IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение
    както винаги най-добрите нямат нужда от много коментари. при потенциално 20млн печалба за годината няма какво да смятаме смешното ПЕ което ще се оформи сравнено с другата плява
    Защо броиш малцинственотo участие което е повече от половината в случая ?

Коментар

• Това дружество е сред белите врани на борсата ни. Имам акции тук отскоро, но немного, за съжаление, искаше ми се да са повече. Основните дружества в холдинга са хубави, но реших да вляза в Стара планина холд, смятайки, че тук цената е по-добра за вход. Всъщност имам и Българска роза. Притежавам и други акции на БФБ, но те не са по темата.

Поздрави!

Препоръки нямам никакви.
      Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Cenhl заедно с другите дружества в холдинга са много стойностни и аз лично винаги съм имал от тях, дори и да не съм виждал потенциал за растеж в дългосрочен период винаги са се оплакали. Надявам се и сега да е така.

Коментар

• както винаги най-добрите нямат нужда от много коментари. при потенциално 20млн печалба за годината няма какво да смятаме смешното ПЕ което ще се оформи сравнено с другата плява

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
            Стара планина Холд АД-София представи уведомление за паричен дивидент.
            Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 21-06-2016 г. в София 1113. На ОСА е гласуван дивидент за 2015 г. в общ размер на 4269392 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.206 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.195666 (само за акционери физчески лица) лв.
            както обикновено СПХ радва .....

Коментар

• Стара планина Холд АД-София представи уведомление за паричен дивидент.
              Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 21-06-2016 г. в София 1113. На ОСА е гласуван дивидент за 2015 г. в общ размер на 4269392 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.206 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.195666 (само за акционери физчески лица) лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                еврохолда и ipo на зърнени са класика - изкарай си една депозитарна разписка да й сложиш рамка. След време може да е антика и да е по-скъпо и от самата безналична хартия Ipo на енемона, ктб и пиб дори също са добри постижения. За трейс разбира се, няма да напомняме, какво беше презаписването и как някой направи първа сделка за 1500 лв за трейс-картон Все пак трейса е валиден все още, за разлика от някои от изброените ))
                Най-най-най-якото IPO бе на Златният жабок - нашият любимец сосноснасящ.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Голям дивидент

http://www.investor.bg/novini-i-anal...identi-212983/
                  Чудя се толкова ли е трудно и другите холдинги да вземат пример от CENHL и да дават дивидент, ако не е всяка година, като тук, поне през година. За какво са на БФБ, като не ухажват своите акционери?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                    Ми то по ония времена всички се изпържихме Всичко вървеше нагоре и сякаш всички бяхме слънчасали ! Който успя да отиде навреме на сянка е добре, другите още ближем рани ! Важното е, че все още сме тук и имаме обица на ухото ! По лошото е, че няма читави компании на борсата, както и че малкото инвеститори избягаха от тук ! Затова трябва да адмирираме компании и холдинги като този, които са като бели лястовици на борсата ни !

- Старо планинци ! - дано да повлекът крак !
                    Другите - наскоро споменати и изброени от Преци едва ли някой ще си ги пожелае.
                    А от все някъде трябва да тръгне проглеждането към малките...

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                      - С това "държане" "здраво" си се изпържил ! Сянка ти е трябвала...
                      Ми то по ония времена всички се изпържихме Всичко вървеше нагоре и сякаш всички бяхме слънчасали ! Който успя да отиде навреме на сянка е добре, другите още ближем рани ! Важното е, че все още сме тук и имаме обица на ухото ! По лошото е, че няма читави компании на борсата, както и че малкото инвеститори избягаха от тук ! Затова трябва да адмирираме компании и холдинги като този, които са като бели лястовици на борсата ни !

Коментар

Надявах се да искараш жокер- или поне като мен да изразиш надежда за "изненада"
                        за мен там от само себе си ситуацията е от вола естество, няма нужда да се изразява и подозрение дори По подобен начин е и биовет, но все пак фундамента се трупа и трупа с години и в един момент както казваше батя - пружината може да се скъса )))
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Надявах се да искараш жокер- или поне като мен да изразиш надежда за "изненада"

Коментар

Преци , ти подозираш ли го Трейса ?
                            Не искам да изразявам никакви подозрения! Онова време преди кризата беше златната ера на ipo-тата Помним и други опити да се гушнат парета - херти, меком (понастоящем в небитието), стигна се дотам че да се листва и жп-инфраструктура )))
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Преци , ти подозираш ли го Трейса ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                                Поздравления за холдинга, вярно е бетон ! А сега и с този рекорден дивидент направо избиват рибата ! Преди време избягах от него заради ниския дивидент, но пък за сметка на това държа яко от не знам колко години щерките Съжалявам даже, че не влезнах още по сериозно, ама пусти му страх и стремеж да диверсифицираме/нали така било по учебник/. Сега се чудя с какъв акъл държах с години разни еврохолди, зърнени и т.н. шитове
                                еврохолда и ipo на зърнени са класика - изкарай си една депозитарна разписка да й сложиш рамка. След време може да е антика и да е по-скъпо и от самата безналична хартия Ipo на енемона, ктб и пиб дори също са добри постижения. За трейс разбира се, няма да напомняме, какво беше презаписването и как някой направи първа сделка за 1500 лв за трейс-картон Все пак трейса е валиден все още, за разлика от някои от изброените ))
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X