IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение

Да.
    Благодаря!Надявах се надолу да щипна ,но не ме огря,здраве да е!

Коментар

• Първоначално изпратено от ventzi_ds Разгледай мнение
      Имам въпрос?Тук вчера фондът ли продаде?Благодаря!
      Да.

Коментар

• Имам въпрос?Тук вчера фондът ли продаде?Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
          Видяхте ли си вече отчета. Даже Спиди е по-недооценено ха ха
          В смисъл?

Коментар

• Видяхте ли си вече отчета. Даже Спиди е по-недооценено ха ха

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              Не разбирам защо сте ме изтрили - най-искрено честитих пенсионирането на г-н Митанкин, който за мен е образец за длъжността ДВИ, като едва ли скоро ще бъде достигнат от някого на бфб, независимо че никога не симал и няма акции от холдинга и дружествата му, ерго съм максимално обективен и без задни, и следва триене - защо? Или имате надник за съответн брой изтрити мнения?

Благодаря Ви, г-н Митанкин, бъдете здрав, дълголетен и с много щастливи моменти пред себе си!
              И мен ме изтриха, защото ти цитирах глупостите, ххаа

Коментар

• Не разбирам защо сте ме изтрили - най-искрено честитих пенсионирането на г-н Митанкин, който за мен е образец за длъжността ДВИ, като едва ли скоро ще бъде достигнат от някого на бфб, независимо че никога не съм имал и нямам акции от холдинга и дружествата му, ерго съм максимално обективен и без задни мисли, и следва триене - защо? Или имате надник за съответен брой изтрити мнения?

Благодаря Ви, г-н Митанкин, бъдете здрав, дълголетен и с много щастливи моменти пред себе си!
                Last edited by Грую Груев; 05.01.2021, 11:54. Причина: изядени букви
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Разбира се че разходите за плащане на дивидент, повече от веднъж годишно се увеличават. Не мисля че е такъв проблем че се плаща веднъж в годината. Разбира се и аз предпочитам да ми се плаща на тримесечие, но това не значи че всичко което са ти заявили от компанията е вярно.
                  След 20 г. може и това да се случи на БФБ, най - коректно е, доста по - предвидимо и без резки сътресения, като да се съкрати значително или изобщо да не се даде годишният. Тук цената дърпа надолу, но не е голяма изненада, все пак с новите инструменти и възможности за еврофинансиране ще имат допълнителен шанс да се възползват и да намалят ефекта от кризата. Сега ще може да се кандидатства, а догодина, след изобрите, заявиха, че ще са първите траншове от многото договорени милиарди.
                  Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение

Чл. 115в от ЗППЦК не постановява ли друго - само по отношение на 6-месечни и годишни дивиденти?
                    Точно така е, явно малко хора тука са чели закона

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Още през 2016г. съм говорил с тях на тази тема, но те ме убеждаваха че закона не им позволява да разпределят печалба преди одитиране на ГО и вторият им аргумент беше, че получаването на веднъж годишно е вид спестяване (оккрупнена сума се усеща-усвоява по добре), а и разходите по изплащането се намалявали!
                      Абе от девет реки вода ми наляха, без да се съобразят че инвеститора не винаги е на заплата или пенсия , има право да си търси по регулярни доходи в/у инвестициите си
                      Разбира се че разходите за плащане на дивидент, повече от веднъж годишно се увеличават. Не мисля че е такъв проблем че се плаща веднъж в годината. Разбира се и аз предпочитам да ми се плаща на тримесечие, но това не значи че всичко което са ти заявили от компанията е вярно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение

никъде няма забрана или ограничение в какъвто и да е закон за "ограничения " при изплащането на дивидент !!!
                        Чл. 115в от ЗППЦК не постановява ли друго - само по отношение на 6-месечни и годишни дивиденти?

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение

никъде няма забрана или ограничение в какъвто и да е закон за "ограничения " при изплащането на дивидент !!!

Още през 2016г. съм говорил с тях на тази тема, но те ме убеждаваха че закона не им позволява да разпределят печалба преди одитиране на ГО и вторият им аргумент беше, че получаването на веднъж годишно е вид спестяване (оккрупнена сума се усеща-усвоява по добре), а и разходите по изплащането се намалявали!
                          Абе от девет реки вода ми наляха, без да се съобразят че инвеститора не винаги е на заплата или пенсия , има право да си търси по регулярни доходи в/у инвестициите си

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                            Четиво за Велев и компания !!!

-"Да, планираме да запазим дивидентната си политика. Честно казано, ако законът позволява и би било практично, ние ще разпределяме дивиденти дори на тримесечие. Има много компании на основните фондови борси, особено в Северна Америка, които изплащат дивиденти месечно! Причините, от които ние се водим, са от практична гледна точка. Сумата, която разпределяме, е значителна и е много по-лесно да извършваме плащанията равномерно, вместо да акумулираме една обща сума. От моя собствен опит като частен инвеститор, аз също обичам да ми бъде плащано по-често от веднъж годишно, за предпочитане най-малко на тримесечие, но минимум поне два пъти годишно."

http://www.infostock.bg/infostock/co...nat-go-pozvoli

Коментар

• Четиво за Велев и компания !!!

-"Да, планираме да запазим дивидентната си политика. Честно казано, ако законът позволява и би било практично, ние ще разпределяме дивиденти дори на тримесечие. Има много компании на основните фондови борси, особено в Северна Америка, които изплащат дивиденти месечно! Причините, от които ние се водим, са от практична гледна точка. Сумата, която разпределяме, е значителна и е много по-лесно да извършваме плащанията равномерно, вместо да акумулираме една обща сума. От моя собствен опит като частен инвеститор, аз също обичам да ми бъде плащано по-често от веднъж годишно, за предпочитане най-малко на тримесечие, но минимум поне два пъти годишно."

http://www.infostock.bg/infostock/co...nat-go-pozvoli

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

Батя, тук не съм съгласен. Определена клика е хвърлила око на парите и ще си ги гушнат. Не очаквам никой активно да си търси правата. И онзи от депозитаря си каза преди време, че доста милиони изпускат. А спестения кеш емитентите реално си го раздават за дивиденти през следващите години.
                                Ами какво излиза, - печелят настоящите-активни миноритарни и същевременно губят ОРГАНИЗИРАНА представителност, но тя така или иначе пак се незнае в чий отбор ще заиграе!!!

Коментар

Working...
                                X