Първоначално изпратено от Yolo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ventzi_ds Разгледай мнениеИмам въпрос?Тук вчера фондът ли продаде?Благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеВидяхте ли си вече отчета. Даже Спиди е по-недооценено ха ха
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеНе разбирам защо сте ме изтрили - най-искрено честитих пенсионирането на г-н Митанкин, който за мен е образец за длъжността ДВИ, като едва ли скоро ще бъде достигнат от някого на бфб, независимо че никога не симал и няма акции от холдинга и дружествата му, ерго съм максимално обективен и без задни, и следва триене - защо? Или имате надник за съответн брой изтрити мнения?
Благодаря Ви, г-н Митанкин, бъдете здрав, дълголетен и с много щастливи моменти пред себе си!
Коментар
-
Не разбирам защо сте ме изтрили - най-искрено честитих пенсионирането на г-н Митанкин, който за мен е образец за длъжността ДВИ, като едва ли скоро ще бъде достигнат от някого на бфб, независимо че никога не съм имал и нямам акции от холдинга и дружествата му, ерго съм максимално обективен и без задни мисли, и следва триене - защо? Или имате надник за съответен брой изтрити мнения?
Благодаря Ви, г-н Митанкин, бъдете здрав, дълголетен и с много щастливи моменти пред себе си!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Разбира се че разходите за плащане на дивидент, повече от веднъж годишно се увеличават. Не мисля че е такъв проблем че се плаща веднъж в годината. Разбира се и аз предпочитам да ми се плаща на тримесечие, но това не значи че всичко което са ти заявили от компанията е вярно.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Още през 2016г. съм говорил с тях на тази тема, но те ме убеждаваха че закона не им позволява да разпределят печалба преди одитиране на ГО и вторият им аргумент беше, че получаването на веднъж годишно е вид спестяване (оккрупнена сума се усеща-усвоява по добре), а и разходите по изплащането се намалявали!
Абе от девет реки вода ми наляха, без да се съобразят че инвеститора не винаги е на заплата или пенсия , има право да си търси по регулярни доходи в/у инвестициите си
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
никъде няма забрана или ограничение в какъвто и да е закон за "ограничения " при изплащането на дивидент !!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
никъде няма забрана или ограничение в какъвто и да е закон за "ограничения " при изплащането на дивидент !!!
Още през 2016г. съм говорил с тях на тази тема, но те ме убеждаваха че закона не им позволява да разпределят печалба преди одитиране на ГО и вторият им аргумент беше, че получаването на веднъж годишно е вид спестяване (оккрупнена сума се усеща-усвоява по добре), а и разходите по изплащането се намалявали!
Абе от девет реки вода ми наляха, без да се съобразят че инвеститора не винаги е на заплата или пенсия , има право да си търси по регулярни доходи в/у инвестициите си
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеЧетиво за Велев и компания !!!
-"Да, планираме да запазим дивидентната си политика. Честно казано, ако законът позволява и би било практично, ние ще разпределяме дивиденти дори на тримесечие. Има много компании на основните фондови борси, особено в Северна Америка, които изплащат дивиденти месечно! Причините, от които ние се водим, са от практична гледна точка. Сумата, която разпределяме, е значителна и е много по-лесно да извършваме плащанията равномерно, вместо да акумулираме една обща сума. От моя собствен опит като частен инвеститор, аз също обичам да ми бъде плащано по-често от веднъж годишно, за предпочитане най-малко на тримесечие, но минимум поне два пъти годишно."
http://www.infostock.bg/infostock/co...nat-go-pozvoli
Коментар
-
Четиво за Велев и компания !!!
-"Да, планираме да запазим дивидентната си политика. Честно казано, ако законът позволява и би било практично, ние ще разпределяме дивиденти дори на тримесечие. Има много компании на основните фондови борси, особено в Северна Америка, които изплащат дивиденти месечно! Причините, от които ние се водим, са от практична гледна точка. Сумата, която разпределяме, е значителна и е много по-лесно да извършваме плащанията равномерно, вместо да акумулираме една обща сума. От моя собствен опит като частен инвеститор, аз също обичам да ми бъде плащано по-често от веднъж годишно, за предпочитане най-малко на тримесечие, но минимум поне два пъти годишно."
http://www.infostock.bg/infostock/co...nat-go-pozvoli
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Батя, тук не съм съгласен. Определена клика е хвърлила око на парите и ще си ги гушнат. Не очаквам никой активно да си търси правата. И онзи от депозитаря си каза преди време, че доста милиони изпускат. А спестения кеш емитентите реално си го раздават за дивиденти през следващите години.
- 1 like
Коментар
Коментар