If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Царю,
Една малка корекция - цената отиде до 3.40лв. Обемите са повече от мижави, но така ще е докато цената е ниска.
Аз си отварям една бира пък ще поживеем, ще видим.
Бул, много добре си се ориентирал.И аз смятам, че потенциалната сделка с Митал надува цената на Крениковци а не реалоното състояние на Кремиковци.А Вида все пак е на 3лв. Дали е така ще поживеем ще видим.
Както вече съм казвал наблюдавам ВИДА отблизо и те поздравявам за много добрия паралел между това дружество и КРЕМа.
Наистина приликите между състоянието на двете дружества и разликата в цените им е очевидна.
Дали това не е факт защото при КРЕМ вече се заговори за влизане на голям инвеститор с осигурени пазари и финанси, а при ВИДА това все още предстои да се случи, м?? ))
На пръв поглед и двете дружества изглеждат в супер окаяно състояние.Разликата между двете е, че при Вида активите не са така тотално разпродадени и унищожени както при Химко.Всъщност при Вида почти нищо не е продадено.Задълженията му също са значително по малко.Мениджърите му полагат неистови усилия да възстановят производството в някакви разумни граници и мисля, че ще успеят.Разбира се възстановяване на производството в обеми от преди 15г е немислимо без сериозна финансова инжекция.Казано с думи прости във Вида има искрица живот докато Химко отдавна е мъртвец.Личното ми мнение е, че Вида в техническо и финансово отношение не се различава кой знае колко от Кремиковци а разликата в цените е очевидна и в пъти.Това също е една от причините да смятам, че при Вида има потенциал за разтеж.Разбира се това е лично мнение а не препоръка за покупка.Аз лично имам доста акции но съм ги придобил почти на безценица така, че каквото и да се случи не ме бърка особено.Приятен уикенд на всички.
mejdu Himko i Vida ima ogromna razlika...
poznavam i dvata zavoda - technologichnoto im
oborudvane,segashnoto im sastojanie....
Dali mi haresa? Ne mi haresva che Vida okonchatelno e zagubil
pazara koito po-princip mu prinadlejeshe..
Za Himko neshtata sediat po malko po-razlichen nachin no mjastoto mu e v drug
forum...
Uspeh
Коментар