Първоначално изпратено от Zdravko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
20-25 млн. евро, ти серизен ли си? това е в пъти над реалната цена, според мен, разгледай оферти в района.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
20-25 млн. евро, ти серизен ли си? това е в пъти над реалната цена, според мен, разгледай оферти в района.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Сигурно както винаги някои хора имаха предварителна информация за сделката. Интересното е да се види цената на която минава продажбата, дали е пазарна, защо се продава и за какво ще отидат приходите от нея. Защото по мое некомпетентно мнение само цената на имота в София е 20-25 милиона евро минимум, но да видим.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Значи според теб е правилно да влеят изцяло дивидентно насочено и прозрачно дружество, да му продадат активите и в същото време да спрат да плащат дивидент и на самата Албена? Кое е правилно в цялата ситуация според теб? Как така ще продадат 50дка в София, а цената ще остане тайна? Идеята на ПУБЛИЧНИТЕ ДРУЖЕСТВА е да са публични. Не да бъдат подарявани на "назначени бизнесмени", и така вече 30 години... А после същите излизат и се жалват как нямало ликвидност на БФБ. Каква ликвидност да има бе другари, преоблечени в костюми?
Цената и резултата от сделката ще бъде видима в следващите отчети, ако пък бързаш и си акционер, задай въпрос към ДВИ-то им. Рано е да се правят изводи за "подаръци" и т.н., да изчакаме официалната информация.
А е ясно, че в дружествата, където има откроен мажоритар с над 50% и сме в България, няма какво да се направи, да не давам пресен пример с Монбат и не само, но там нека са доволни с наградата "НАЙ ДОБРА IR ЕЛЕКТРОННА СТРАНИЦА", жалка история. На БФБ компаниите така действат, който не му харесва - има NYSE, Deutsche börse и т.н., цивилизовани и регулирани места.
ПРАВИЛНО е на този етап да се отърват от активи, които не им носят никаква доходност и парите да се инвестират в обновяване на курорта, което е правилна стратегия, понеже доста бяха овехтели хотелите.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Значи според теб е правилно да влеят изцяло дивидентно насочено и прозрачно дружество, да му продадат активите и в същото време да спрат да плащат дивидент и на самата Албена? Кое е правилно в цялата ситуация според теб? Как така ще продадат 50дка в София, а цената ще остане тайна? Идеята на ПУБЛИЧНИТЕ ДРУЖЕСТВА е да са публични. Не да бъдат подарявани на "назначени бизнесмени", и така вече 30 години... А после същите излизат и се жалват как нямало ликвидност на БФБ. Каква ликвидност да има бе другари, преоблечени в костюми?
п.п. Не съм оценител, но имам поглед върху имотите и изразявам собствено мнение.Last edited by Zdravko; 12.12.2019, 16:52.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеАлбена АД продаде 50 дка в София
Хубава статия, очакваше се от "Албена" да разкешат активите от влятото "Албена инвест холдинг", правилно постъпват, но но с този мениджмънт и липсата на добра маркетингова стратегия са обречени на посредствени резултати, а курорта е с най - голям потенциал и възможност да привлече платежоспособно клиенти, а не обичайните пияници и наркомани от крайщата на Европа.
- 1 like
Коментар
-
Албена АД продаде 50 дка в София
Хубава статия, очакваше се от "Албена" да разкешат активите от влятото "Албена инвест холдинг", правилно постъпват, но но с този мениджмънт и липсата на добра маркетингова стратегия са обречени на посредствени резултати, а курорта е с най - голям потенциал и възможност да привлече платежоспособно клиенти, а не обичайните пияници и наркомани от крайщата на Европа.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Сигурно както винаги някои хора имаха предварителна информация за сделката. Интересното е да се види цената на която минава продажбата, дали е пазарна, защо се продава и за какво ще отидат приходите от нея. Защото по мое некомпетентно мнение само цената на имота в София е 20-25 милиона евро минимум, но да видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Явно затова има повишена активност по позицията последните дни... Някой си накупи количество и упорито държеше бест бид с повече от лев над останалите..
Коментар
-
хм, интересна сделка ! Само парцела в София е 52 декара, а има и сгради с РЗП над 11000кв.м.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Бях силно изненадан, когато четох, че фалитът на Томас Кук ще засегне Албена само с 50 хил. евро - сума, която е нищожна на фона на годишните обороти на дружеството. Някой правил ли е проучване за евентуални косвени щети като сваляне на цени в условия на конкуренция с други 'ударени' курорти, които предоговарят и търсят нови пазари и тн.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Добре се сетиха да инвестират в базата, но нямат правилна маркетингова политика, с която да привлекат повече и по - платежоспособни туристи. Мъчна работа в дружеството, а е може би най - хубавият български морски курорт в момента.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
Коментар