IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Булгартабак (BTH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Що сте затихнали така, бе другари?Кажете нещо.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
      Общо взето през последните години търгови има, когато реши мажоритаря, тъй че туй по-добре никой да не го слага в сметките. Добре би било да имаме ясна рамка в която да се вместваме, ама няма. КФН рядко се застъпва за дребните и дори съм убеден, че ако някой отнесе казуса в съда, експертите на КФН ще бъдат от другата страна.
      Виж дивидента е нещо дето е наистина интересно.
      КФН,КЗК,ДКЕВР,КЗП,КОНПИ и сие се сещат да свършат нещо само когато комисарите искат нов мандат.
      Life won't wait for you.

Коментар

• Дайте новина за дивидент, де алооо ......
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          И да умувате и да не умувате, няма да има търгово.Мен ме интересува дали ще дават дивидент.
          Общо взето през последните години търгови има, когато реши мажоритаря, тъй че туй по-добре никой да не го слага в сметките. Добре би било да имаме ясна рамка в която да се вместваме, ама няма. КФН рядко се застъпва за дребните и дори съм убеден, че ако някой отнесе казуса в съда, експертите на КФН ще бъдат от другата страна.
          Виж дивидента е нещо дето е наистина интересно.

Коментар

• И да умувате и да не умувате, няма да има търгово.Мен ме интересува дали ще дават дивидент.
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
              "Новото ръководство на "Булгартабак" се спъна при вписването"
              Това беше на 14.05, вече грешките са оправени.

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani..._se_spuna_pri/

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                  Ако при БТХ е минало така, ще мине и при Гагарин, защото контролът неофицално е един и същ, а той явно няма грижи с КФН. Някой писал ли е писмо до КФН за забрана на мажо да гласува на ОСА или да се заемам. Тези Алианц и те спят ли или са се продали вече
                  Също и за БТХ, някой писа ли им, без да ги ръчкаш нищо не става.
                  За Гагарин /поразрови в нея тема/ имаше писани писма. Отначало отговориха, че няма търгово, но после на друго писмо се изпуснаха: КФН: Трябвало е да има търгово предложение за Юрий Гагарин Резултат обаче за миноритарите няма. Ако контролиращия гласува единствения шанс да не му се признае гласа е ако той се оспорва в съда - в 14 дневен срок от датата на ОС чл. 74 от ТЗ. Така или иначе там Баранко и да не гласува, другата офшорка ще взема решенията. Подобно е положение и при БТХ - КТБ и Италианеца могат да гласуват.
                  За БТХ писма до КФН са писали и са настоявали за отговор от Капитал: http://www.capital.bg/biznes/kompani...ovite_pravila/ http://www.capital.bg/politika_i_iko...ulnish_zakona/

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                    А за мен единственото обяснение е, че по някой въпроси /хора/ се симулира дейност или се запазва мълчание. При последното писмо /жалба/, което изпратих до КФН ми отговориха след един месец,.... че ще ми отговорят по-късно. Е, минаха още 3 месеца и вече не очаквам отговор, още повече че темата мина и замина. Като резултат просто вече в сметките си не слагам Закона и КФН. Не ми се мисли за момента, когато големите инвеститори влизащи напоследък, разберат срещу какво са изправени или по-точно срещу липсата на какво.
                    В конкретния казус в последните отчети на Булгартабак ясно е казано, че има промяна в контрола на "БТ Инвест" и групата дружества "Булгартабак", така че не виждам място за никакви интерпретации. Въпросът обаче трябва да се реши в съда по искане на някой акционер, но има ли такъв борец с вятърни мелници?
                    Ако при БТХ е минало така, ще мине и при Гагарин, защото контролът неофицално е един и същ, а той явно няма грижи с КФН. Някой писал ли е писмо до КФН за забрана на мажо да гласува на ОСА или да се заемам. Тези Алианц и те спят ли или са се продали вече
                    Също и за БТХ, някой писа ли им, без да ги ръчкаш нищо не става.

Коментар

и за мен е единственото възможно обяснение, но не вярвам да са написали официално, че и преди и сега собственик е ц.в. или д.п. примерно
                      можеш ли да ми припомниш случай, в който се е отправяло търгово при такъв казус или не се е отправяло, но кфн е забранила гласуване на мажо на оса, че ми бягат нещо спомените
                      А за мен единственото обяснение е, че по някой въпроси /хора/ се симулира дейност или се запазва мълчание. При последното писмо /жалба/, което изпратих до КФН ми отговориха след един месец,.... че ще ми отговорят по-късно. Е, минаха още 3 месеца и вече не очаквам отговор, още повече че темата мина и замина. Като резултат просто вече в сметките си не слагам Закона и КФН. Не ми се мисли за момента, когато големите инвеститори влизащи напоследък, разберат срещу какво са изправени или по-точно срещу липсата на какво.
                      В конкретния казус в последните отчети на Булгартабак ясно е казано, че има промяна в контрола на "БТ Инвест" и групата дружества "Булгартабак", така че не виждам място за никакви интерпретации. Въпросът обаче трябва да се реши в съда по искане на някой акционер, но има ли такъв борец с вятърни мелници?

Коментар

да използуват поне вече създадените канали за продажби на цигари
                        кой ли е депутата ???
                        Надявам се да го правят! Такива канали не се разбиват от кой да е
                        Не е препоръка за търговия с ЦК
                        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

и за мен е единственото възможно обяснение, но не вярвам да са написали официално, че и преди и сега собственик е ц.в. или д.п. примерно
                          можеш ли да ми припомниш случай, в който се е отправяло търгово при такъв казус или не се е отправяло, но кфн е забранила гласуване на мажо на оса, че ми бягат нещо спомените
                          На мен също ми се струва доста невероятно, но все пак трябва да има някакво обяснение.
                          Имах впредвид преструктурирането на Химиимпорт когато ЗХБГ мина от собственост на Химимпорт инвест към майката без търгово. Но тук едва ли е същия казуса .

Коментар

Единствено ми идва наум ,че може да са убедили КФН ,че собствеността не се е променила фактически, както беше при ЗХБГ преди време.
                            Просто догадки защо нямаше търгово.

Коментар

На 9 май мажоритарният акционер на "Булгартабак" свика и проведе извънредно общо събрание. На него очаквано новият собственик гласува за промяна на ръководството.

От протокола се вижда, че мажоритарният собственик е гласувал. По закон обаче, ако няма отправено търгово предложение, какъвто е случаят с "Булгартабак", акционерът губи право на глас.

На самото събрание са присъствали и експерти на Комисията за финансов надзор (КФН). Те са представили на събранието принудителна административна мярка на регулатора, с която са задължили акционерите да не освобождават от отговорност лицата от ръководството на холдинга, които излизат от съвета на директорите. Причината е, че такава отговорност може да бъде снета само ако е одобрен финансовият отчет на компанията за предходната година, а това още не се е случило. В същото време представителите на регулатора не са поставили въпроса за правото на глас на мажоритарния собственик.

Няма търгово, а мажо си гласува с акциите, кфн явно е ок. При гагарин явно ще се случи същото. КФН не зачита явно собствената си практика
                              Единствено ми идва наум ,че може да са убедили КФН ,че собствеността не се е променила фактически, както беше при ЗХБГ преди време.
                              Просто догадки защо нямаше търгово.

Коментар

• да използуват поне вече създадените канали за продажби на цигари
                                кой ли е депутата ???

Коментар

Working...
                                X