IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да не каже някой, че съм злодей нещастен /щастлив съм, по принцип/, ще им дам мааалък джокер по онова, което опитах да им обясня /а се изпокриха, вместо да се възползват/:
    1.Тъпият петрол, също като водата, предпочита да тече надолу. Острият - също.
    2.Дебитът на газ - дори през ... ниско проницаеми среди - е право пропорционален на разликата в наляганията
    3.Прекият път не винаги /справка...междупланетните пътешествия?/ е най-кратък.
    4.Когато Х>>1 и n*X>>n*1(Х Э N, nЭN, X,N >0)
    5.Нещо по ЖП линията между Червен бряг и Карлуково очеизвадно показва, че капацитетът им е силно подценен и, физически, може да е поне двойно по-голям.

Да ги видим, какво са разбрали, СКЪПИТЕ експерти. На инвестиралите в тях - съчувствия.
    Е, има и добра новина: нещата са поправими. Обаче, с глава между другите бузи, не става...
    Last edited by Pyramid; 15.03.2017, 10:03.

Коментар

• Днес минах по Блумбърг бг, някакви акции паднали с някакви стотинки. Гледам, и си мисля:
      - Ще падат още. Не, че нещо но, късогледият самоотказ от нови технологии не говори добре за компания с ограничения като тази. Или се развиваш интензивно, или по някое време, хлопваш кепенците.
      Предупредени са.
      Last edited by Pyramid; 15.03.2017, 14:15.

Коментар

• - Няма. Ще си дупчат сиренето, вярвайки, че така се правят най-вкусните дупки. Не знам на какво се разчита за ръст на акциите им - на ръст в цените на петрола или нови две/макс. три/ открити цистерни като залежи но, знам, иде реч за проценти, ако се случи и рехаво кютане, както досега. Липсата на Дух наистина била проклятие.
        Last edited by Pyramid; 07.03.2017, 19:09.

Коментар

• ...Няма ли кой

Коментар

• Харэ Бананата, "коуэги-екшперци", измислихте ли га уа? РазбирАлэ билэ от дупки, т'ка лэ? Поръчки, покана от далечното зарубежие вие на тях/изостаналите туземъци/ да правите, църно злато да помпате, въййй, к'ъф овърлоуд, ма шейхове страшни, вай балалаху, вай-вай-вайй, са'л да н' умре някой от кеффф ;-)
            Last edited by Pyramid; 23.02.2017, 22:20.

Коментар

• Последно: Отказали са.

Коментар

• ...Въпросните приятели продължават да спят. Сигурно пробиват поредната дупка и са хвърлили целия си потенциал в нея.
                - Жалко за което. Хранех някакви надежди да са по-читави ама Бог дал - Бог взел ;-)
                The Mumy is alive, do not care about it !!!

Коментар

• Ако не си забелязал/а, компанията се казва "ПРОУЧВАНЕ И ДОБИВ на нефт и газ". За нея,виждане, познание, технология е от жизнено значение. Производителност, гъвкавост, ресурсоемкост, възможности за достигане до нещо /което лежи някъде там, долу/ са равни на живот или смърт, в сравнение с останалите. Нормален, буден мениджмънт не би трябвало да проспива потенциални пробиви. Щото скоро няма откъде да купят наготово технология а, не знаеш ли какво искаш, и технологиите нямат смисъл. И в склада няма, и старшината не дава.
                  Туй то.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

блаблабла...... спри да пишеш, доста по-полезно е!
                    Доколкото разбрах от поста ти преди два дни, имаш пряк непосредствен интерес от компанията. Отварянето на ума е много по-полезно от това да "затапиш" някого. Ресурсът е огромен и, продължат ли да се правят на "умници", като теб досега, компанията и акционерите почти сигурно, ще трупат огромни пропуснати ползи, година след година. АКО не съм 100% познал, нека не са "огромни" но, значителни-със сигурност.
                    Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tutankhamon Разгледай мнение
                      Тук чух и видях разни коментари, като в някои дори ме "предупреждавахте"/плашихте. Само не разбрах, дойде ли ви до съзнанието това, що споделих последно, преди ТОЗИ си пост, щото се умълчахте. България, четох преди дни тук, е "излязла от класацията на иновативните икономики". Някой да забелязва, КАКВИ компании по света бележат най-добри показатели? Америка, Китай, зап.Европа и защо става именно така? Господ дава но, в кошара не вкарва и всеки сам трябва да си отваря очите и да си опича акъла, за да не си отваря после бузите и да си търси вазелин. Да живееш в стара парадигма не може да те доведе до лидерски позиции в динамично изменящия се свят. Някой процент днес и утре напред, някой назад... В крайно ограничен периметър, като нашата територия, оскъден откъм ресурси, да ползваш технологии от по-миналия век и да си въобразяваш, че правиш "най-доброто" е възможно но, реалният резултат /месец, два по-рано или по-късно/, неизбежно, си те поставя в реалната класация на дребните. Шанс има /при това, не лош/ и, ако бих бил на мястото на едни умни глави - ама наистина умни - бих се постарал да проверя. Ама това съм аз. Де ги "разбирателите" и те да чуят/видят, па да изкритикуват и ако щат, да "разбият на прах" каквото там? Май не им стиска. ЕТО ТОВА му казвам "на път да изгуби". Фишът от тотото, не го ли пуснеш, все едно колко числа си "познал".
                      блаблабла...... спри да пишеш, доста по-полезно е!

Коментар

• Тук чух и видях разни коментари, като в някои дори ме "предупреждавахте"/плашихте. Само не разбрах, дойде ли ви до съзнанието това, що споделих последно, преди ТОЗИ си пост, щото се умълчахте. България, четох преди дни тук, е "излязла от класацията на иновативните икономики". Някой да забелязва, КАКВИ компании по света бележат най-добри показатели? Америка, Китай, зап.Европа и защо става именно така? Господ дава но, в кошара не вкарва и всеки сам трябва да си отваря очите и да си опича акъла, за да не си отваря после бузите и да си търси вазелин. Да живееш в стара парадигма не може да те доведе до лидерски позиции в динамично изменящия се свят. Някой процент днес и утре напред, някой назад... В крайно ограничен периметър, като нашата територия, оскъден откъм ресурси, да ползваш технологии от по-миналия век и да си въобразяваш, че правиш "най-доброто" е възможно но, реалният резултат /месец, два по-рано или по-късно/, неизбежно, си те поставя в реалната класация на дребните. Шанс има /при това, не лош/ и, ако бих бил на мястото на едни умни глави - ама наистина умни - бих се постарал да проверя. Ама това съм аз. Де ги "разбирателите" и те да чуят/видят, па да изкритикуват и ако щат, да "разбият на прах" каквото там? Май не им стиска. ЕТО ТОВА му казвам "на път да изгуби". Фишът от тотото, не го ли пуснеш, все едно колко числа си "познал".

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение

пич, изразяваш се тотално неясно. Изводът за мен е, че нещо си чул недочул, не разбираш от акции и от влиянието на подобни сделки върху цените на акциите. 20 000 лв как ти се струват?
                          По-ясно можеше да ви стане, ако бяхте си размърдали за*ниците да дойдете миналата година, 11.03.16 в русенския университет, на изложението на MDP-концепцията /за мултиплексираното сондиране/. Маса време преди това бе раздувано, някои уж се бяха засилили...а де факто, не отиде друг освен мен и трима доценти от други специалности, за цвят. Е, аз съм светнат, с човека сме много гъсти и съм не само чул, ами и видял /щото имаше видеомост по скайп с як сибирски институт, направили са огромен действащ прототип на една от основните подсистеми, изпитваха го, имане едно видео в нета и т.н./та, твърдя, че знам за нещата до допустимото за неспециалисти по сондажи. Е, и разни неща "отвъд", ама това как-да-е. Питаш ме за 20 000 лв. как ми се струват ли? СМЯХ. За една акция, ако тези приятели внимават и си отворят глухите уши, след 3-5 год. РАБОТА - щото се иска, не падат от небето готови някои работи - и по света може да ги дават. Обаче, за момента, това са мечтите на объркан човечец. Иначе, за проектите в тази сфера има /все още/ отворени европейски покани, които ще бъдат затворени до края на годината. Пишат, че сумите за субсидиите щели да са 6-7 -цифрени. А тези спят. Значи? Май наистина си проспиват късмета.

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение

А какво очакваш, пишейки за това тук?
                            Проверих нещо, получих отговор. Достатъчно ли е?

Коментар

Грешка. Не за това иде реч. Не става дума за изкупуване и т.н. Става дума за коопериране в определена /за GAZ - от първостепенна важност/ сфера. А те се пощят и, с това, са на път към самопрецакване.
                              пич, изразяваш се тотално неясно. Изводът за мен е, че нещо си чул недочул, не разбираш от акции и от влиянието на подобни сделки върху цените на акциите. 20 000 лв как ти се струват?

Коментар

Грешка. Не за това иде реч. Не става дума за изкупуване и т.н. Става дума за коопериране в определена /за GAZ - от първостепенна важност/ сфера. А те се пощят и, с това, са на път към самопрецакване.
                                А какво очакваш, пишейки за това тук?

Коментар

Working...
                                X