IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само голям глупак може да си мисли, че в Бг няма нефт и газ - има огромни количества, ама иска търсене....и че 13те концесии /по памет мисля, че бяха толкова/ на ГАЗ са празни...

Коментар

• Първоначално изпратено от Rozalia
      Консолидираната печалба на Проучване и добив на нефт и газ с ръст от 85% (GAZ) 04.03.2007 14:34

С близо 85% се е повишила консолидираната печалба на Проучване и добив на нефт и газ през изминалата година, сочи публикувания отчет на дружеството на сайта на борсата.
      За цялата 2006 година печалбата на дружеството е възлязла на 5.34 млн. лева, в сравнение с 2.89 млн. лева година по-рано.
      ......
      Повишението им се е предопределило почти изцяло от ръст в приходите от основна дейност и по-специално на приходите от продажба на продукция, повишили се до 25.52 млн. лева, в сравнение с 15.9 млн. лева през 2005 година.

.....
      da 4uem sega, kakvo shte kajat tezi, koito tvurdqha,4e GAZ nqmali lalvo da razvivat kato osnovna deinost zalojena v prospekta na firmata.

Коментар

• Консолидираната печалба на Проучване и добив на нефт и газ с ръст от 85%
        (GAZ)
        04.03.2007 14:34

С близо 85% се е повишила консолидираната печалба на Проучване и добив на нефт и газ през изминалата година, сочи публикувания отчет на дружеството на сайта на борсата.
        За цялата 2006 година печалбата на дружеството е възлязла на 5.34 млн. лева, в сравнение с 2.89 млн. лева година по-рано.

Консолидираните приходи на дружеството са нараснали до 34.1 млн. лева за изминалата година, в сравнение с 28.23 млн. лева година по-рано, сочат още данните.

Повишението им се е предопределило почти изцяло от ръст в приходите от основна дейност и по-специално на приходите от продажба на продукция, повишили се до 25.52 млн. лева, в сравнение с 15.9 млн. лева през 2005 година.

За сметка на ръста им, понижение са отбелязали приходите от продажба на услиги, понижили се до 2.1 млн. лева, в сравнение с 4.42 млн. лева година по-рано.

Намаление са регистрирали и приходите по перото Положителни разлики от промана на валутни разлики, намалели през изминалата година до едва 157 хил. лева, в сравнение с 578 хил. лева година по-рано.

Нарастване от близо 3.5 млн. лева са отбелязали и разходите на дружеството до 28 млн. лева., в сравнение с 24.5 млн. лева година по-рано.

Ръстът се е предопределил основно от ръста на разходите за материали, нараснали до 12.04 млн. лева от 3.6 млн. лева година по-рано, като повишението им частично е било компенсирано от спада по перата Балансова стойност на продадените активи, понижили се до 2.1 млн. лева от 4.58 млн. лева година по-рано, както и от отрицателната стойност в размер на 1.8 млн. лева по перото Изменение на запасите от продукция и незавършено производство, в сравнение с 292 хил. година по-рано.

Значително понижение до 33 хил. лева. са отбелязали разходите по перото Отрицателни разлики от изменението на валутните курсове, в сравнение с нивото им от 393 хил. лева година по-рано.

През изминалата година дружеството увеличи основния си капитал до 12.23 млн. лева, в сравнение с 873 хил. лева година по-рано.

Коментар

• Хайде честито, на всички търпеливи и повярвали на Нефт и Газ...тук фундамента е ясен, и потенциалът му ще се развива тепърва според мен...както каза г-н Керезов в едно интервю, целта е всички дружества от групата на Химимпорт да се търгуват на официален пазар, регистър А....това е съдбата на това дружество, превърнало се в СИН ЧИП след сплита...не е препоръка...

Коментар

• къф дубъл, кви пет лева.

отчета никак не е лош, най вече в частите увеличение на приходите и ProfitMargin & ROE, по други показатели обаче вече отива към надценено.

ето малко коефициенти за мързеливите, EV-то може и да не ми е съвсем точно; който иска да ме поправи; за 2004&05 от аудитирани отчети.

..................Pr.M|..ROE|EV/Sales|PEG|sal.Gr|..P/S|P/E
            GAZ04YA...6,3%| 4,6%|........1,0|.n/a|+41%|0,60|9,5
            GAZ05YA.10,2%| 6,4%|........2,5|0,24|+17%|1,64|16
            GAZ06YK.15,7%|12,3%|.......4,5|0,27|+21%|3,59|23

да, и PEG има приятна стойност <1
            P/S обаче става високо почти като на туристическо дружество, EV/Sales и EV/EBITDA също...

та не знам какъв таргет да му турна, имам акцийки(ср.цена 4,7лв), даже са ми ~20% от портфейла; но ако се окаже че 2006 отчетите са излъсквани за ИПОто на Химимпорт и през Q1-Q2/2007 ръста на продажбите не се запази газта ще се замислям да я разкарвам

препоръки не давам, нито таргети ,защото не знам кви :P
            "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• 4ак пък ДУБЪЛ , това зву4и страшно.

Коментар

• Първоначално изпратено от O2
                Все още нямам акции от дружеството,но липсата на прогнозна цена ме плаши , да не искате да кажете дубъл , а?
                Колега не може така всичко на готово . Ти след това ще питаш и кога ще стане. Не може така разбери

Коментар

• ЦЕНА-ВИСОКА

Коментар

• Все още нямам акции от дружеството,но липсата на прогнозна цена ме плаши , да не искате да кажете дубъл , а?

Коментар

• Време е да помислим за националния празник.Весело изкарване на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
                        страхотен отчет, честито на акционерите измежду вас ... аз продадох на 9, за което доста ме е яд ...

но ... никога не е късно да се влезне отново
                        Колега не се притеснявай , доста хора ги е яд освен теб. Аз лично винаги съм бил убеден в потенциала на дружеството, не ми е минавало и през ум да напусна позицията, даже напротив - използвах масовите разпродажби, след увеличението на капитала да допълня. Предсоящите нива са само стъпало към върха, а аз нямам намерение да спирам.

Но както казваш винаги можеш да влезнеш отново.

Коментар

• Щом е толкова добър дайте проггноза и за цена.

Коментар

• Наистина хубав отчет, само да не беше отрицателен паричният поток..

А и EPS драстично намаля

Успех на инвестиралите тук

Коментар

• страхотен отчет, честито на акционерите измежду вас ... аз продадох на 9, за което доста ме е яд ...

но ... никога не е късно да се влезне отново

Коментар

• mmmmmm..... i zamirisva na GAAAAAAAAAAAZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Коментар

Working...
                                X