Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Вървят само надолу. Дори влизането в СОФИКС не уживи позицията, а при ново напускане е ясно какво ще се случи. Добра база, недоастъчно добро упралвление и докато няма промяна, позитиви не могат да се очакват.
Това, ако не е оживление и голям интерес по позицията - здраве му кажи!Last edited by Овчарчето Калитко; 05.02.2020, 16:10.Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Прпдадох всичко на 43 и нещо на ЕТФа и съм много доволен. Ако падне под 35 може да започна да влизам с по малко и да усреднявам надолу. Засега съм пас...Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЕто че излезе инфо и за цената на парцела - 9,5 милиона евро според Капитал. Нямам тук, не и с този мениджмънт, иначе перспективите са много добри, но не и с тези кадри с комунистическо мислене
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
дам
само 1,4 млн. печалба преди печалбата от продажбата на България 29 и извиканите на пожар дивиденти за 4 млн. лв.
имат 3 млн. лв. обезценки в последното тримесечие
не пишат защо, но сигурно заради фалита на Томас кук
завеса засега
стискам палци догодина да ударят добър сезон
цялата статия тук
https://www.investor.bg/novini-i-ana...aktivi-297963/
Мнениието ми не е препоръка. Наскоро си гледах приключените сделки на БФБ. Изхода ми е на 63,00лв. Дано сегашните притежатели дочакат подобна цена.Last edited by mancev; 04.02.2020, 12:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеОчаквано слаб отчет, замазва очите "Печалба от продажба на инвестиции в дъщерни дружества" в размер на 12 млн. в сравнение с 1 през 2018 - а, но и имотите на АИХ ще свършат. Приходи и печалба от дейността трябват!
само 1,4 млн. печалба преди печалбата от продажбата на България 29 и извиканите на пожар дивиденти за 4 млн. лв.
имат 3 млн. лв. обезценки в последното тримесечие
не пишат защо, но сигурно заради фалита на Томас кук
завеса засега
стискам палци догодина да ударят добър сезон
цялата статия тук
https://www.investor.bg/novini-i-ana...aktivi-297963/
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ето че излезе инфо и за цената на парцела - 9,5 милиона евро според Капитал. Нямам тук, не и с този мениджмънт, иначе перспективите са много добри, но не и с тези кадри с комунистическо мисленеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Тази акция или по - скоро мажоритарите май са ти любимците. Резонно, не добро управление, подход от 80-те, реят се във времената на "Балкантурист". Единственото положително е съхранената база, която не е направена на лунапарк и битак, но трябва да се развие. Цената и перпективите, ако продължат в този дух, не искам и да коментирам.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Защо да купуват на 41лв. - 42лв., като след още 1-2 години "адекватно' управление, може да купуват и на 25лв. -30лв. Не е препоръка. Нямам акции.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Овчарчето Калитко Разгледай мнениеТук се чудя, защо след като изчислената справедлива цена, според дружеството е 65 лв, не правят обратно изкупуване по 41 - 42 лв?
Преди години, пак при драстичен спад в цената, мисля, че купиха 2000 акции. Цената, по спомен май беше 42 лв, но може и да греша.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тук се чудя, защо след като изчислената справедлива цена, според дружеството е 65 лв, не правят обратно изкупуване по 41 - 42 лв?
Преди години, пак при драстичен спад в цената, мисля, че купиха 2000 акции. Цената, по спомен май беше 42 лв, но може и да греша.Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
Да сградите са проблем. Трябва да се бутат, това са разходи по бутане и извозване. Не е евтино. Има и рискове при смяна на предназначението. От Промишлено на жилищно (складово), може и да прецакат купувача. Всичко това са минуси, но да видим в отчета.
25 млн. евро е прекалено много съгласен съм.Това са 500 евро на кв. м.
Едно време по Тодор Александров вървяха около 1 000-1400 евро на кв. м. и още са незастроени (паркинги,горички).
И ако не им дадат разрешение за смяна на предназначението ...
Това не е за всеки.
затова има поговорка
"Кесаревото кесарю, Божието Богу"
който е взел парцела, ако няма идея, има да се мъчи...
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
Не го познавам дружеството, коментирам цената за парцела. Сградите не ги броя въобще, защото за мен са пасив, а не актив, ако беше чист парцел, щеше да струва повече. А за цената на кв.м. в района всеки може да си направи справка, която както и да я въртиш, е минимум на половина на това, което коментирате. Времето ще покаже, кой крив, кой прав, но ми се ще да не се надуват големи очаквания и после да има разочаровани, както много пъти се е случвало.
"Сделката на най-висока стойност до момента беше за 25 млн. лева, за колкото според Имотния регистър преди няколко месеца беше купен парцел от 15 дка в една от най-горещите инвестиционни дестинации на София – НПЗ "Хладилника".
Това е от статия в "Капитал".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
Не го познавам дружеството, коментирам цената за парцела. Сградите не ги броя въобще, защото за мен са пасив, а не актив, ако беше чист парцел, щеше да струва повече. А за цената на кв.м. в района всеки може да си направи справка, която както и да я въртиш, е минимум на половина на това, което коментирате. Времето ще покаже, кой крив, кой прав, но ми се ще да не се надуват големи очаквания и после да има разочаровани, както много пъти се е случвало.
25 млн. евро е прекалено много съгласен съм.Това са 500 евро на кв. м.
Едно време по Тодор Александров вървяха около 1 000-1400 евро на кв. м. и още са незастроени (паркинги,горички).
И ако не им дадат разрешение за смяна на предназначението ...
Това не е за всеки.
затова има поговорка
"Кесаревото кесарю, Божието Богу"
който е взел парцела, ако няма идея, има да се мъчи...
Коментар
Коментар