IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами всеки търси дивидентоснасящи компании ,а тук най-много да е 2 ст. ,а и перспективата пред износоориентираните компании е доста минорна ...който пълни тук трябва да е с хоризонт поне 2 години

Коментар

• Планината и още някой любими на ПФ Алианц акции спихват, защото същите спряха да ги помпат методично. Сега ще са по пързалката до второ нареждане. Това е риска една акция да стане любима на инситуция с непазарно поведение... не се знае кога ще я разлюби или кога ще реши че упражнението вече не си струва...

Коментар

• Че продай бе,колега ....... Знаете,че в момента това е състоянието на борсата ни....като не Ви харесва , продавайте и стойте далече от БФБ ............. Чудно как хората се оплакват от нашия неефективен пазар,пък същевременно трябва да са на него ........Пазете си нервите .......... Поздрави

Коментар

• Кво се случва с тая Стара Планина, купува 2.18, продава 2.27? В момента тая акция ми дърпа целия портфейл надолу и почва да ме дразни много

Коментар

• Ние с тази криза искаме всяка компания да дава хубав дивидент ,в нормалните държави с някои изключения това се прави само когато няма какво да прави със свободните пари , за Новата придобивка съм съгласен с вас че е някаква "схема" ,някой ако знае повече нека да пише...
            Last edited by toto 2; 08.03.2012, 19:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              За мен е много жалко, че малкото останали свястни круши по дървото нарчено БФБ окапват една след друга.....

Стара планина Холд... за мен бяха едно от малкото читави дружества на БФБ.

Добре работещи предприятия.
              Хубав външен пазар(!).
              Добри маржове.
              Силен паричен поток.
              Сравнително стегната структура.
              КЕШ.
              Печалби....

....и накрая какво...едни посредствени дивиденти и....участие в банка дето и малките деца знаят как и кога тръгна...

не е препоръка за каквото и да било
              прав е Берт, ето пазара ги натисна!

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                Не го следя от началото това дружество ,най-вероятно смятат сплитове ,увеличения и.т.н
                Имаше увеличение на капитала през 2007 г. чрез издаване на нови акции, към 1 стара акция получаваш 11 нови, съответно за една бонова книжка 25*12=300 бр. нови акции.

В статията обаче сметката май че е при борсова цена от 2,75 лв.

P.S. На сайта им има подробен FAQ:
                http://www.sphold.com/FILES/Questions.doc
                Last edited by equal; 23.11.2011, 13:42.
                |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                |___________||__|___|)
                (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Не го следя от началото това дружество ,най-вероятно смятат сплитове ,увеличения и.т.н

Коментар

• "Цена на бон / бонова книжка (след деноминацията), вложени в масовата приватизация

Позиция Дружество Цена срещу вложен бон Текуща стойност на бонова книжка
                    1 Стара планина Холд АД 33,00 825
                    ......"
                    Простете ми невежеството. Може ли някой да обясни по каква формула е сметнато това?Благодаря!

Коментар

• +1
                      Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      За мен е много жалко, че малкото останали свястни круши по дървото нарчено БФБ окапват една след друга.....

Хубав външен пазар(!).
                      Добри маржове.
                      Силен паричен поток.
                      КЕШ.
                      Печалби....

....и накрая какво...едни посредствени дивиденти и....участие в банка дето и малките деца знаят как и кога тръгна...

Коментар

• За мен е много жалко, че малкото останали свястни круши по дървото нарчено БФБ окапват една след друга.....

Хубав външен пазар(!).
                        Добри маржове.
                        Силен паричен поток.
                        КЕШ.
                        Печалби....

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                          По всяка вероятност банката ще увеличава капитала в близко бъдеще и за да съберат кеш, който ще вкарат по късно, като ОК ......... и разбира се да запазят контрола, продават дялове на свои хора........ Реално погледнато публични дружества ще капитализират непублично дружество.........
                          Я запазят контрол, я не.... В България никой не купува такъв дял случайно...

Коментар

• По всяка вероятност банката ще увеличава капитала в близко бъдеще и за да съберат кеш, който ще вкарат по късно, като ОК ......... и разбира се да запазят контрола, продават дялове на свои хора........ Реално погледнато публични дружества ще капитализират непублично дружество.........

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                              А на мен пък ми се струва, че ви вкарват в схема

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                                Що си мисля, че скоро може да си имаме и банка в структурата ? Сега е момента да се купи, на безценица естествено...
                                А на мен пък ми се струва, че ви вкарват в схема

Коментар

Working...
                                X