IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от joro lex-a
    Първоначално изпратено от iv007
    Според мен при растяща цена на горивата и развитието на технологиите за проучване е въпрос на време да дойде добрата новина ,която да те опровергае ;-)
    Успехи желая!
    Щом цената на горивата расте, а технологиите се осъвършенстват, не може да няма нефт в България!!! Нещо логиката ми се губи, но нефт има :-) Или да изобретят нашите такава сонда, която се забива на най-дълбоко и започва да изсмуква нефт от съседни континенти :-)
    ...i sled tozi posting stoja az i si gledam globusa i si mislja...
    Nashite ako vzemat da udarjat edna sonda na zemjata ot kraj do kraj i vzemat che probijat edna dupka, kojato da izleze malko pod ekvatora, naprimer v Venecuela ili Brazilija, njama da e nikak losho. Ste im smuchim malko ot zalejite na tezi latino-amerikanci, ama samo mlako...nie sme si malka dyrjava i ste smuchim mlako... E kato ja udrjat sondata malko po prezisno trybva da presmetna ygyla, che da ne se poluchi pestera do rudnicite na Chili...

Коментар

• Първоначално изпратено от iv007
      Според мен при растяща цена на горивата и развитието на технологиите за проучване е въпрос на време да дойде добрата новина ,която да те опровергае ;-)
      Успехи желая!
      Щом цената на горивата расте, а технологиите се осъвършенстват, не може да няма нефт в България!!! Нещо логиката ми се губи, но нефт има :-) Или да изобретят нашите такава сонда, която се забива на най-дълбоко и започва да изсмуква нефт от съседни континенти :-)

Коментар

• Спокойно може ГАЗ да бъде преместена на неофициален пазар - като гледам само запълва място на официален пазар...

Коментар

• Може да няма , ама може и да има знае ли човек

Коментар

• M5 , Господи... от къде имаш това инфо
            в България няма нефт
            ;-))
            Не се засягай , но може и да не си прав . Според мен при растяща цена на горивата и развитието на технологиите за проучване е въпрос на време да дойде добрата новина ,която да те опровергае ;-)
            Успехи желая!

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
              "Инвестициите в добива на петрол не стигат, за да покрият търсенето"
              Дейвид О'Райли изпълнителен директор на Chevron.

Цитата е от последния брой на Капитал.

Е, кажете ми как може Химимпорт да набират 220 млн. лв. и да ги отделят за всякакви инвестиции като например в свръх конкурентни и наситени отрасли като банки и застраховане, а да не отделят един лев за инвестиции в ПДНГ. Нямам думи. Ако бъркам, нека ме опровергаят.
              Какво искаш да ти кажат - истната ли(в България няма нефт), че да се срине позицията. Проумейте го тук няма нефт или по-точно почти няма

Коментар

• "Инвестициите в добива на петрол не стигат, за да покрият търсенето"
                Дейвид О'Райли изпълнителен директор на Chevron.

Цитата е от последния брой на Капитал.

Е, кажете ми как може Химимпорт да набират 220 млн. лв. и да ги отделят за всякакви инвестиции като например в свръх конкурентни и наситени отрасли като банки и застраховане, а да не отделят един лев за инвестиции в ПДНГ. Нямам думи. Ако бъркам, нека ме опровергаят.

Коментар

• Черно море може да стане поле на геополитическо напрежение ако бъде открит петрол
                  08.09.2007 08:59

Черно море, където отдавна не е имало големи морски сражения и дипломатически битки, може да се превърне в зона на нов геополитически конфликт, ако в недрата му бъдат открити значителни запаси от петрол и природен газ, пише електронният сайт К2Капитал.
                  Турция е готова да похарчи почти 8 млрд. долара в разстояние на 10 години за търсене на залежи от петрол и газ в недрата на Черно море, стана известно днес на енергиен форум в Истанбул, предаде БТА.

Турското държавно акционерно дружество "Турски петроли" (Turkiye Petrolleri АО) планира да инвестира 500 млн. долара през следващите три години за геоложки проучвания в акваторията в Черно море, заяви ръководителят на геоложките проучвания в дружеството Ахмет Онер. Ако бъдат открити петрол и газ, инвестициите ще нараснат до 8 млрд. долара за допълнителни проучвания, добави той.

Черно море дълго време се смяташе за вътрешно море на Съветския съюз, отбелязва К2Капитал. Времената обаче се промениха и сега руският сектор представлява само незначителна част от черноморския шелф. В момента турският шелф е най-голям.

Проучвания за находища на петрол и природен газ в Черно море почти не са правени, но според някои оценки е възможно там да бъдат открити неизвестни досега залежи от полезни изкопаеми.

"Черно море остава единственият недокоснат участък в света. В него има феноменално огромен потенциал", заяви на форума Джин ван Дайк, президент на американската компания Ванко енерджи ко. (Vanco Energy Co.), която победи в конкурса за проучване в украинския черноморски Прикерченски участък, южно от Кримския полуостров. Компанията очаква в близките дни да получи лиценз за сондажи в началото 2010 година.

Турция, България и Румъния вече извършват проучвателни работи в черноморския шелф. До този момент са проучени само три сондажни отвора - две в западната част и една в източния турски шелф. Средната дълбочина на Черно море е около 2000 метра, което създава известни затруднения за сондажна дейност с мощностите, с които разполагат страните, претендиращи за черноморския шелф, посочва К2Капитал.

Приказните богатства на девственото за нефтодобивните компании море започва все повече да привлича потенциални кандидати да ползват залежите в недрата му.Остава само въпросът дали са достатъчни залежите от петрол и газ под черноморския шелф, за да бъдат осъществени мащабни инвестиции.

Турция не чака да получи отговор на този въпрос, а сама проучва за наличие на находища, продължава публикацията. През последните три години "Турски петроли" е похарчила 200 млн. долара за сеизмологични проучвания. През 2006 г. тя създаде смесено предприятие с бразилската Петролеу Бразилейру (Petroleo Brasileiro SA), която има опит в разработването на дълбоководни петролни находища.

Коментар

• Според мен го задържат изкуствено и му пазят ръста за следващата година

Коментар

• А на нашите приятели от Инвестора, дето във всяка класация слагат ГАз с намаляващи приходи от продажби - много поздрави И на индивидуален и на консолидиран отчет към 06.2007, аз виждам ръст. Те как го гледат не ми е ясно ) Но, и това не е интересно - не там е истината ) Истината е в мениджмънта на компанията, но не ми е ясно, защо е това криене )) Не е препоръка, който иска сам да си прави справки.

Коментар

• По-добър фундамент- по-добре, пък CHIM какво кроят е друг въпрос

Коментар

• Не го гледайте този отчет - не че е лош, ами да се надяваме от Химимпорт да кажат нещо повече за ГАЗ - това е истината. А, как плаче това дружество за една преоценка не е истина ) Не е препоръка.

Коментар

• ROIC се дига от 7 на 10% заради намалението на пасивите по отсрочени данъци, това най-ми харесва, също и ръста на СК и продажбите

Коментар

• http://download.bse-sofia.bg/finance...ns_06_2007.xls

Коментар

• Къде го тоз отчет ?

Коментар

Working...
                                X