респект!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Холдинг Варна A АД (HVAR)
Collapse
X
-
Хахахахахахаха! Баси цирка!
Обажда ми се добър приятел - вика виж какво става по твой адрес във Инвестора!
Хахахахахаха!
Както винаги злобата бегетовска е взела тотално надмощие!
Как така Атила е спечелил нещо (а колко ли е?? ), а ние не сме?
хахахахаха!
Отказал ли съм се от сделките?? Нека да видим как е в "купичката" на Атила... тъкмо да позабравим за мизерията и пустотата в своите си!!!!
Жалко! Трагично! Пародийно! Бегетовско!!
Изкушава ме да не кажа как съм постъпил...... нека се пръскат злъчките злобарски!!!
Но има етика в инвестирането!
Или поне в цивилизованите пазари има!
Или поне аз съм си такъв!
Та, още вчера се отказах от сделките си! Мотивите си няма да обяснявам!
Пичовете, аз се радвах на вчерашното движение не просто защото щях да спечеля няколко десетки хиляди лева, а защото (по мое виждане) това движение илюстрираше колко много фундаментално е подценен бъргарсия пазар!!!
Аз не гоня десетки хиляди печалба, аз гоня много повече!!!!!!!
Успех на всички креативни хора!
Весело посрещане на Новата Година!!! И нека тя да ни направи поне малко по-мъдри, по-толерантни и по-щастливи!
Коментар
-
Първоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от обзървърСагата продължава
Работи се по оправяне на последните 8 сделки от „Грешката с Холдинг Варна"
Плановете на сгрешилия посредник са днес или утре да сключи сделки на извънборсов пазар, в който да продаде купените вчера акции при същата висока цена
http://www.investor.bg/?cat=5&id=91908
Въпрос: Как е възможно на извънборсовия пазар акция да се търгува на 100лв., а на нашенската ни борса да струва 10лв.?
Още един въпрос: Защо някой ще купува нещо на извънборсови пазар на 100лв., когато може да го купи за 10лв. на борсата?
Тази акция конкретно може да бъде продадена за 100лв. на извънборсов пазар, а на борсата струва 10лв. Нищо необичайно няма.
Коментар
-
Твърде рано май слагате епитети - тези 8 човека може и изобщо да не знаят за какво става въпрос!
А под сурдинка ще ви кажа, че Атила не е сред тези 8.
Някой хора в този форум, ако са хора му дължат поне едно малко извинение, защото той е един от първите който си е развалил сделката.
Весели Празници!Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinko-rpПървоначално изпратено от NOKЕвала на тези 61 продавача, за човещината която са проявили, а осемте цървула нека си се радват на "удара" на живота.
-111 за борсата, която трябваше да звънне едно телефонче и да пита - абе вие наистина ли искате да дигнете цената 10 пъти!!!
Посредниците са тъпаците в случая. Дай им само комисиони да гушат......
Коментар
-
Първоначално изпратено от JekataОтделно както писах и вчера - ако дребен се е нагушил и се съгласи да развали сделката, но междувременно е взел 2-3 хил. броя от ликвидна на момента, какво прави с тях и кой покрива разликата?
Коментар
-
SoKoLoV
Добре бре ....тази борса има ли маркет мейкър/и...или спрведлива ли е тази борса....
Това би се променило само при продажбата на държавният дял...
Другите неща като морал и етика ще си дойдат ...
А да от утре и аз почвам да следя по аукционите какви "оферти" има и на каква "цена"
Коментар
-
Първоначално изпратено от обзървърСагата продължава
Плановете на сгрешилия посредник са днес или утре да сключи сделки на извънборсов пазар, в който да продаде купените вчера акции при същата висока цена
Въпрос: Как е възможно на извънборсовия пазар акция да се търгува на 100лв., а на нашенската ни борса да струва 10лв.?
Още един въпрос: Защо някой ще купува нещо на извънборсови пазар на 100лв., когато може да го купи за 10лв. на борсата?
Коментар
-
За първи път да съм на едно мнение с Петър!
Смисъла на Ксетрата днес окончателно умря.
Прави се сравнение с грешката при ХДПАТ - двете нямат нищо общо - тогава брокера нямаше грам време за реакция, тук имаше повече от 3 минути - в тези 3 минути аз лично смених 5-пъти офертата си и проведох 2 разговора по телефона - това че не реализирах сделка си има и обективни и субективни причини - това че не съм чел достатъчно!
И съгласно последната информация от Мариян, където става ясно че аукциона е повече от 4 мин.(просто не взех под внимание забавянето при Кобоса) май омразния Ви Атила ще излезе по-голям пич от колкото сте си представяли ;-)Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Сагата продължава
Коментар
-
Първоначално изпратено от dnbПървоначално изпратено от salsaБрокер на посредника купи акции вместо облигации и наду цената на Холдинг Варна АД с 984% до 101 лв. за акция (спрямо нормалната около 10 лв./бр). Изтъргуваният обем на високата цена бе за над 30 000 акции.
Сделките бяха за 3,5 млн. лв., като формираха грешка от около 3,2 млн. лв.
Все пак продавачите по 8 сделки не са се съгласили на отмяната и остават сключени 8 сделки за 283 акции на цена от 101 лв.
Общо купените на 101 лв. акции ще са за 28 583 лв., от които 25 700 лв. са над пазарните нива за акциите на Холдинг Варна АД.
Така грешката се оценява на 26 хил. лв., спрямо 3,2 млн. лв., ако повечето сделки не бяха отменени. Толкова щеше да е й загубата за посредника, която той нямаше да може да поеме с капитала си, който е едва 1,5 млн. лв.
По този начин бихме имали първия случай на фалит на инвестиционен посредник поради брокерска грешка. Разходите по грешката не могат да се прехвърлят на клиента, подал поръчка за покупка на облигации. Акционер в дружеството е Химимпорт инвест АД.
По отмяната на сделките се плащат солени глоби и е обмислян варинат грешните сделки да се оправят с обратни сделки на регистрационен пазар.
Е ако е грешка с емисията тогава как е щял да си покрие покупката на облигациите , като поръчката е даже за 107 лева , след като капитала на посредника е 1.5 млн лева. Тук май това оправдание отпада. Ще видим какво ще реши КФН ако разбира се се размърдат.
те тия 3 млн са примерно на клиент за облигации, ма той е купил обикновени акции с тях, един вид не е изпълнил поръчката на клиента, ми значи клиента все още си ги има тия 3 млн и са си негови, а брокера е куипил някви скъпи акции дето няма кой да ги плати
Коментар
Коментар