Неприятно.Аз очаквах дивидент, мамка им.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Булгартабак (BTH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от law Разгледай мнениеСД предлага печалбата да отиде в неразпределена печалба, няма да има дивидент очевидно - справка - качена за обявяване покана в Търговския регистър
Коментар
-
Първоначално изпратено от law Разгледай мнениеСД предлага печалбата да отиде в неразпределена печалба, няма да има дивидент очевидно - справка - качена за обявяване покана в Търговския регистър
тука цената утече. Честито на държачите на артии...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от desinvest Разгледай мнениеСпоред мен тук дивидент няма да има, ще бъде инвестиран в нови мощности и цената след две години ще е много над милиард лева. Успех на оставащите на кораба!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lubo70 Разгледай мнениеСмятам, че тук ще има не само голям дивидент, а до 2 - 3 месеца компанията ще бъде продадена, и според мен цената ще е над 900 000 000 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lubo70 Разгледай мнениеСмятам, че тук ще има не само голям дивидент, а до 2 - 3 месеца компанията ще бъде продадена, и според мен цената ще е над 900 000 000 лв.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеНещо си объркал годините - на ОСА ще се разпределя резултата за 2013г., а консолидирания за 1трим. на 2014 е доста добър
Ще илюстрирам доста просто - БТХ е холдинг. Холдинга може да разпредели само неконсолидираната печалба, повтарям за по-ясно - НЕ консолидираната. т.е. - печалбата от обичайната си дейност и от дивиденти, които той е получил през 2013 година. А дивидентите от дъщерните, пич, не са от печалбите от 2013 година а от 2012 година. Сега стана ли по-ясно?Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеНещо си объркал годините - на ОСА ще се разпределя резултата за 2013г., а консолидирания за 1трим. на 2014 е доста добър
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеСпоред мойто скромно, някой би казал дори селско мнение, акцията е тежко набалончена. Дребните ми аргументи са:
1. Вътрешния пазар отива по дяволите.
2. Експорта расте анемично.
3. Печалбите в резултат на горните две причини - ми падат.
4. Дивидентецът, дори и да го има таз година ще е последния могъщ дивидентец. Щото следващата година (ако изобщо се изплаща) ще е за резултата от 2013, а той, както знаем е доста по-зле от 2012 - т.е. в най-добрия вариант дивидента ще е значително по-малко от тазгодишния.
5. Продадоха под политически натиск Лафка - дето има капацитета да се превърне в печатница за пари с тлъстички печалби и маржове.
6. Печалбицата от оперативна дейност за 2013 дори е и по-ниска щот всички знаем как се точи гагарина в тукашна посока.
В резултат на тез мои разсъждения очаквам както и при гагарина ясно го очаквах и то зе че са случи, та очаквам една дребна корекцийка тука с 1/3 от стойността на артията. Кат са стабилизира до едни прилични нива от 65-70 кинта можем да въздъхнем и да кажем, че по-скоро артията си достигна справедливата стойност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеСпоред мойто скромно, някой би казал дори селско мнение, акцията е тежко набалончена. Дребните ми аргументи са:
4. Дивидентецът, дори и да го има таз година ще е последния могъщ дивидентец. Щото следващата година (ако изобщо се изплаща) ще е за резултата от 2013, а той, както знаем е доста по-зле от 2012 - т.е. в най-добрия вариант дивидента ще е значително по-малко от тазгодишния.
5. Продадоха под политически натиск Лафка - дето има капацитета да се превърне в печатница за пари с тлъстички печалби и маржове.
6. Печалбицата от оперативна дейност за 2013 дори е и по-ниска щот всички знаем как се точи гагарина в тукашна посока.
В резултат на тез мои разсъждения очаквам както и при гагарина ясно го очаквах и то зе че са случи, та очаквам една дребна корекцийка тука с 1/3 от стойността на артията. Кат са стабилизира до едни прилични нива от 65-70 кинта можем да въздъхнем и да кажем, че по-скоро артията си достигна справедливата стойност.Life won't wait for you.
Коментар
-
Според мойто скромно, някой би казал дори селско мнение, акцията е тежко набалончена. Дребните ми аргументи са:
В резултат на тез мои разсъждения очаквам както и при гагарина ясно го очаквах и то зе че са случи, та очаквам една дребна корекцийка тука с 1/3 от стойността на артията. Кат са стабилизира до едни прилични нива от 65-70 кинта можем да въздъхнем и да кажем, че по-скоро артията си достигна справедливата стойност.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеЩо сте затихнали така, бе другари?Кажете нещо.
Надявам се, търпението да бъде възнаградено.
Както е казало макето-Ке пада е...не, ама треба чекане
Коментар
Коментар