IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнение

От август 2019 до декември 2019 са изтъргувани грубо погледнато над 130000 бр. акции, от които над 100000 бр. са на големи пакети. ЕТФ-а купи около 30000 бр. Т.е. Пазарът е поел над 70000 бр.
    Това, ако не е оживление и голям интерес по позицията - здраве му кажи!
    Като гледам има опашка от инвеститори да инвестират в Албена
    Last edited by mancev; 05.02.2020, 16:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Вървят само надолу. Дори влизането в СОФИКС не уживи позицията, а при ново напускане е ясно какво ще се случи. Добра база, недоастъчно добро упралвление и докато няма промяна, позитиви не могат да се очакват.
      От август 2019 до декември 2019 са изтъргувани грубо погледнато над 130000 бр. акции, от които над 100000 бр. са на големи пакети. ЕТФ-а купи около 30000 бр. Т.е. Пазарът е поел над 70000 бр.
      Това, ако не е оживление и голям интерес по позицията - здраве му кажи!
      Last edited by Овчарчето Калитко; 05.02.2020, 16:10.
      Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Прпдадох всичко на 43 и нещо на ЕТФа и съм много доволен. Ако падне под 35 може да започна да влизам с по малко и да усреднявам надолу. Засега съм пас...
        Вървят само надолу. Дори влизането в СОФИКС не уживи позицията, а при ново напускане е ясно какво ще се случи. Добра база, недоастъчно добро упралвление и докато няма промяна, позитиви не могат да се очакват.
        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Ето че излезе инфо и за цената на парцела - 9,5 милиона евро според Капитал. Нямам тук, не и с този мениджмънт, иначе перспективите са много добри, но не и с тези кадри с комунистическо мислене
          Прпдадох всичко на 43 и нещо на ЕТФа и съм много доволен. Ако падне под 35 може да започна да влизам с по малко и да усреднявам надолу. Засега съм пас...

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

дам
            само 1,4 млн. печалба преди печалбата от продажбата на България 29 и извиканите на пожар дивиденти за 4 млн. лв.

имат 3 млн. лв. обезценки в последното тримесечие
            не пишат защо, но сигурно заради фалита на Томас кук

завеса засега

стискам палци догодина да ударят добър сезон

цялата статия тук

https://www.investor.bg/novini-i-ana...aktivi-297963/
            Нали другарите обещаха че ще намалят дивидента, за сметка на инвестициите и увеличаване на печалбата? Не виждам нещо такова. Няма да изпълнят успешно петилетката май? Всъщност няма да я изпълнят за малките акционери. За себе си ще е преизпълнена предполагам. Почти както едно време...
            Мнениието ми не е препоръка. Наскоро си гледах приключените сделки на БФБ. Изхода ми е на 63,00лв. Дано сегашните притежатели дочакат подобна цена.
            Last edited by mancev; 04.02.2020, 12:47.

Коментар

Очаквано слаб отчет, замазва очите "Печалба от продажба на инвестиции в дъщерни дружества" в размер на 12 млн. в сравнение с 1 през 2018 - а, но и имотите на АИХ ще свършат. Приходи и печалба от дейността трябват!
              дам
              само 1,4 млн. печалба преди печалбата от продажбата на България 29 и извиканите на пожар дивиденти за 4 млн. лв.

имат 3 млн. лв. обезценки в последното тримесечие
              не пишат защо, но сигурно заради фалита на Томас кук

завеса засега

стискам палци догодина да ударят добър сезон

цялата статия тук

https://www.investor.bg/novini-i-ana...aktivi-297963/

Коментар

• Очаквано слаб отчет, замазва очите "Печалба от продажба на инвестиции в дъщерни дружества" в размер на 12 млн. в сравнение с 1 през 2018 - а, но и имотите на АИХ ще свършат. Приходи и печалба от дейността трябват!

Коментар

• Ето че излезе инфо и за цената на парцела - 9,5 милиона евро според Капитал. Нямам тук, не и с този мениджмънт, иначе перспективите са много добри, но не и с тези кадри с комунистическо мислене
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Тази акция или по - скоро мажоритарите май са ти любимците. Резонно, не добро управление, подход от 80-те, реят се във времената на "Балкантурист". Единственото положително е съхранената база, която не е направена на лунапарк и битак, но трябва да се развие. Цената и перпективите, ако продължат в този дух, не искам и да коментирам.
                    Нямам лично отношение. Съдя хората по действията им. Хубавото е че излязох навреме от тази "перспективна" позиция. Графиката най-добре показва управленския потенциал на другарите. Мен ме хвана яд когато "прибраха" дивидентно насочено дружество като Албена инвест холдинг, където "небогопомазаните" хора като мен и теб можеше да печелим някакви пари от дивинденти. Дойдоха другарите и казаха вземаме фирмата, прибираме (инвестираме) парите, а дивидент - друг път (Тате ще ми купи колело, ама друг път). Мога да продължавам много, но няма смисъл. Виж какво се случва с румънския индекс, сравним със Софикс. Задай си въпроса на какво се дължи...

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Защо да купуват на 41лв. - 42лв., като след още 1-2 години "адекватно' управление, може да купуват и на 25лв. -30лв. Не е препоръка. Нямам акции.
                      Тази акция или по - скоро мажоритарите май са ти любимците. Резонно, не добро управление, подход от 80-те, реят се във времената на "Балкантурист". Единственото положително е съхранената база, която не е направена на лунапарк и битак, но трябва да се развие. Цената и перпективите, ако продължат в този дух, не искам и да коментирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнение
                        Тук се чудя, защо след като изчислената справедлива цена, според дружеството е 65 лв, не правят обратно изкупуване по 41 - 42 лв?
                        Преди години, пак при драстичен спад в цената, мисля, че купиха 2000 акции. Цената, по спомен май беше 42 лв, но може и да греша.
                        Защо да купуват на 41лв. - 42лв., като след още 1-2 години "адекватно' управление, може да купуват и на 25лв. -30лв. Не е препоръка. Нямам акции.

Коментар

• Тук се чудя, защо след като изчислената справедлива цена, според дружеството е 65 лв, не правят обратно изкупуване по 41 - 42 лв?
                          Преди години, пак при драстичен спад в цената, мисля, че купиха 2000 акции. Цената, по спомен май беше 42 лв, но може и да греша.
                          Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

Да сградите са проблем. Трябва да се бутат, това са разходи по бутане и извозване. Не е евтино. Има и рискове при смяна на предназначението. От Промишлено на жилищно (складово), може и да прецакат купувача. Всичко това са минуси, но да видим в отчета.

25 млн. евро е прекалено много съгласен съм.Това са 500 евро на кв. м.
                            Едно време по Тодор Александров вървяха около 1 000-1400 евро на кв. м. и още са незастроени (паркинги,горички).
                            И ако не им дадат разрешение за смяна на предназначението ...
                            Това не е за всеки.
                            затова има поговорка
                            "Кесаревото кесарю, Божието Богу"
                            който е взел парцела, ако няма идея, има да се мъчи...
                            Според мен, който и да е взел парцела едва ли е случаен, и много добре си е направил сметката какво и как.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение

Не го познавам дружеството, коментирам цената за парцела. Сградите не ги броя въобще, защото за мен са пасив, а не актив, ако беше чист парцел, щеше да струва повече. А за цената на кв.м. в района всеки може да си направи справка, която както и да я въртиш, е минимум на половина на това, което коментирате. Времето ще покаже, кой крив, кой прав, но ми се ще да не се надуват големи очаквания и после да има разочаровани, както много пъти се е случвало.
                              Само да покажа, че сделки дори и на по високи цени не са невъзможни.

"Сделката на най-висока стойност до момента беше за 25 млн. лева, за колкото според Имотния регистър преди няколко месеца беше купен парцел от 15 дка в една от най-горещите инвестиционни дестинации на София – НПЗ "Хладилника".

Това е от статия в "Капитал".

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение

Не го познавам дружеството, коментирам цената за парцела. Сградите не ги броя въобще, защото за мен са пасив, а не актив, ако беше чист парцел, щеше да струва повече. А за цената на кв.м. в района всеки може да си направи справка, която както и да я въртиш, е минимум на половина на това, което коментирате. Времето ще покаже, кой крив, кой прав, но ми се ще да не се надуват големи очаквания и после да има разочаровани, както много пъти се е случвало.
                                Да сградите са проблем. Трябва да се бутат, това са разходи по бутане и извозване. Не е евтино. Има и рискове при смяна на предназначението. От Промишлено на жилищно (складово), може и да прецакат купувача. Всичко това са минуси, но да видим в отчета.

25 млн. евро е прекалено много съгласен съм.Това са 500 евро на кв. м.
                                Едно време по Тодор Александров вървяха около 1 000-1400 евро на кв. м. и още са незастроени (паркинги,горички).
                                И ако не им дадат разрешение за смяна на предназначението ...
                                Това не е за всеки.
                                затова има поговорка
                                "Кесаревото кесарю, Божието Богу"
                                който е взел парцела, ако няма идея, има да се мъчи...

Коментар

Working...
                                X