If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Интерес нямам нито да се вдига, нито да пада. Видях, че има объркване относно някои статии и написах какво се случва.
Колкото до това каква част от печалбата е фокус-мокус, феновете на групата няма да те разберат и не е нужно да си навличаш неприятности като ги питаш.
Ами на мен целта ми е да се дискутират отчетите и форумът да е място за обсъждане на финансови теми, а не на кой колко му скочила или паднала акцията.
Някой няма ли да коментира или ще си траете да не вземе да падне акцията ????
Интерес нямам нито да се вдига, нито да пада. Видях, че има объркване относно някои статии и написах какво се случва.
Колкото до това каква част от печалбата е фокус-мокус, феновете на групата няма да те разберат и не е нужно да си навличаш неприятности като ги питаш.
За да се появят в ОПР-то по този начин един от сценариите е да се капитализират разходи, които вече са били представени като разход, но това не е разрешено.
Варянт 2:
Просто търсим в грешна посока.
Единият вариант е да се намалят задължения и съответно да се намалят разходи. Тези резерви под формата на задължения са познати като (cookie jars). Да кажем нещо като опростени задължения към свързани лица.
Прави ми впечатление точно това перо "Краткосрочни задължения към свързани лица" има и обяснителна бележка 12.5, където крайното салдо в бележката не отговаря на крайното салдо в Баланса ??????????? Тук или има грешка или нещо ... В обяснителната бележка задълженията към свързани лица са 4 407, а в баланса е 977???
Разликата между двете е много близка до сумата в "други разходи", на която се дължи и увеличението в резултата.
Помислете по написаното по-горе.
Лично мнение, не е препоръка. Това е една интересна дискусия.
Коментар