IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ок

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
      След известни проучвания, които направих, мога да ви споделя защо така изведнъж почнаха сплитове да се правят.

Истината е съвсем прозаична - световните счетоводни стандарти и практики. Те са вече утвърдени в България и влизат в пълна сила от началото на 2007.

Един от тези стандарти (имам го вкъщи и все забравям кой е) определя приемливото ниво на резервите на една компания.

Обема на резервите в края на годината не трябва да е повече, от средствата необходими за изплащане на всички задължения, ако те ей сега изведнъж трябва да се платят.

Затова трябва или да се изплати дивидент или да се увеличи капитала.

Всяка компания с прекалено големи резерви до края на годината ще увеличи капитала си или ще направи счетоводни шашми

Така че няма какво да се чудим и аькаме. Няма никаква фундаментална причина акциите да растът слес увеличение на капитала със собствени средства. Дори става по-лошо - губи се дивидент и се размива процента на акциите, които имате.

Това 2. Веднага може да си сметнете кои компании ще увеличават капитала
      Боби, я се порови малко вкъщи за това кой е тоя стандарт, че нещо ме съмнява. За публичните дружества МСС са в сила от 2005 г., а новата реадкция с МСФО мисля, че все още не е официално преведена и одобрена от Мин. Съвет.
      А и честно казано, не съм сещам за този текст в тях.
      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• След известни проучвания, които направих, мога да ви споделя защо така изведнъж почнаха сплитове да се правят.

Истината е съвсем прозаична - световните счетоводни стандарти и практики. Те са вече утвърдени в България и влизат в пълна сила от началото на 2007.

Един от тези стандарти (имам го вкъщи и все забравям кой е) определя приемливото ниво на резервите на една компания.

Обема на резервите в края на годината не трябва да е повече, от средствата необходими за изплащане на всички задължения, ако те ей сега изведнъж трябва да се платят.

Затова трябва или да се изплати дивидент или да се увеличи капитала.

Всяка компания с прекалено големи резерви до края на годината ще увеличи капитала си или ще направи счетоводни шашми

Така че няма какво да се чудим и аькаме. Няма никаква фундаментална причина акциите да растът слес увеличение на капитала със собствени средства. Дори става по-лошо - губи се дивидент и се размива процента на акциите, които имате.

Това 2. Веднага може да си сметнете кои компании ще увеличават капитала

Коментар

• Смех, смех ...

Коментар

• Tanko, напълно съм съгласен с твоите разсъждения!
            Тази пролет се нагледахме на много безумия:
            - ИД Надежда - със смешния сплит.
            - BCH.
            - предстоящия сплит на Доминат финанс....

Основното за една компания е фунадемента. Е, ако има добрии спекуланти, които да правят пари на гърба на наивниците - евала...
            Макар, че донякъде ми е жал за наивниците...

Конкретно Газта не я харесвам - смятам, че фундамента не е добър. Но най-вече ме притеснява мажоритара, който държи над 90% и може да си развчва коня както си иска....

П.С. Късмет на всички - и на спекулантите и на останалите инвестирали в позицията. Ще им трябва....

Коментар

• Много ми е чудна нашата борса. Как може една чисто техническа операция, без никаква промяна във фундамента на предприятието, да повлиява толкова на цената на акциите. Все едно да си развяля едрите банкноти на по-дребни. Ставали по-ликвидни акциите. Чудо голямо. Този феномен според мене показва, че има много свободен спекулативен капитал който по-силно се влияе от такива съобщения отколкото от истинските фундаментални фактори. 10 мин. след излизане на съобщението за увеличение капитала на GAZ всички акции до ограничението бяха изкупени.
              По-пъргавите и умели спекуланти реализират добри печалби от подобни ситуации. За съжаление и този път закъснях.

Коментар

• Увеличението ще е доста сериозно, от 870хил. до 12 200 000лв. Супер

Коментар

• Абе аз разпродадох малко преди седмица но по голямата част си стой, така че ще чакаме

Коментар

• Добре, че вчера понапазарувах.

Коментар

• що така изведнъж ?
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Брей най-после ;-)))

Коментар

• Айде честито на печелившите. Увеличението ще е факт

Коментар

• Abe kakwo stawa po tazi pozitziaaaaaaaaa??????????

Коментар

• Вземайте, че май няма да има такива цени като, гледам тенденцията

Коментар

• Във връзка с допусната техническа грешка в подадено уведомление до БФБ-София АД, относно разкриване на дялово участие на Химимпорт АД, публикуваме верния текст на съобщението:
                                Химимпорт АД-София е придобило акции от капитала на:
                                - Каучук АД-Пазарджик /KAU/
                                - Брой акции, обект на сделката: 353 284;
                                - Процент от капитала, обект на сделката: 37.50%;
                                - Пряко участие в капитала след прехвърлянето: 37.50%;
                                - Участие в капитала чрез свързани лица: 0.00%;
                                - Общо участие в капитала след прехвърлянето: 37.50%;
                                - Дата на прехвърлянето в ЦД: 15.06.2006 год.
                                "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

Working...
                                X