IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    на албенчето по-й-прилягат едни 66 лв и то като за начало, пък нека Софикс си търси онези убитаци-мечките из другите артии))))
    Че тя Албенка не е ли на повеке от 66 лазарника. Или е баш там някъде?

Коментар

на албенчето по-й-прилягат едни 66 лв и то като за начало, пък нека Софикс си търси онези убитаци-мечките из другите артии))))
      Ако смятат да дават по 50 ст дивидент (както беше преди сливането) не смятам че и 60 лв си струва.

Коментар

• на албенчето по-й-прилягат едни 66 лв и то като за начало, пък нека Софикс си търси онези убитаци-мечките из другите артии))))
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Ами това е добра новина. Тъкмо Албена ще си поддържа плажната ивица пред хотелите и ще може да предлага чадър и шезлонг.
          До сега не беше ли техен?

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
            Министерството на туризма е сключило още един договор с хотелиер, който е спечелил търга за близък до него плаж. Става дума за ивицата "Младост-ММЦ" в Приморско, чийто наемател ще бъде дъщерното дружество на "Албена" АД - "Приморско клуб" ЕАД, развиващо едноименния туристически комплекс в района. "Приморско клуб" ще плаща наем от над 188 хил. лв. на година и ще предлага чадъри с цена 5 лв. В конкурса не се е явил друг кандидат.
            Ами това е добра новина. Тъкмо Албена ще си поддържа плажната ивица пред хотелите и ще може да предлага чадър и шезлонг.
            Last edited by Zdravko; 20.01.2017, 12:37.

Коментар

• Министерството на туризма е сключило още един договор с хотелиер, който е спечелил търга за близък до него плаж. Става дума за ивицата "Младост-ММЦ" в Приморско, чийто наемател ще бъде дъщерното дружество на "Албена" АД - "Приморско клуб" ЕАД, развиващо едноименния туристически комплекс в района. "Приморско клуб" ще плаща наем от над 188 хил. лв. на година и ще предлага чадъри с цена 5 лв. В конкурса не се е явил друг кандидат.

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение

Човек това е убийствена комисионна. Нека не говорим за многцифрени ръстове. Един ръст от 6-8 % на много места се счита за примелив. Комисионна от близо 3 % го изяжда почти наполовина. Не робувай на сантименти - не ти им дължиш нещо на Варчев а те на теб. Сменяй ги, според мен.
                Чак се чудя как успяват да имат клиенти с такъв %. Струва ми е се че всъщност НЕ ИСКАТ клиенти за този вид търговия която облагат в пъти по-високо отколкото другите.
                Огромна е, моята е с пъти по - ниска и пак ми е скъпо. Всеки нормален посредник предлага условия от 0.25 до 0.5%, в зависимост от обеми и т.н.

Албена ще са интересни следващите отчети и каква синергия ще се постигне от сливането. За дивидента също какъв ще е размера, стил Албена, АИХ или по средата.
                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

И в двата случая, но аз не го правя често, така че това ме устройва...
                  Човек това е убийствена комисионна. Нека не говорим за многцифрени ръстове. Един ръст от 6-8 % на много места се счита за примелив. Комисионна от близо 3 % го изяжда почти наполовина. Не робувай на сантименти - не ти им дължиш нещо на Варчев а те на теб. Сменяй ги, според мен.
                  Чак се чудя как успяват да имат клиенти с такъв %. Струва ми е се че всъщност НЕ ИСКАТ клиенти за този вид търговия която облагат в пъти по-високо отколкото другите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                    1,4% това за влизане и излизане
                    или само в едната посока
                    на мен ми се вижда доста скъпо и в двата случая
                    И в двата случая, но аз не го правя често, така че това ме устройва...

Коментар

Каква ти е комисионната която ти искат от ПИБ? Доколкото разбирам не искаш да търгуваш през платформа, а по-скоро с индивидуална поръчка. Аз ползвам поръчки чрез Варчев, като комисионната ми е 1,4%.......
                      1,4% това за влизане и излизане
                      или само в едната посока
                      на мен ми се вижда доста скъпо и в двата случая

“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Чифликов Разгледай мнение
                        Здравейте,

Нещо ми се върти из главата да вляза на БФБ с Албена АД. Като за начало. бих се радвал да прочета съвети за цената на акциите в краткосрочен и дългосрочен план. Също така ще ми е от полза да споделите за евентуален посредник към когото да се обърна, засега разглеждам възможността да ползвам услугите на ПИБ за тази цел. Какво бихте ме посъветвали?
                        Каква ти е комисионната която ти искат от ПИБ? Доколкото разбирам не искаш да търгуваш през платформа, а по-скоро с индивидуална поръчка. Аз ползвам поръчки чрез Варчев, като комисионната ми е 1,4%. Но по-скоро съм се ориентирал към дивидентни акции (има отделни статии кои компании какъв дивидент дават през годините). Албена изплаща такъв, но той определено не е нещо което би те заинтригувало. Никой не може да ти даде точна прогноза как ще върви цената на акцията, нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план, но все пак аз ще си изкажа личното мнение, но крайното решение разбира се ще бъде твое. Изпратихме една добра година с ръстове почти на всички пазари, като очакванията са този ръст да се запази и през 2017-та. Друг е въпроса че печалбата на дружеството зависи както от този фактор, така и от компетентността и добрите намерения на мениджмънта. Освен това през миналата година имаше вливане на Албена Инвест Холдинг в Албена и все още не сме видели ефекта от това (аз лично очаквам значително увеличение на дивидента в Албена), и ако ефекта е нулев или отрицателен не изключвам цената да тръгне леко надолу. Но като цяло потенциал има, всички се надяваме той да се реализира. Пожелавам ти успех и много успешни инвестиции...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чифликов Разгледай мнение
                          Здравейте,

Нещо ми се върти из главата да вляза на БФБ с Албена АД. Като за начало. бих се радвал да прочета съвети за цената на акциите в краткосрочен и дългосрочен план. Също така ще ми е от полза да споделите за евентуален посредник към когото да се обърна, засега разглеждам възможността да ползвам услугите на ПИБ за тази цел. Какво бихте ме посъветвали?
                          Ами тук едва ли има някой който ползва банка като посредник. Ако става въпрос за търговия на борсата имам предвид. Ако става въпрос за еднокртно придобиване на акции на Албена, които да ги "забравиш" за години - не те съветвам да го правиш. Всичко може да изглежда ок в момента но такава политика е по-вероятно да доведе до пропуски на много ползи. Съвсем лесно ще проспиш увеличения на капитал и др. важни събития които ще те "вътрят".

Коментар

за човека със стоте папири ли става въпрос.!? Според мен по-вероятно е съответната другарка да е дошла с "другарски антураж")))
                            Ами първия човек които говори, как едно дружество с по негови сметки 500 милиона активи, може да носи само 8 милиона печалба, и как тази печалба се формира само от наеми и такси, но не и от основната дейсност. Това за 14-те хиляди декара земя в Добруджа, че не са на печалба, меко казано ме втрещи... Не познавам никой на общото събрание, освен може би г-н Радев които е малко или много публична личност, имам пренебрежително малко акции във въпросното дружество, и не искам да давам акъл на никой, но ме е яд че подобни мега-активи които могат да работят за просперитета на държавата, на нас като граждани и акционери се пропиляват от шепа назначени капиталисти... Дано бъркам и нещата да тръгнат в правилбата посока...

Коментар

• Не знам дали е смешно, по-скоро е плащещо. По-този начин се съсипаха и източиха повечето фирми от масовата приватизация, за сметка на шепа другари, родени със златна лъжичка в устата. Вижда се че умните хора, са изтласкани встрани, и единственото нещо което могат да направят е да казват нещата, такива каквито са, но не и да променят нещо. Жалко е за българската икономика, за българския бизнес и за българския туризъм ако това нещо продължи... Добре поне че има доста нови фирми от ново поколоение, с нов мироглед и нов тип мениджмънт които ни дърпат напред, че ако чакаме само на тези "мениджъри" от клипчето жална ни майка...
                              за човека със стоте папири ли става въпрос.!? Според мен по-вероятно е съответната другарка да е дошла с "другарски антураж")))
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                ха ха ха, ама то била голяма веселба на ОСА-то тук !!!(пича с въпросите ги съсипа)
                                https://www.youtube.com/watch?v=x8q-S25Hz_8
                                Не знам дали е смешно, по-скоро е плащещо. По-този начин се съсипаха и източиха повечето фирми от масовата приватизация, за сметка на шепа другари, родени със златна лъжичка в устата. Вижда се че умните хора, са изтласкани встрани, и единственото нещо което могат да направят е да казват нещата, такива каквито са, но не и да променят нещо. Жалко е за българската икономика, за българския бизнес и за българския туризъм ако това нещо продължи... Добре поне че има доста нови фирми от ново поколоение, с нов мироглед и нов тип мениджмънт които ни дърпат напред, че ако чакаме само на тези "мениджъри" от клипчето жална ни майка...

Коментар

Working...
                                X