IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе не е лошо 13 нови акции за сдна стара, 100-ка ще го прегазим устремени към 130-150лв за GAZ-ta, каквото и да си говорим ще има ГАЗ до дупка и нови по-високи цени на петрола и газта. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от abc
      Първоначално изпратено от BSEtrader
      Ехее вижте какво обяви любимата ми АОП
      "Българска сондажна компания" ЕООД печели поръчка за 5 678 442 лева, а нали знаете кой е собственик на тази компания

http://www.aop.bg/case.php?mode=show_doc&doc_id=88982
      И при положение , че за цялата 2005 приходите на "Българска сондажна компания" ЕООД са 1530хил.лв , вижте за какъв ръст иде реч! Наистина ГАЗ е "черешката"в короната на Химимпорт....Мисля цените трицифрени преди сплита и двуцифрени след него:-)
      Май днес ще е трицифрената , а?:-)

Коментар

• Е има ли още неверници тук. Убедихте ли се, че няма шест, пет при Химимпорт. :-) Сигурен съм, че ще придвижат и новите акции в съкратени срокове. Успех на акционерите на GAZ / Химимпорт/.

Коментар

• На проведено ОСА от 21.08.2006 год., на Проучване и добив на нефт и газ ЕАД-Плевен /GAZ/, са взети следните решения:
          - Приема доклада на управителните органи за дейността на дружеството през 2005 год.;
          - Приема годишния финансов отчет на дружеството за 2005 год.;
          - Приема доклада на специализираното одиторско предприятие за извършената проверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2005 год.;
          - Избор на регистриран одитор;
          - Приема доклада на Директора за връзки с инвеститорите;
          - Освобождава от отговорност членовете на управителните органи за дейността им през 2005 год.;
          - Промени в устава на дружеството;
          - Разпределя печалбата за 2005 год. в размер на 2 587 241,72 лв., както следва:
          А. Сумата от 2 587 240 лв. да се използва за увеличаване капитала на дружеството; Заделя 1,72 лв. за фонд "Резервен";
          Б. От не разпределената печалба на дружеството от предходни години, в общ размер на 2 555 791,79 лв. да се използва сумата от 2 355 791,79 по следният начин: - 685 803 лв. да се използва за покриване на непокритата загуба, реализирана за 2003 год.; - остатъка от 1 696 988,70 лв. се заделя във фонд “Резервен” и ще се използва за увеличаване капитала на дружеството.
          - Увеличава капитала на дружеството от 873 433 лв. на 12 228 062 лв., чрез издаване на нови 11 354 629 бр. нови акции с номинална стойност 1.00 лв. със собствени средства на дружеството, както следва:
          2 587 240 лв. - за сметка на реализираната печалба за 2005 год.;
          8 767 389 лв. за сметка на сумата от превишението на фонд Резервен, съгласно счетоводния баланс на дружеството към 31.12.2005 год.
          Срещу всяка една притежавана акция, всеки един от акционерите ще получи 13 нови акции.
          - Право на нови акции имат акционерите, вписани като такива в регистъра на Централен депозитар АД към 04.09.2006 год.
          - Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на акции от увеличението е 31.08.2006 год.

Коментар

• Безимен, специално тези нови на ГАЗ предпочитам да дойдат след 5 месеца , така, че тука поне срока може да се окаже екстра...

Коментар

• Добре де, официално това някъде има ли го?
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от XX
                Можете ли да ми кажете кога ще излязат новите акции и ще бъдат по подсметките ни?
                Стандартната процедура за зареждането на новите акции по сметките на акционерите при публичните дружества (досега) е отнемала около два месеца. Ако мениджърите ни зарадват с по-ранното финализиране на процеса, ще спечелят много привърженици-симпатизанти (което не може да не е една от целите на всяко публ. дружество, свързана пряко и с листването на дружеството на по-горен сегмент на БФБ), а за своеобразния начин за реклама - да не говорим!

Коментар

• Първоначално изпратено от XX
                  Можете ли да ми кажете кога ще излязат новите акции и ще бъдат по подсметките ни?
                  След около 5-6 месеца

Коментар

• Можете ли да ми кажете кога ще излязат новите акции и ще бъдат по подсметките ни?

Коментар

• Аз си имам
                      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Колчо, като свърши предлагането на GAZ, ще го намериш ! :-)

Коментар

• не го намирам на сайта на борсата...

Коментар

• При Химимпорт няма шега, няма измама. Увеличението на капитала на GAZ е вече факт и СЕГА ще има газ до ламарината. :-)

Коментар

• Нефт и газ вдига капитала си 14 пъти
                              Капиталът на "Проучване и добив на нефт и газ" ще бъде увеличен 14 пъти - от сегашните 873 хил. лв. на 12,228 млн. лв., разпределен на 12,228 млн. броя поименни безналични акции, всяка една с номинална стойност от 1 лв. По този начин акционерите на дружеството ще получат по 13 нови акции. Увеличението ще се извърши със собствен капитал. Това решение гласува общото събрание на акционерите, което се проведе вчера в София.
                              Акционерното събрание гласува и 28% от печалбата за 2005 година, в размер на 2,587 млн. лв., да се използва за покриване на непокрита загуба от 2003 година, а остатъкът от 1,697 млн. лв. да се задели да фонд "Резервен" и да се използва за увеличението на капитала.
                              "Проучване и добив на нефт и газ" беше създадено от приватизираното предприятие "Проучване и добив на нефт и газ" ЕАД - Плевен, с основна дейност търсене, проучване, добив и реализация на суров нефт и природен газ в страната. През лятото на 2003 г. на борсата бяха предложени 49% от дружеството, които се продадоха срещу компенсаторки. От тях 34% чрез Централна и кооперативна банка закупи "Химимпорт". Други 5% бяха закупени от "Интерком груп", а останалите отидоха в дребни акционери. Впоследствие пряко и чрез свързаните си лица "Химимпорт" стана мажоритарен собственик в плевенската компания с 51-процентов дял.
                              За една година пикът в цената на акциите на дружеството е 96.99 лева, а дъното - 46 лева.

Коментар

• Ще каже ли някой все пак какво стана на събранието?

Коментар

Working...
                                X