IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Не те знам теб какво си учил/а но, едва ли са те почнали от първи клас с "конкретика" за диференциални уравнения, интеграли и теория на вероятностите. Вече споменавах, ама спите: Възможен е качествен и количествен скок в производителността и срив в цените /С ПЪТИ!/ и целта е да ви светна по това, т.к. за да се стигне точката на готовност, трябва да се извърши определена РАБОТА, а тя изисква организация и ресурс. Сам човек или фирма не могат да се справят, необходима е подкрепа а, за нея, човек трябва да а убеден. Грубо - а ма много грубо - имаме едни кубчета /технологии, опит и т.н./, които работят прекрасно и отдавна в много сфери и, при правилно подреждане, ще заработят и тук с мултиплицират се ефект. Някой трябва да подреди кубчетата. Правенето и на най-простото нещо изисква, както следва:
    1. Представа/идея/ КАКВО трябва да направиш,
    2.Способност /в т.ч. подготовка, познания, сила (технология),
    3.Решение /някой/нещо/ да насочи силата,
    4.Време да се свърши работата.
    Забележи, ПРЕДСТАВАТА/ИДЕЯТА е Първото. Защото, как може да "знаеш как"/да направиш(нещо), без да знаеш ККАКВО искаш? "В Началото бе Словото".
    Сега схвана ли "конкретността"?
    ВИЖДА СЕ, ЧЕ МОЖЕ. АМА ГО ВИЖДАТ ПОДГОТВЕНИТЕ.
    Подготовката, в случая, се нарича "разясняване на концепция". За момента, още нищичко не знаете. В момента, в който бъде разяснено, ще ви светне. И ще видите, което и аз.
    Сега вдяна ли, "Конкретни/а"?
    празни приказки, монолози и лялякане. няма лошо, не з амен. явно имаш много свободно време явно, пиши си.
    пс: продължавайте да пишете, дано това ви носи покой и удовлетворение.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Абе Тутанкамон и ти не сте ли един персонаж?
      Познай. ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Истината е някъде там...
        /Там=под носа ни но, не ги виждаме/
        Last edited by Pyramid; 16.03.2017, 10:13.

Коментар

Източникът, споменат преди месеци от Tutankhamon, не просто е "добре", а Отлично осведомен. Щото, този източник, съм аз, а нещата са самата истина. Някои може и да не искат да ми вярват. Разбираемо. Обаче, нещата може да бъдат проверени и...
          - Да видим тогава, как ще гледат разни "разбирачи"

Абе Тутанкамон и ти не сте ли един персонаж?

Коментар

• Чуваш-проверяваш-виждаш-пожелаваш, правиш нужното по въпроса-имаш. Иначе, си там, дето си сега: в блажено неведение за възможното и, отт иам, директно в бедност на виждането за света...И финансово. Сравнението с Бил Гейтс, Марк Цукерберг е напълно основателно:Щото, ТЕ ИМАТ Фантастичен ресурс по причина, че са видели. А българският пишман-инвестор е потребител, копи-пастер на проработени /от друг/ модели и влиза в нещата като аутсайдер, СЛЕД КАТО КУПОНЪТ Е СВЪРШИЛ и тлъстите хапки са минали на преференциални цени. Не с проценти, ами с пъти под тези, на които подават на теб.
            Last edited by Pyramid; 16.03.2017, 08:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

не те знаем кой си, но или дай конкретика или подобре не пускай романси на отчаянието.
              коя е тази истина? Какви неща?
              Не те знам теб какво си учил/а но, едва ли са те почнали от първи клас с "конкретика" за диференциални уравнения, интеграли и теория на вероятностите. Вече споменавах, ама спите: Възможен е качествен и количествен скок в производителността и срив в цените /С ПЪТИ!/ и целта е да ви светна по това, т.к. за да се стигне точката на готовност, трябва да се извърши определена РАБОТА, а тя изисква организация и ресурс. Сам човек или фирма не могат да се справят, необходима е подкрепа а, за нея, човек трябва да а убеден. Грубо - а ма много грубо - имаме едни кубчета /технологии, опит и т.н./, които работят прекрасно и отдавна в много сфери и, при правилно подреждане, ще заработят и тук с мултиплицират се ефект. Някой трябва да подреди кубчетата. Правенето и на най-простото нещо изисква, както следва:
              1. Представа/идея/ КАКВО трябва да направиш,
              2.Способност /в т.ч. подготовка, познания, сила (технология),
              3.Решение /някой/нещо/ да насочи силата,
              4.Време да се свърши работата.
              Забележи, ПРЕДСТАВАТА/ИДЕЯТА е Първото. Защото, как може да "знаеш как"/да направиш(нещо), без да знаеш ККАКВО искаш? "В Началото бе Словото".
              Сега схвана ли "конкретността"?
              ВИЖДА СЕ, ЧЕ МОЖЕ. АМА ГО ВИЖДАТ ПОДГОТВЕНИТЕ.
              Подготовката, в случая, се нарича "разясняване на концепция". За момента, още нищичко не знаете. В момента, в който бъде разяснено, ще ви светне. И ще видите, което и аз.
              Сега вдяна ли, "Конкретни/а"?
              ​​​​​​​
              Last edited by Pyramid; 16.03.2017, 08:05.

Коментар

не те знаем кой си, но или дай конкретика или подобре не пускай романси на отчаянието.
                Истината е някъде там...

Коментар

Източникът, споменат преди месеци от Tutankhamon, не просто е "добре", а Отлично осведомен. Щото, този източник, съм аз, а нещата са самата истина. Някои може и да не искат да ми вярват. Разбираемо. Обаче, нещата може да бъдат проверени и...

Коментар

• Източникът, споменат преди месеци от Tutankhamon, не просто е "добре", а Отлично осведомен. Щото, този източник, съм аз, а нещата са самата истина. Някои може и да не искат да ми вярват. Разбираемо. Обаче, нещата може да бъдат проверени и...

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение

Колега ,не можеш ли да пишеш в прав текст ,ако искаш да кажеш нещо .На моменти си мисля ,че или си объркал Форума или си за някъде другаде ,А може и да е в мен причината ама не съм го разбрал още
                      Споко. Най-вероятно, нищо ти няма. И форумът е точният. Просто, разказът на всичко по темата, може да отнеме часове, тук е сложно да се изложи, т.к. има графики, препратки, следва да се направят определени демонстрации и т.н. Но, оказа се, .."меринджеите", които управляват дружеството като търговско предприятие, мислят едномерно /проверил съм, знам какво казвам/ и, понеже не мога да им връча в ръцете нещо наготово, предпочетоха да се покрият като мишоци. Дружеството има потенциал, за който не подозира и ресурс, който може да впримчи за целта на неговото усвояване, на половин цена, + /намират се, все още/ разни европейски фондове, които да покрият огромна част от разходите...а някакви /допускам, дори много добре но, тяснопрофилирано образовани, до окалъпване/ хорица не само че не знаят, ами и не искат да разберат това. Трябва да си излязат от яйчаната черупка но, предпочитат да си живеят вътре и да си мислят, че това е Вселената. НЕ Е. Търся оказване на натиск от страна на акционерите. Разширени познания и поглед отстрани само ще бъдат от полза.и на тях, и на дружеството, и на още ред страни, за които не подозират. Давам им достъп до ресурси потенциал, за които други само могат да мечтаят...ама "не ги било интересувало". Да, редно е да си платят гяволъка, щото сега, на много места, и да има нещо, с днешната мисъл и в ТЯХНАТА парадигма, 50% ще пропуснат, а от останалото, 50% ще си остане неизвлекаемо и "нерентабилно". Или поне, за целта ще забият такива цени и ще искат прилагане на технологии, от които светът не случайно се дърпа, а във Франция и у нас има и мораториум. Наистина, нелепо "свойство" на нискочелите и ограничени мономерни тъпчовци, на които "всичко им е ясно". Без претенции за експертност,- аз съм от друг бранш - с няколко въпроса и с техните очеизвадни отговори, мога да им разколебая увереността - с което, да ги обогатя... а усещам, че се страхуват. За мен, нещата са на повърхността от години. Месеци ги търсих за контакт, човече. И не издържах, взех ги на подбив: От години опитвам да стигна до подобни...субекти а, оказва се, огромното мнозинство са тесногръди и с парализирана инициатива. Изказът ми е иносказателен, като приказка но, с изключително пряко отношение към името и предмета на дейност на дружеството. Щото се опитвам да ги накарам да мислят. Е, сигурно ги е жегнало, че и от минногеоложкия нищо не знаят по темата. Може и да са опитали да се допитат до някои авторитети от там, допускам. Като им знам отговорите на онези, обаче - наложи ми се, имах контакт - ми дожалява за нефтогазотърсачодобивачите ни. Шопийските "минногеолози" са дваж по-спечени и с отровена "научна" завист, от която газ пикаят, може директно самолети да пълниш. Всичко може да са им рекли, обратна връзка никаква. А нещата чак толкова сложни не са: Ако тук има акционери, да ги разръчкат.
                      Не пречи никому да чуе повечко, да види, и да се позамисли как стоят нещата. И тогава, сам да провери кое е, и кое не е истина. "Вода гази, жаден ходи". ТОВА става с компанията в момента и, не се ли обърне към източника - имат ми координатите - или ще продължат да спят непробудно, или ще пропилеят /вместо да спечелят/ години, ще продухат милиони да купят "нещо сигурно"...а ПДНГ - АД, дотогава, я го има, я - не.
                      Такива работи. Както казваха от Замунда банана бенд,
                      - 'ку щети! Нгуана-уна. Е!

Коментар

Микроджокер 6 /виж по-долу/: Дупките в швейцарското сирене ги правят бактерии. Мъъънички, ама много.
                        Микроджокер 7: Цицката не е само едно зърно. Важното е, какво има под него.
                        А мастни натрупвания има и между ушите на някои.
                        Колега ,не можеш ли да пишеш в прав текст ,ако искаш да кажеш нещо .На моменти си мисля ,че или си объркал Форума или си за някъде другаде ,А може и да е в мен причината ама не съм го разбрал още

Коментар

• Микроджокер 6 /виж по-долу/: Дупките в швейцарското сирене ги правят бактерии. Мъъънички, ама много.
                          Микроджокер 7: Цицката не е само едно зърно. Важното е, какво има под него.
                          А мастни натрупвания има и между ушите на някои.

Коментар

или си се напълнил с газ акции или нещо им си набрал много

какво стана с веи проектите за турбини, паркове...?
                            За турбини и паркове проекти не съм имал. Виж, за ВЕИ, има един за ок.1-3 млрд евро, ама ...
                            А от газ нищо не съм вземал - категорично. Да, набрал съм им. Недоумение от "интелигентността".

Коментар

• или си се напълнил с газ акции или нещо им си набрал много

какво стана с веи проектите за турбини, паркове...?

Коментар

• Особено ефективно поправими може да бъдат, докато Европа още плаща по определени програми. Таргет от 20-25 лв на акция е достижим до към 5 години, обаче...
                                Обаче, информация по останалите ефекти, факти и съображения - само след поискване. Моментът "кютане около където сме" е ясен, от 2008-ма,колебания с повече от 40% май няма. А, да: и след тях - връщане пак тук. Голям изрод.

Коментар

Working...
                                X