IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Говорим си, значи, на една маса и един изп.директор ми обяснява, как компанията му малка и консервативна, правела като другите и т.н. И не видях, дори за секунда, да се замисли абе, аджеба, дали пък не може да я направим Голяма компания, ако не със залежи под краката -късмит, пусто- то поне с капацитет, продажби и име по света, да я търсят, ако не за нефт, поне за технология и консултации, за които да й плащат, все едно има нефт и газ. Той не се чуди това, а аз се чудя, как се прави Голяма Компания с малко мозък. Оглеждам се по света...И не виждам такава. Оказва се, навсякъде пръв е бил интелектът, който...еди-къде-си, е в режим доизживяване. Дори т-ъ-пите чаршафи са привлекли, пусто. Или той е отишъл там, поради ресурса им. сЕди бе, пич, първо слушай, винаги след това можеш да "знаеш", да плюеш и т.н...
    да, ама не: като първолак, "Нека да кажа, нека да кажа, прави СЕ така."
    Че "така СЕ прави" - прави се...И?
    "И"като "и", и си обречен да си лист по вятъра. От себе си.
    Пази, Боже, сляпо да прогледа. Амин.

Коментар

• Капан и за тогава, който досега му е плащал заплата. Работата е там, че сигурно е давал много и истински резултати ...За реалността, в която е бил. Страхът, че в новата няма да е така ценЕн, хвъя в ревност. Като тази на жена с комплекси. Мъка,МЪКА ! ! !

Коментар

• ...Конкретен случай, в който познанията и компетентността попречиха, съчетани с откровено високомерие. Неслучайно види се, думите на истински Учител често започват с "- А сега, забрави всичко, което си научил до момента". Често, професията обременява и правенето на едно и също, вместо да те обогати, ти отнема.
        Бедният г-н Николов.

Last edited by Pyramid; 05.04.2017, 18:52.

Коментар

• Отмина един исторически ден /ден, останал в историята/: Срещнах се с г-н Керезов. Човекът бе много мил и, определено, се бе настроил да слуша но, го провали г-н Пламен Николов, изпълнителният директор на ПДНГ. Същият бе поканен като компетентен съветник по време на срещата и не успя да овладее консервативния си импулс от вида "така се прави". Не слуша, но говори. Достоен за понижение с две степени и орязване на заплатата но, ако г-н Керезов иска някой да продължава да му закопава парите в земята - т.е. не само неговите, ами и на останалите акционери - кой съм аз, че да решавам? Има право да си го гледа и кОтка, нали така.
          Та,
          Зададох им, след неколкократни прекъсвания от страна на г-н Николов, няколко въпроса от вида "Как можете да си вдигнете производителността два-три пъти", "Можете ли - т.е., имете ли идея как - да разположите укрепващи тръби в сондажа, при радиус на завиване в рамките на 10-тина метра?" и той, Компетентният, ми обясни че, те /т.е. ПДНГ/ били консервативна компания, правели, каквото правели и другите, ползвали услугите на Бейкър Хюз, че "всичко се изчислява" и че, видите ли, ако аз не съм бил учил 5 години минно-геоложки институт, било нямало как да знам "тези работи". Съответно рече, че съм бил "твърде арогантен", и дотам с "компетентността" му. Завалията, той самият, няма дори бледо подобие на идея, не си и задава пустия въпрос...Искали били "конкретен продукт". Имат го: Малка компания със затихващи функции. За хора като г-н Николов - и за тези тук от вас, които вярват, че с надуване и стари похвати все ще са актуални - мачът е свирен, върхът е достигнат и подминат и то, поради външни фактори като спекулативните цени на петрола.
          Накратко: Вместо да помогне, г-н Николов провали срещата и шансовете - не само на г-н Керезов, но и вашите, скъпи миноритари - онова, в което сте вложили, вместо да вехне и съхне, да разцъфти и да даде плод. И сърбането на неговата - и на такива като него - попара, ще продължи.
          Не съм затворил вратата. Ако г-н Керезов е достатъчно интелигентен, също ще проследи да постпроцес. Ще му пратя известие, да знае.
          Каних ви и отново ви каня на среща, защото - твърдя - аз съм този, който опитва да ви изведе на върха - но, вие си знаете. Нямам много свобода да хвърча насам-натам /току-що, гръмнах един от малкото си патрони/ затова, този път, среща в Горна Оряховица. Предложението ми е за края на м.Май - началото на Юни, седмица преди или седмица след 24.05, т.к. тогава имаме абитуриентски вълнения.
          Следя темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

ако вие живеете в безремие, направете нещо да го промените. само моля не ни насаждайте вашите проблеми и терзания.
            успех на сбирката!
            Правя, каквото мога. За пожеланията - благодаря. Има нужда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              И никой никого не кара да инвестира, нито да вади пачки и т.
              н. Трябва да се разкрие възможността, става дума за икономика и т.н.
              Всеки ден потвърждение, че живеем захлюпени в безвремие. Не ви ли писна?
              ​​​​​
              ако вие живеете в безремие, направете нещо да го промените. само моля не ни насаждайте вашите проблеми и терзания.
              успех на сбирката!

Коментар

• И никой никого не кара да инвестира, нито да вади пачки и т.
                н. Трябва да се разкрие възможността, става дума за икономика и т.н.
                Всеки ден потвърждение, че живеем захлюпени в безвремие. Не ви ли писна?

​​​​​

Коментар

доста профилирана тематика, която изисква консултиране с експерти и хора занимавали се с такава проучвателна, че и добивна дейност.
                  а този форум е ..... далеч от подобна дейност или опит с такава.

оправдано би било търсенето на съпричастни неразбиращи с оглед да им се вземе акъла с идеи, чертежи, теории и т.н., респ. и парите им за доразвиване с неясни перспективи за развитие и от там загробване на предоставените средства. аз така го виждам, за мен е несериозно това в този форум. може да греша, но греша за себе си.

давам пример с подобна изява но на уж "по-солидно" място:
                  1. един бг "агент", с абсолютно празен профил в линкдин, ме контактва за установяване на скайп връзка с цел инвестиционен проект, с ГИГАНТСКА възращаемост, в развиването на блок-чейн технологията. няма да крия, до този момент блок-чейн беше позната от 2-3 кратки статии в германски финансови списания. никой не ме познава в линкдин че се занимавам индивидуално с инвестиции в поголеми размери. откъде ли еразбрал или е предположил, че след като профила е солиден, има и пари да се изкопчат.
                  2. преди 3г един друг бг "агент", в бг направихме 2 срещи на по кафе, се опитваше всячески да ме привлече да инвестирам немалка сума в проект на туристически исторически и битов комплекс който да показва и рекламира стаорбългарският бит от времето на хан Аспарух до някакъв период около освобождението от манафите. ГАРАНТИРАНАТА възращаемост на вложената сума щяла да е (на думи, ч и на хартия.... знам ли) МИНИМУМ 5(пет) пъти!!!!! хахахахахахахахахахахахаха..... доколкото си спомням в регионална преса САМО 1-2 пъти се спомена за подобен проект, за който имало ред юридически неуредици и още подобни проблемис място, проект, собственици, пари и т.н.
                  ....
                  та така..... ТеБ --> Това е България
                  нетипично за мен дулго писане... решх да споделя тези 2 смешни премеждия
                  Много ви е несвободно просто да говорите и да споделяте на някои. Аман от спеч, отпусни се. Обясних: Пари, и да ми трябват, си изкарвам и чуждо не пипам. Не искам да се крия. Толкова ли е лошо да иска човек да даде нещо полезно?
                  Last edited by Pyramid; 22.03.2017, 19:47.

Коментар

Лека наводка - подготовка на мисълта за това, което следва: Преди години, попаднах на материал за технология за обработка in-situ на шистов нефт , дело на един експерт по шистови ресурси, д-р Харолд Винегар от Шел. Много хитро нещо, 5 по шестобалната система. После, той се отделя от Шел /израилтяните правят пътечка до Америка, привикват го/ и вече там, в Държавата Израел, доразвиват нещата. Изгубил съм натрупаните линкове /бяха на друга машина, влезе бацил, преинсталирах/ та, който иска, да разрови. Евреите имат фантастични залежи от това чудо /сравними с тези на Ирак и щатите/ но...там еколозите правят проблем. Причини? Земята им и половин България няма, а американските /пък и тези на д-р Винегар/ технологии предполагат м-м-м...голямо отъпкване наоколо, отделно рисковете с водата и т.н. Добре, че "шистакът" засега е под мораториум у нас.
                    Та, разгледайте - и видео има, показват разни реализирани пилотни проекти хората - и си запишете забележките към тяхната работа. Повече по същество - когато се видим лично.
                    По-здрави!
                    доста профилирана тематика, която изисква консултиране с експерти и хора занимавали се с такава проучвателна, че и добивна дейност.
                    а този форум е ..... далеч от подобна дейност или опит с такава.

оправдано би било търсенето на съпричастни неразбиращи с оглед да им се вземе акъла с идеи, чертежи, теории и т.н., респ. и парите им за доразвиване с неясни перспективи за развитие и от там загробване на предоставените средства. аз така го виждам, за мен е несериозно това в този форум. може да греша, но греша за себе си.

давам пример с подобна изява но на уж "по-солидно" място:
                    1. един бг "агент", с абсолютно празен профил в линкдин, ме контактва за установяване на скайп връзка с цел инвестиционен проект, с ГИГАНТСКА възращаемост, в развиването на блок-чейн технологията. няма да крия, до този момент блок-чейн беше позната от 2-3 кратки статии в германски финансови списания. никой не ме познава в линкдин че се занимавам индивидуално с инвестиции в поголеми размери. откъде ли еразбрал или е предположил, че след като профила е солиден, има и пари да се изкопчат.
                    2. преди 3г един друг бг "агент", в бг направихме 2 срещи на по кафе, се опитваше всячески да ме привлече да инвестирам немалка сума в проект на туристически исторически и битов комплекс който да показва и рекламира стаорбългарският бит от времето на хан Аспарух до някакъв период около освобождението от манафите. ГАРАНТИРАНАТА възращаемост на вложената сума щяла да е (на думи, ч и на хартия.... знам ли) МИНИМУМ 5(пет) пъти!!!!! хахахахахахахахахахахахаха..... доколкото си спомням в регионална преса САМО 1-2 пъти се спомена за подобен проект, за който имало ред юридически неуредици и още подобни проблемис място, проект, собственици, пари и т.н.
                    ....
                    та така..... ТеБ --> Това е България
                    нетипично за мен дулго писане... решх да споделя тези 2 смешни премеждия
                    Last edited by Ferry; 22.03.2017, 17:56.

Коментар

• Лека наводка - подготовка на мисълта за това, което следва: Преди години, попаднах на материал за технология за обработка in-situ на шистов нефт , дело на един експерт по шистови ресурси, д-р Харолд Винегар от Шел. Много хитро нещо, 5 по шестобалната система. После, той се отделя от Шел /израилтяните правят пътечка до Америка, привикват го/ и вече там, в Държавата Израел, доразвиват нещата. Изгубил съм натрупаните линкове /бяха на друга машина, влезе бацил, преинсталирах/ та, който иска, да разрови. Евреите имат фантастични залежи от това чудо /сравними с тези на Ирак и щатите/ но...там еколозите правят проблем. Причини? Земята им и половин България няма, а американските /пък и тези на д-р Винегар/ технологии предполагат м-м-м...голямо отъпкване наоколо, отделно рисковете с водата и т.н. Добре, че "шистакът" засега е под мораториум у нас.
                      Та, разгледайте - и видео има, показват разни реализирани пилотни проекти хората - и си запишете забележките към тяхната работа. Повече по същество - когато се видим лично.
                      По-здрави!

Коментар

предходният(те) ви проект(и) с веи претърпяха фиаско, доколкото успяхте да го дефинирате тука.

ЗАЩО, както преди доста години, се обръщатате към спекулантското съсловие, а не установите контакт с(например) Ал. Керезов, който от своя страна да покани и представители на ПДНГ и др. от ТИМ групата с финансов ресурс, за да им представите идеите и плановете си?
                        1. Фиаското беше от липса на управленски опит и ресурс и подценяване на простички неща, написани в книгите не само от мен, ами и от останалите инвестирали в онзи ВЕИ-проект. Вина определено имам но, много решения бяха вземани без мен и въпреки моите възражения така че, я ограничавам максимум до едни /условно/ 30-40%.
                        2.Не познавам Ал.Керезов, моля за извинение. Затова пък, лично се обърнах преди месеци към мениджмънта на ПДНГ по въпроса. Мотаха се и накрая, категорично, заявиха, че не ги било интересувало /да не разводнявам/. Още си бъркат по дупките и, с този си акъл, определено, ще продължат. Отделно, на няколко пъти, споменах: НЕ Е само до дупченето. МНОГО ПОВЕЧЕ е. Дупченето е важно И за този способ но, е само % от нужното. Ето затова, някои неща стоят така, а не иначе. Няма да им се моля. После да купуват скъпо и прескъпо, техен проблем. Все едно, с поведението си, се оформят като аутсайдери. Пък и повече глави е по-добре от една, нали?
                        Last edited by Pyramid; 22.03.2017, 17:12.

Коментар

Ето ТОВА вече е мъжка приказка. Сериозно.С лекото уточнение, "да СИ помогнем". Понеже, е от взаимен интерес.
                          Как?
                          1. Изложение/изслушване. Т.е., среща на живо, тъй, щото всеки да чуе и да види лично. Тогава, ще ви покажа и прототипите, които имам предвид а тези, които не мога да внеса в помещението сам е...след срещата, ще ги познаете и сами. Ще ви покажа и - на първо време, сбито, таблично а после, може да се обсъди допълнително - и някои принципни положения, напр. по стандартизацията, задвижвания, компоновки и т.н. По оформянето на защита за отделни обекти на индустриалната собственост вече работя от около година, и в един момент, ще започна и заявяването им. Бих могъл, на място и да подскажа, точно кои. Фондовете ми, обаче, и свободното ми за целта време сега са повече от скромни, което силно ме забавя.
                          2. По време или след изложението - предполагам, "след" ще е по-удачно, т.к. въпросите възникват в процес на асимилиране на информацията - задаване и отговори на въпроси. Не на всички имам и ще имам отговори но, нека това не ви плаши. Някои ще откриете и сами, други сами ще се решат и т.н.
                          3. Обсъждане после по групи /т.е., кой където и както реши/ и ориентиране кой какво и как би могъл да придвижи. Съответно, с натрупванията по веригата, може от доста неща да се изкарат /значими/ суми но, там всеки си преценява сам. Ще споделя отгоре-отгоре, и каквото-такова.
                          4.Ако наистина тези, що ме хапаха досега, са реални инвеститори и др. РЕАЛНИ фактори в разни места и им хареса, каквото ви покажа, очаквам да приложат своите лостове тъй, щото повече неща да се случат. Определено, място и приложение има за повече експертиза, отколкото може да предположите.

По организация на поредния опит за изслушване работя и очаквам становище от високо пък, да видим. Ако ли стане официално-добре, ако ли не - ще ви поканя в гаража/опс, "кабинета"/ си. Скромно но, има какво да се види.
                          Относно парите: Никак не ми е лесно сега но, пътят към моите собствени минава през моя личен принос. Не се целя във вашите. Не съм ли допринесъл за нещо, нямам претенции. Съучастие като заявители после, съпритежание на ИС /там, където съм допринесъл/ + консултантски % (нищо конкретно, само споделям) също не е зле. Отделните проекти /споменах за 10, но, броят може да набъбне, само да видите какви таблици с разбивки се образуваха досега/ е нормално да се финансират по разни програми, в т.ч. и грантово, /вкл и от външни/ инвеститори. Има и ресурс човешки, който може и ще се включи но, за там, ще е потребно и вашето влияние.

А, за оплюване, винаги има време.

По-здрави!
                          предходният(те) ви проект(и) с веи претърпяха фиаско, доколкото успяхте да го дефинирате тука.

ЗАЩО, както преди доста години, се обръщатате към спекулантското съсловие, а не установите контакт с(например) Ал. Керезов, който от своя страна да покани и представители на ПДНГ и др. от ТИМ групата с финансов ресурс, за да им представите идеите и плановете си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
                            как да ти помогнем ?
                            Ето ТОВА вече е мъжка приказка. Сериозно.С лекото уточнение, "да СИ помогнем". Понеже, е от взаимен интерес.
                            Как?
                            1. Изложение/изслушване. Т.е., среща на живо, тъй, щото всеки да чуе и да види лично. Тогава, ще ви покажа и прототипите, които имам предвид а тези, които не мога да внеса в помещението сам е...след срещата, ще ги познаете и сами. Ще ви покажа и - на първо време, сбито, таблично а после, може да се обсъди допълнително - и някои принципни положения, напр. по стандартизацията, задвижвания, компоновки и т.н. По оформянето на защита за отделни обекти на индустриалната собственост вече работя от около година, и в един момент, ще започна и заявяването им. Бих могъл, на място и да подскажа, точно кои. Фондовете ми, обаче, и свободното ми за целта време сега са повече от скромни, което силно ме забавя.
                            2. По време или след изложението - предполагам, "след" ще е по-удачно, т.к. въпросите възникват в процес на асимилиране на информацията - задаване и отговори на въпроси. Не на всички имам и ще имам отговори но, нека това не ви плаши. Някои ще откриете и сами, други сами ще се решат и т.н.
                            3. Обсъждане после по групи /т.е., кой където и както реши/ и ориентиране кой какво и как би могъл да придвижи. Съответно, с натрупванията по веригата, може от доста неща да се изкарат /значими/ суми но, там всеки си преценява сам. Ще споделя отгоре-отгоре, и каквото-такова.
                            4.Ако наистина тези, що ме хапаха досега, са реални инвеститори и др. РЕАЛНИ фактори в разни места и им хареса, каквото ви покажа, очаквам да приложат своите лостове тъй, щото повече неща да се случат. Определено, място и приложение има за повече експертиза, отколкото може да предположите.

По организация на поредния опит за изслушване работя и очаквам становище от високо пък, да видим. Ако ли стане официално-добре, ако ли не - ще ви поканя в гаража/опс, "кабинета"/ си. Скромно но, има какво да се види.
                            Относно парите: Никак не ми е лесно сега но, пътят към моите собствени минава през моя личен принос. Не се целя във вашите. Не съм ли допринесъл за нещо, нямам претенции. Съучастие като заявители после, съпритежание на ИС /там, където съм допринесъл/ + консултантски % (нищо конкретно, само споделям) също не е зле. Отделните проекти /споменах за 10, но, броят може да набъбне, само да видите какви таблици с разбивки се образуваха досега/ е нормално да се финансират по разни програми, в т.ч. и грантово, /вкл и от външни/ инвеститори. Има и ресурс човешки, който може и ще се включи но, за там, ще е потребно и вашето влияние.

А, за оплюване, винаги има време.

По-здрави!

Коментар

• как да ти помогнем ?
                              "the trend is your friend until the end..."

Коментар

В джоба. /Какъвто въпросът, такъв и отговопът/. Иначе, са в 3D.
                                А, като излезем от режим на майтап, за да се случат, трябва да се решат някои задачи, да се произведе определено оборудване и материали, да се променят настройки за едни други процеси и машини, които безпроблемно жулят в едни други индустрии, да се потопите специален софтуер и разни в този ред.
                                Има и хора/колективи/, които могат да се справят с тези задачи. Важното е нещата да се организират щото иначе /условно/ и трилиони кубици газ да имаме, ще купуваме според както дойде. И тогава става, да си йебем конкурентоспособността.
                                каквато държавата, такава и работата

Коментар

Working...
                                X