IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Холдинг Варна A АД (HVAR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
    може би и заради това, не са искали да развалят сделките...
    напримерно....
    Е под вола теле дириш ся.

Коментар

• може би и заради това, не са искали да развалят сделките...
      напримерно....
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
        Първоначално изпратено от Jekata
        Ето и един друг, за мен МНОГО интересен въпрос:

Средната цена колко се оказа ? 25-30 лв ?
        И остава такава? И се преоценяме според нея и грешните 8 сделки и 25 700 лв надплатени. А така колко доходност оправяме?
        щом сделките е признати за редовни...
        нема къ да не ти скочи средната...
        но уей...
        Остава другия въпрос - дали да търсим под вола теле ?

Отделно както писах и вчера - ако дребен се е нагушил и се съгласи да развали сделката, но междувременно е взел 2-3 хил. броя от ликвидна на момента, какво прави с тях и кой покрива разликата?

Коментар

• Първоначално изпратено от salsa
          Брокер на посредника купи акции вместо облигации и наду цената на Холдинг Варна АД с 984% до 101 лв. за акция (спрямо нормалната около 10 лв./бр). Изтъргуваният обем на високата цена бе за над 30 000 акции.

Сделките бяха за 3,5 млн. лв., като формираха грешка от около 3,2 млн. лв.

Все пак продавачите по 8 сделки не са се съгласили на отмяната и остават сключени 8 сделки за 283 акции на цена от 101 лв.

Общо купените на 101 лв. акции ще са за 28 583 лв., от които 25 700 лв. са над пазарните нива за акциите на Холдинг Варна АД.

Така грешката се оценява на 26 хил. лв., спрямо 3,2 млн. лв., ако повечето сделки не бяха отменени. Толкова щеше да е й загубата за посредника, която той нямаше да може да поеме с капитала си, който е едва 1,5 млн. лв.

По този начин бихме имали първия случай на фалит на инвестиционен посредник поради брокерска грешка. Разходите по грешката не могат да се прехвърлят на клиента, подал поръчка за покупка на облигации. Акционер в дружеството е Химимпорт инвест АД.

По отмяната на сделките се плащат солени глоби и е обмислян варинат грешните сделки да се оправят с обратни сделки на регистрационен пазар.

Е ако е грешка с емисията тогава как е щял да си покрие покупката на облигациите , като поръчката е даже за 107 лева , след като капитала на посредника е 1.5 млн лева. Тук май това оправдание отпада. Ще видим какво ще реши КФН ако разбира се се размърдат.
          е помисли малко де

те тия 3 млн са примерно на клиент за облигации, ма той е купил обикновени акции с тях, един вид не е изпълнил поръчката на клиента, ми значи клиента все още си ги има тия 3 млн и са си негови, а брокера е куипил някви скъпи акции дето няма кой да ги плати

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
            Ето и един друг, за мен МНОГО интересен въпрос:

И остава такава? И се преоценяме според нея и грешните 8 сделки и 25 700 лв надплатени. А така колко доходност оправяме?
            щом сделките е признати за редовни...
            нема къ да не ти скочи средната...
            но уей...
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Ето и един друг, за мен МНОГО интересен въпрос:

Коментар

• Първоначално изпратено от pinko-rp
                Нека си зададем въпроса "Kакво би станало ако не продавачите не се съгласиха да отменят сделките си?"
                По-интересен е въпроса: "Kакво би станало ако продавачите не са се съгласили да отменят сделките си?"
                Както и другия: "Колко грешки може да направи БФБ без последствия?"
                Защото и с настоящата поправка в бюлетина бройките не отговарят на това което се получава вследствие заповеди №47 и 48.
                А грешките започват още от замразяването на аукциона - защо и.д. директор по търговията не се е свързал с ИП? Дали в онзи момент не е получил отговор, че поръчката е редовна...

Коментар

• Брокер на посредника купи акции вместо облигации и наду цената на Холдинг Варна АД с 984% до 101 лв. за акция (спрямо нормалната около 10 лв./бр). Изтъргуваният обем на високата цена бе за над 30 000 акции.

Сделките бяха за 3,5 млн. лв., като формираха грешка от около 3,2 млн. лв.

Все пак продавачите по 8 сделки не са се съгласили на отмяната и остават сключени 8 сделки за 283 акции на цена от 101 лв.

Общо купените на 101 лв. акции ще са за 28 583 лв., от които 25 700 лв. са над пазарните нива за акциите на Холдинг Варна АД.

Така грешката се оценява на 26 хил. лв., спрямо 3,2 млн. лв., ако повечето сделки не бяха отменени. Толкова щеше да е й загубата за посредника, която той нямаше да може да поеме с капитала си, който е едва 1,5 млн. лв.

По този начин бихме имали първия случай на фалит на инвестиционен посредник поради брокерска грешка. Разходите по грешката не могат да се прехвърлят на клиента, подал поръчка за покупка на облигации. Акционер в дружеството е Химимпорт инвест АД.

По отмяната на сделките се плащат солени глоби и е обмислян варинат грешните сделки да се оправят с обратни сделки на регистрационен пазар.

Е ако е грешка с емисията тогава как е щял да си покрие покупката на облигациите , като поръчката е даже за 107 лева , след като капитала на посредника е 1.5 млн лева. Тук май това оправдание отпада. Ще видим какво ще реши КФН ако разбира се се размърдат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий
                    Какво още трябва да стане, за да се върнат нормалните борсови кодове?
                    За кобос не знам, но другите платформи задължително ги поддържат.
                    Де е HVAR, де е 5V2 ? Или BHVAR и 5V2A ?
                    Освен това, не е задължително, но след второто прекъсване от БФБ са можели да
                    се обадят на посредника за потвърждение.

До осемте: Е, щастливи ли сте?
                    ...
                    е как бе ... !!!
                    то тва е смисъла на борсовата търговия ...
                    .. аз напримерно, ... вчера видех едно бабе, дето падна пред нас на тротуара...
                    чантата и се лъзна настрани... засилих се и аз да "изкарам некой лев"... то са нали им дадоа коледни ...
                    ама пусто .. едно циганЕ ме превари, ... па после, иди го гони ...
                    мааани ... ного бъже търчат...

Коментар

• Какво още трябва да стане, за да се върнат нормалните борсови кодове?
                      За кобос не знам, но другите платформи задължително ги поддържат.
                      Де е HVAR, де е 5V2 ? Или BHVAR и 5V2A ?
                      Освен това, не е задължително, но след второто прекъсване от БФБ са можели да
                      се обадят на посредника за потвърждение.

До осемте: Е, щастливи ли сте?

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                        .... Даваш на таксито 50лв като очакваш ресто до 10лв. защото си ги видял като 10лв. на тъмно и пияна глава. Да ама получаваш ресто от 42лв примерно и ? Ми трайкаш си за "грешката" на "бакшиша". Или го питаш колко си му дал? Или му връщаш 40лв и си взимаш 2та дето си чакал? :-) дилеми.....

Щом има сделка - значи няма грешка !
                        ГОЛЕМ СИ ПЕШЕ !!!
                        ГОЛЕМ !!!

Коментар

• "Грешката"

На "оптимистите" на БФБ става ли им малко по-ясно защо има доста да почакат чуждите инвеститори да се върнат на родната ни "борсичка"?
                          В бързинката ще им припомня и случая със запорираните акции на "АРОМА"!

Коментар

Нека си зададем въпроса "Kакво би станало ако не продавачите не се съгласиха да отменят сделките си?":

1/ Клиента купувач - подал поръчката не се ангажира да плати на тази нереалистична цена, ЗАЩОТО НЕ Е ДАЛ такава поръчка!
                            2/ Посредника няма пари да покрие сделките, ЗАЩОТО КАПИТАЛА МУ Е 2,5 пъти по-малък! ФАЛИРА! Взимат му лиценза!
                            3/ Плащането става от фонда за компенсиране на инвеститорите!
                            4/ Фонда директно иска от посредниците да внесат допълнителни вноски за покриване на липсата на средства!
                            5/ ИП вдигат таксите и комисионните си, защото вноски трябва да се СПЕЧЕЛЯТ от някъде!
                            Извод - кой печели - никой (т.е. 10-20 инвеститора, за сметка на всички останали)!
                            ГОЛЯМА ГРЕШКА !!! На борсата всеки участва заради парите ! Филантропите се събират на други места !

Друг е въпроса дали грешката е случайна и дали въобще е "грешка" !

Коментар

Извод - кой печели - никой (т.е. 10-20 инвеститора, за сметка на всички останали)!
                              Тц, печели пазара, защото всички ще знаем че има правила които са еднакви за всички и се спазват. А сега хората ще възприемат борсата като нещо където се сключват едни сделки, ама после може и да се отменят, ако се реши.
                              Каква ти е гаранцията че утре няма да решат и за други сделки че са били по погрешка?

Коментар

• Нека си зададем въпроса "Kакво би станало ако не продавачите не се съгласиха да отменят сделките си?":

1/ Клиента купувач - подал поръчката не се ангажира да плати на тази нереалистична цена, ЗАЩОТО НЕ Е ДАЛ такава поръчка!
                                2/ Посредника няма пари да покрие сделките, ЗАЩОТО КАПИТАЛА МУ Е 2,5 пъти по-малък! ФАЛИРА! Взимат му лиценза!
                                3/ Плащането става от фонда за компенсиране на инвеститорите!
                                4/ Фонда директно иска от посредниците да внесат допълнителни вноски за покриване на липсата на средства!
                                5/ ИП вдигат таксите и комисионните си, защото вноски трябва да се СПЕЧЕЛЯТ от някъде!

Коментар

Working...
                                X