IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Преди да си задаваш тези въпроси трябва на други да си отговориш.
    -Като - на кого са продаваните акции - и ако са на на Албена 2000
    примерно . Защо Албена АД изкупува акциите на мажоритаря си и то
    на такива малки пакети и с различни цени от различни брокери.
    И има ли вообще някой да купува акции вече.

Каква беше целта на закупуването на акции преди години от дружеството?
    Водят се на Албена АД ама ........)))
    Това само големите фирми го могат .
    Прочети историята на ENRON има ми се струва нещо общо.
    Истината след 2-3г. на зацикляне .
    Дано да не се окажа прав.
    M da......

Коментар

• Изкупува някой с мозък - повече не мога да ти кажа.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Забелявам, че от време на време някои се включва по позицията и изкупува до 78лв след което цената отново се връща към 75-76лв. Някой може ли да каже кой купува и дали това всеки път е един и същ посредник.
        Имам и още един въпрос - Албена имат значително количество изкупени собствени акции. Те участват ли при изчислението на показателите на дружеството или изчисленията се првят само върху остатъчния брой акции.

Коментар

• Именно, това всеки го знае... :-) Но не всеки го спазва.

Коментар

• Всеки има право на собствено мнение.
            Но моето продължава да е, че от една инвестиция се печели не в момента на продажбата а в момента на покупката

Коментар

• Реакцията в първите минути на сесията ми се струва нелогична. Но и обемите са маргинални. Mal sehen...

Коментар

• има 5.2 лв.печалба на акция!

Коментар

• Земята за мен е интересна в отчета

Коментар

• И за мен отчетът по-добър от миналогодишният е.

Коментар

• имат по-вече пари кеш,увеличение на собствения капитал с 20 мил.,само кадето разходите са им с 7,3мил в по-вече,което е нормално при инвестициите!според мен отчета е добьр!

не е сьвет за каквато и да е тьрговия!!

Коментар

• Нетната неконсолидирана печалба на Албена за деветмесечието възлиза на 21,97 млн. лв. в сравнение с 24,6 млн. лв. за съответния период на 2005 година, показват данните от междинния отчет на компанията, публикуван на сайта на БФБ – София.
                        Нетните приходи от продажби нарастват с 5,6% на годишна база до 81,9 млн. лв., а финансовите приходи се повишават до 2,72 млн. лв. от 2,19 млн. лв. преди година. Разходите за дейността са в размер на 61,05 млн. лв. спрямо 53,77 млн. лв. година по-рано.

Паричните средства в брой и по безсрочни депозити към края на септември възлизат на 3,08 млн. лв. при 956 хил. лв. в началото на годината. Задълженията на туристическото предприятие бележат ръст от над 30% за деветте месеца до 127,35 млн. лв., основно заради повишението на дългосрочните задължения по банкови заеми до 69,19 млн. лв. спрямо 40,47 млн. лв. към края на 2005 година.

Основният капитал на Албена АД е 4,27 млн. лв., а собственият 254,79 млн. лв. в сравнение с 235,48 млн. лв. към 31 декември 2005.

Днес по позицията бе сключена само една сделка с 10 акции на цена от 79 лв. за брой, което представлява повишение от 0,77%.

Коментар

• Ще ви кажа, че се заформя конкуренция. На Сигма Капитал хотелита маи имат леглова база колкото Албена вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikitoria
                            аз сьм супер оптимистка за тази компания!!убедена сьм,че скоро ще бьде оценена от пазара и ще стигне едни доста добри нива!!
                            a kakvo shte kajesh za SKELN.... te ne padat po dolu ot ALB i s nishto ne otstupvat po ka4estvo i uslugi na Albena. daje sa po-ka4estveni uslugite im.

Imah vuzmojnostta da se zapoznaq s 2 austriici i 1 nemec, koito sa izklu4itelno vpe4atleni ot St.St.K&E i kogato govorime v po-golqma sreda, vinagi go reklamirat pred kolegite ni kato destinacia za po4ivka. nqkoi sa bili i v Albena, no samo po vednuj i pove4e ne mislqt i da stupvat tam. a za ZLP mnenieto im e prosto ujasno.... za sujalenie.
                            Haresvat i Riviera, no na pove4eto im e skupa i zatova sa se naso4ili kum St.St.K&E.

e, no pone sa ocenili

Коментар

• ...абе не знам, аз от туризма стоя малко настрана...
                              Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• аз сьм супер оптимистка за тази компания!!убедена сьм,че скоро ще бьде оценена от пазара и ще стигне едни доста добри нива!!

Коментар

X