Първоначално изпратено от Ferry
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)
Collapse
X
-
от програмата на новото правителство: "В сферата на енергетиката се планира продължаване на проучванията на газ и нефт в Черно море. Предвижда се ревизия на разходите на ТЕЦ "Марица-изток 2", мини "Марица-изток" и АЕЦ "Козлодуй". Правителството ще се ангажира и с изготвяне на законодателни промени, свързани с въвеждане на пълна либерализация на пазара на електроенергия и газ, както и удължаването на живота на 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй"."
но кой ще търси? Тотал?
- 1 like
Коментар
-
Ей сега, преди минута, гледах котировките на акциите на дружеството. Твърде сериозен спад за влиянието на един лаик въпреки балансирането на международните пазари. Предполагам, вече широко се забелязва желанието на мениджмънта компанията да си остане малка и, ама на всяка цена, също захлюпена. Изчерпват се, момчетата
. Предали са се и - освен пътя на грубия натиск "повече работа", нямат и не искат перспектива, т.к. носителят и не бил точно дупчене учил. Това, че наличното кара по инерция, новото е тук но, не го щат...А под земята, остава все по- малко извлекаемо.
...Вероятно, защото са компетентни и някои другари дори са учили дупчене 5 години. Сигурно са и дупчили поне 5 пъти още по толкова. И?
- Какво "И". Не помага. Какво "И". Вероятно, трябва да се падне под 5 или дори 4 лв./акция, за а се замисли някой. Въпрос такъв: Дали, към този момент, някой изобщо ще иска да държи хартии на обречено и умиращо /по глупост!/ джудже?
И още от вида л, напр.в 100, в 80, в 60 или по-малко % от всички дупки се намира по нещо, ако се намери, струва ли си всички разходи /вкл.и за сухите дупки/, каква рентабилност дава и докога...
Поздрави от Бъдещето. (Смее се.)
Last edited by Pyramid; 13.04.2017, 11:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеPyramid, за да има сделка трябва да има желание и от двете страни. Всеки сам преценява дали има изгода за него. Явно в случая не предлагаш ползи за отсрещната страна или си неспособен да им ги покажеш. Аз също бих искал утре някой да ми купи портфейла от акции на три пъти повисока цена, че и четири пъти няма да откажа, но не спамя форума с моите илюзии и надежди. Не обвинявам в късогледство всеки, който откаже да застане насреща ми за сделка. Явно професионалистите от ПДНГ са решили, че идеите ти не стават. По света има десетки хиляди компании като тях. Продължавай с търсенето. Форума е интересно място. Можеш да си направиш тема, да опишеш детайлите. Някой може да те забележи и да се издигнеш. Знае ли човек? Успех.
Изсипването на детайли тук е невъзможно и опасно, но някой "решил" и - край? Йебем си такива "решатели", що са тъпи.
Най-голямото притеснение на подобни "другари" е, че им отиде спокойствието и ще трябва отново да се учат как се мисли. Трагедия, бате. И зор, зор, зор. Неслучайно, толкова малко хора се справят. Ето, поканих заинтересовани на лична среща, да разясня...И се започнаха едни "дружески препоръки", да не се минел някой. Такова мише лицемерие,мотивирано от тъпа ревност, май само у нас има. Затова пък, в изобилие. Установил съм вече: и светът може да е побъркан. За пожеланията благодаря, каня те лично на срещата. И останалите каня. Нека всеки сам си направи изводите кой бил далеко-а кой-късоглед. Останалото е като да ми цитират за "априлската линия и тезисите на др.Т.Живков" , като партийни секретари от едно време. Естествено, без да са ги чели, "експерти".
Относно "забелязване и издигане", ако чака човек на такива, работата ебана, че отървава. На инат на черното бяло,а на бялото черно казват, и глава си от задника не вадят. Затова не към тях, а към останалите нормални хора се обръщам: Нова ера започва. Елате, вижте, чуйте.
Засега толкова. Благодаря
Last edited by Pyramid; 12.04.2017, 00:01.
Коментар
-
Pyramid, за да има сделка трябва да има желание и от двете страни. Всеки сам преценява дали има изгода за него. Явно в случая не предлагаш ползи за отсрещната страна или си неспособен да им ги покажеш. Аз също бих искал утре някой да ми купи портфейла от акции на три пъти повисока цена, че и четири пъти няма да откажа, но не спамя форума с моите илюзии и надежди. Не обвинявам в късогледство всеки, който откаже да застане насреща ми за сделка. Явно професионалистите от ПДНГ са решили, че идеите ти не стават. По света има десетки хиляди компании като тях. Продължавай с търсенето. Форума е интересно място. Можеш да си направиш тема, да опишеш детайлите. Някой може да те забележи и да се издигнеш. Знае ли човек? Успех.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от val2 Разгледай мнениеХайде бе човече , къде се губиш цял ден !?
Най-великотодостижение, оказва се,на ПДНГ-АД било, че е "малка и консервативна и прави, каквото и другите". Повод за гордост? ПДК -повод за гордост? Светът бил много малък , ама много побъркан.
Коментар
-
Малко бавно ми дойде но, една аналогия: "Упорство" тип "Магарешки Инат". Значи, на едновременен военен, що е пуцал само с пушка, му предлагат автомат. И упорито отказва, щото...бил стрелял много бързо и той не можел да преброи изстрелите за една минута. И пита търговеца "-Ама къде са убитите?" Не го е погледнал, не е опитал да го насочи, па да натисне спусъка, ама той не бил пуцал досега и било напразна загуба на време, щото не било пушка.
- Нещо от вида. Да се смее ли човек, да плаче ли ?!?Last edited by Pyramid; 11.04.2017, 09:04.
Коментар
-
За срещата, ясно.
Хората, които следите компанията, какви са очакванията за дивидента? Виждам, че миналата година са разпределили почти цялата печалба. Дали и тази година ще е така? Това дава около 29 стотинки/акция. А какви са очакванията за резултатите за Q1? Доколко корелират с цената на петрола? Q1'16 е било с рекодно ниски цени на петрола деноминирани в лева. Това тримесечие с 20-30% по-високи цени. Ще се отрази ли на резултата?Last edited by margen; 10.04.2017, 17:53.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
НЕСЕРИОЗНО!!! силно се надявам, колкото се може по-малко да проявят детайлен интерес.
а който има нужда да раздвижи бузките и словоохотливостта си, сам си преценява времето и парите, които ще загроби на тази седянка!
Не идвай, като не искаш. Седи си дома.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЕдна "Агенда"/аз наричам това "дневен ред", ама нейсе/
Съвсем накратко:
1. Мултиплексирано сондиране. Изложение на концепцията.
а) Предпоставки /критика на съвременните способи, акцент върху новите условия и т.н./
б) Съвременните технологии - степен на готовност, вкл. доказатества за реалистичност, акцент върху ред прототипи и т.н./
в) Разработка и реализация, "в метал" - най-накрая: Откъде пари, например, и др.ресурси /убедено, налични са и разполагаеми/.
2. Повишаване цената и дивидентния потенциал на ПДНГ с помощта на т.1. Ако ли не неговите, на специално създадена структура.
3. Мястото на присъстващите в цялата картина. Обща дискусия.
Заб.1:
Точна дата се въздържам в момента да фиксирам. Идеята е да се съгласува възможно най-удобно за всички. За предпочитане е уикенд в последните две седмици на м.Май или първата на м.Юни.
Заб.2:
Присъствието на компетентни персони от вида на изпълнителния директор на ПДНГ, г-н Пл.Николов е допустимо с изричното условие, ДА СЕ ВЪЗДЪРЖАТ ОТ АТАКИ до края на изложението и да не го прекъсват. ВИНАГИ СЛЕД ТОВА, ще може да коментират. Веднъж нещата бяха провалени по глупост, предостатъчно е.
Думай, Ferry
а който има нужда да раздвижи бузките и словоохотливостта си, сам си преценява времето и парите, които ще загроби на тази седянка!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
А бе защо не си направиш ,нова тема ами спамиш тука ,заради тебе не ми се влиза тук
Коментар
Коментар