IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• здравейте,

та коментарите по тези стандарти ги прочетох в книгата на Боб Вос Корпоративен анализ.
    Там се говори за Резерви и за одиторски стандарт номер 37 - пак го проверих.

Сега като чета и говоря с познати се оказва, че българското счетоводство прави разлика между резерви и провизии. Излиза нещо по-разлочно, което не знам дали е бъгясал превод в книгата или допълнително тълкуване на международните стандарти спрямо българското счетоводство.

Ако намерите някой експерт да си каже мнението, ще е добре

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
      Струва ми се, че Боби бърка резерви с провизии.
      Не знам какво бърка, но сериозни хора от Big 4 казаха, че няма такова нещо.

Коментар

• Струва ми се, че Боби бърка резерви с провизии.

Коментар

• Одиторските стандарти са с 3- или 4-цифрени номера, няма такъв 37. Боби, дай нещо по-точно.

Коментар

• И аз не ги намерих тези текстове. Трябва Боби да посочи нещо по-точно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
              http://accinfo.persof.com/v2/
              Гари, тук намирам само МСС, но не и стандартите посочени от Боби
              ако ги знаеш къде са точно, може ли да пуснеш директни линкове
              Благодаря!

Коментар

• не се притеснявай,
                най-вероятно ще прехвърлят пакет и тавана на цената остава открит...

Коментар

• Тия ТИМ докато не се прецакат сами, не могат. То човек каквото сам си направи...

Коментар

• Хайде, който си взе от промоцията - взе

Коментар

• Добре, ама някой ако се заинати, може да увеличи капитала чрез увеличение на номинала на акциите и тогава - 2010*

* вж. 20-тата и 10-тата букви от азбуката
                      Не става само с COBOS, трябва и акъл!

Коментар

• http://accinfo.persof.com/v2/

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                          хах, прекомерните резерви са определени за незаконни в:
                          Международен Стандарт за Финансова Отчетност 12
                          Международен Одиторски Стандарт 37

Затова увеличават капитала
                          Боби, откъде можем да си ги изтеглим тези стандарти и да ги изчетем?

Коментар

• Не е лоша тази информация , Боби.И сега какво-да направим списък с дружествата с предполагаем сплит до края на годината и да действаме?:-))

Коментар

• Браво, Боби. Добре си се поровил, това наистина е много полезна информация. Макар че и аз не разбирам много тази еуфория при всяко увеличение на капитала.

Коментар

• хах, прекомерните резерви са определени за незаконни в:
                                Международен Стандарт за Финансова Отчетност 12
                                Международен Одиторски Стандарт 37

Затова увеличават капитала

Коментар

Working...
                                X