IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Напълно сериозен ! Хайде ти кажи парцел 52дка до околовръстното със сгради 11000кв.м. колко струват ? Да не говорим, че дружеството което продават има и други активи.
    Не го познавам дружеството, коментирам цената за парцела. Сградите не ги броя въобще, защото за мен са пасив, а не актив, ако беше чист парцел, щеше да струва повече. А за цената на кв.м. в района всеки може да си направи справка, която както и да я въртиш, е минимум на половина на това, което коментирате. Времето ще покаже, кой крив, кой прав, но ми се ще да не се надуват големи очаквания и после да има разочаровани, както много пъти се е случвало.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение

20-25 млн. евро, ти серизен ли си? това е в пъти над реалната цена, според мен, разгледай оферти в района.
      Не, въобще не е в пъти - мое лично виждане. А със скандалите напоследък с продажба на дан оценк не само на нас следва да но е интересно. Не е препоръка!
      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение

20-25 млн. евро, ти серизен ли си? това е в пъти над реалната цена, според мен, разгледай оферти в района.
        Напълно сериозен ! Хайде ти кажи парцел 52дка до околовръстното със сгради 11000кв.м. колко струват ? Да не говорим, че дружеството което продават има и други активи.

Коментар

Сигурно както винаги някои хора имаха предварителна информация за сделката. Интересното е да се види цената на която минава продажбата, дали е пазарна, защо се продава и за какво ще отидат приходите от нея. Защото по мое некомпетентно мнение само цената на имота в София е 20-25 милиона евро минимум, но да видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Значи според теб е правилно да влеят изцяло дивидентно насочено и прозрачно дружество, да му продадат активите и в същото време да спрат да плащат дивидент и на самата Албена? Кое е правилно в цялата ситуация според теб? Как така ще продадат 50дка в София, а цената ще остане тайна? Идеята на ПУБЛИЧНИТЕ ДРУЖЕСТВА е да са публични. Не да бъдат подарявани на "назначени бизнесмени", и така вече 30 години... А после същите излизат и се жалват как нямало ликвидност на БФБ. Каква ликвидност да има бе другари, преоблечени в костюми?
            Много интересно къде чете изобщо да съм писал нещо за вливането на едното дружество в другото, къде видя, къде го измисли!? Това пишеш следобяд, а дори не е ракийно време станало тогава. В темата за "Албена инвест холдинг" се изписа достатъчно преди години, сега няма да връщам лентата излишно за свършен факт.

Цената и резултата от сделката ще бъде видима в следващите отчети, ако пък бързаш и си акционер, задай въпрос към ДВИ-то им. Рано е да се правят изводи за "подаръци" и т.н., да изчакаме официалната информация.

А е ясно, че в дружествата, където има откроен мажоритар с над 50% и сме в България, няма какво да се направи, да не давам пресен пример с Монбат и не само, но там нека са доволни с наградата "НАЙ ДОБРА IR ЕЛЕКТРОННА СТРАНИЦА", жалка история. На БФБ компаниите така действат, който не му харесва - има NYSE, Deutsche börse и т.н., цивилизовани и регулирани места.

ПРАВИЛНО е на този етап да се отърват от активи, които не им носят никаква доходност и парите да се инвестират в обновяване на курорта, което е правилна стратегия, понеже доста бяха овехтели хотелите.

Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Значи според теб е правилно да влеят изцяло дивидентно насочено и прозрачно дружество, да му продадат активите и в същото време да спрат да плащат дивидент и на самата Албена? Кое е правилно в цялата ситуация според теб? Как така ще продадат 50дка в София, а цената ще остане тайна? Идеята на ПУБЛИЧНИТЕ ДРУЖЕСТВА е да са публични. Не да бъдат подарявани на "назначени бизнесмени", и така вече 30 години... А после същите излизат и се жалват как нямало ликвидност на БФБ. Каква ликвидност да има бе другари, преоблечени в костюми?
              Цената със сигурност трябва да стане ясна, защото това е все пак публично дружество, а и става въпрос за един голям актив. Според мен имота в София е станал апетитен за строеж и затова е продаден. Въпроса е дали е на пазарни цени и къде ще бъдат инвестирани приходите от сделката. Друго нещо, което ми направи впечатление и покрай статията на Мариян е, че цялата капитализация на Албена е 174млн.лв., а само имота със сградите в София, които са продали сигурно са над 50млн.лв. Трябва да има яснота по сделката, защото това е не малка част от активите на Албена.

п.п. Не съм оценител, но имам поглед върху имотите и изразявам собствено мнение.
              Last edited by Zdravko; 12.12.2019, 16:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                Албена АД продаде 50 дка в София

Хубава статия, очакваше се от "Албена" да разкешат активите от влятото "Албена инвест холдинг", правилно постъпват, но но с този мениджмънт и липсата на добра маркетингова стратегия са обречени на посредствени резултати, а курорта е с най - голям потенциал и възможност да привлече платежоспособно клиенти, а не обичайните пияници и наркомани от крайщата на Европа.

Коментар

• Албена АД продаде 50 дка в София

Хубава статия, очакваше се от "Албена" да разкешат активите от влятото "Албена инвест холдинг", правилно постъпват, но но с този мениджмънт и липсата на добра маркетингова стратегия са обречени на посредствени резултати, а курорта е с най - голям потенциал и възможност да привлече платежоспособно клиенти, а не обичайните пияници и наркомани от крайщата на Европа.

Коментар

Сигурно както винаги някои хора имаха предварителна информация за сделката. Интересното е да се види цената на която минава продажбата, дали е пазарна, защо се продава и за какво ще отидат приходите от нея. Защото по мое некомпетентно мнение само цената на имота в София е 20-25 милиона евро минимум, но да видим.
                    Като знам какви меринджеи упавляват дружеството, най-вероятно ще има две цени на сделката. Една официална, и една неофициална Това разбира се са спекулации, и мнението ми не е препоръка. Аз отдавна съм "вън от влака"...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Явно затова има повишена активност по позицията последните дни... Някой си накупи количество и упорито държеше бест бид с повече от лев над останалите..

Коментар

хм, интересна сделка ! Само парцела в София е 52 декара, а има и сгради с РЗП над 11000кв.м.
                        Явно затова има повишена активност по позицията последните дни... Някой си накупи количество и упорито държеше бест бид с повече от лев над останалите..

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                          https://www.investor.bg/files/bullet...623008fb69.pdf

За колко ли са го продали?
                          хм, интересна сделка ! Само парцела в София е 52 декара, а има и сгради с РЗП над 11000кв.м.

Коментар

• https://www.investor.bg/files/bullet...623008fb69.pdf

За колко ли са го продали?

Коментар

• Бях силно изненадан, когато четох, че фалитът на Томас Кук ще засегне Албена само с 50 хил. евро - сума, която е нищожна на фона на годишните обороти на дружеството. Някой правил ли е проучване за евентуални косвени щети като сваляне на цени в условия на конкуренция с други 'ударени' курорти, които предоговарят и търсят нови пазари и тн.

поздрави
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Добре се сетиха да инвестират в базата, но нямат правилна маркетингова политика, с която да привлекат повече и по - платежоспособни туристи. Мъчна работа в дружеството, а е може би най - хубавият български морски курорт в момента.

Коментар

Working...
                                X