Първоначално изпратено от relatively new
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)
Collapse
X
-
Това дружество е сред белите врани на борсата ни. Имам акции тук отскоро, но немного, за съжаление, искаше ми се да са повече. Основните дружества в холдинга са хубави, но реших да вляза в Стара планина холд, смятайки, че тук цената е по-добра за вход. Всъщност имам и Българска роза. Притежавам и други акции на БФБ, но те не са по темата.
Поздрави!
Препоръки нямам никакви.Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеСтара планина Холд АД-София представи уведомление за паричен дивидент.
Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 21-06-2016 г. в София 1113. На ОСА е гласуван дивидент за 2015 г. в общ размер на 4269392 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.206 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.195666 (само за акционери физчески лица) лв.
Коментар
-
Стара планина Холд АД-София представи уведомление за паричен дивидент.
Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 21-06-2016 г. в София 1113. На ОСА е гласуван дивидент за 2015 г. в общ размер на 4269392 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.206 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.195666 (само за акционери физчески лица) лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениееврохолда и ipo на зърнени са класика - изкарай си една депозитарна разписка да й сложиш рамка. След време може да е антика и да е по-скъпо и от самата безналична хартия Ipo на енемона, ктб и пиб дори също са добри постижения. За трейс разбира се, няма да напомняме, какво беше презаписването и как някой направи първа сделка за 1500 лв за трейс-картон Все пак трейса е валиден все още, за разлика от някои от изброените ))Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Голям дивидент
http://www.investor.bg/novini-i-anal...identi-212983/
Чудя се толкова ли е трудно и другите холдинги да вземат пример от CENHL и да дават дивидент, ако не е всяка година, като тук, поне през година. За какво са на БФБ, като не ухажват своите акционери?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеМи то по ония времена всички се изпържихме Всичко вървеше нагоре и сякаш всички бяхме слънчасали ! Който успя да отиде навреме на сянка е добре, другите още ближем рани ! Важното е, че все още сме тук и имаме обица на ухото ! По лошото е, че няма читави компании на борсата, както и че малкото инвеститори избягаха от тук ! Затова трябва да адмирираме компании и холдинги като този, които са като бели лястовици на борсата ни !
- Старо планинци ! - дано да повлекът крак !
Другите - наскоро споменати и изброени от Преци едва ли някой ще си ги пожелае.
А от все някъде трябва да тръгне проглеждането към малките...
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение- С това "държане" "здраво" си се изпържил ! Сянка ти е трябвала...
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеНадявах се да искараш жокер- или поне като мен да изразиш надежда за "изненада"Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеПреци , ти подозираш ли го Трейса ?Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеПоздравления за холдинга, вярно е бетон ! А сега и с този рекорден дивидент направо избиват рибата ! Преди време избягах от него заради ниския дивидент, но пък за сметка на това държа яко от не знам колко години щерките Съжалявам даже, че не влезнах още по сериозно, ама пусти му страх и стремеж да диверсифицираме/нали така било по учебник/. Сега се чудя с какъв акъл държах с години разни еврохолди, зърнени и т.н. шитовеНе е препоръка... !!!
Коментар
Коментар