IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравей, Inta53, видях в 2 различни теми мисля, че ласкаво наричаш дружеството „Старата госпожа“ (поправи ме, ако бъркам), както и коментираш предишни скептични мнения на разни форумци. Аз лично не бих наричал Стара планина холд „Старата госпожа“ , понеже като гледам как търчи по баира от миналата есен насам , повече ми прилича на буйна мома, на която кръвта й ври . А и мисля на 27.09.2016 г дружеството направи 20-годишен юбилей, така че ... . Но да, ако оставим шегата настрана, юбилеят си е достойно число. Скептицизма на някои форумци е нещо, което винаги се старая да осмислям. Освен това ежедневно подлагам на критически анализ собствените си позиции, но като цяло скептицизмът, когато и където го е имало, ме е радвал, докато съм оптимист за пазара ни, понеже именно песимистите и нямащите акция, в чието възходящо движение вярвам, са горивото, което вероятно ще поддържа ръста при добро развитие на компанията и благоприятна макросреда. Когато почти всички станат оптимисти, ще му мисля дали не е време аз да стана песимист, а може би и много по-рано. Възможно е още днес, след седмица, месец, година или повече това да се случи, обявявайки го или не във форума. Никой не е безгрешен обаче и аз не се считам за изключение.
    Важно за мен в живота ми изобщо е да се опитвам да разсъждавам правилно и да бъда максимално истински, а съумявам ли да го правя – всичко останало е частен случай и ще се нареди някак. Важно е дните ни да са добре осмислени, според който както го разбира. Както Питагор е казал: „Живота е като стадион – някои идват да се състезават, други да търгуват, най-щастливите да гледат и да се наслаждават. Така и в живота едни се раждат жадни за слава, други – за печалба, а философите – единствено за истината.“

Скоро писах в темата какво ми е отношението към акциите на това дружество, отново благодаря на г-н Митанкин за отношението!Бях толкова изненадан, че дори съм пропуснал да напиша най-важната дума „благодаря“, макар тя да се подразбира от контекста на написаното.

Притежавам акции на БФБ, включително и на Стара планина холд. Възможно е да съм пристрастен. Изминали движения на цените не са гаранция за бъдещи такива. Възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Препоръки нямам никакви.
    Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Първи бид на Стара планина 10хил броя на мен ми харесва
      Днес е петък и дали ще се запознаем с профила си за 2016г. ?
      Миналата година вече си знаехме каква се е свършила още къде 13 число !!!

Коментар

• Първи бид на Стара планина 10хил броя на мен ми харесва

Коментар

• То черпенето хвана декиш, но все пак не трябва да забравяме, че с парите на дружествата се инвестира в една банка....
          Може и да се върнат , щот банката е вече на печалба..
          Last edited by 4i40; 10.03.2017, 18:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение

Уважаеми г-н Митанкин!

Съжалявам, че не отговорих веднага, но аз рядко имам възможност да пиша. Написаното от Вас силно ме изненада, понеже е мисля без аналог във форума, а чета интензивно инвестора много отдавна, повече от 10 години. Няма да се възползвам от предложението Ви, надявам се да не Ви обидя, сигурен съм, че питието е страхотно, след като предлагате да почерпите с него. По-важен е жеста Ви, отношението, диалогичността – все неща, които са част от високата оценка за Стара планина Холд АД, която имам. Доброто отношение, с което вече ме почерпихте, посредством написаното от Вас, опиянява съзнанието много по-силно и от най-хубавото питие на света, което бихте ми изпратили .

Желая Ви здраве, смислени дни и истински хора покрай Вас!
            Да се възползвам аз тогава Хаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Николай Митанкин Разгледай мнение
              Уважаеми Татко Щърк,
              Нашият екип благодари за оценката!
              Моля на лични да ми посочите адрес, на който веднага ще изпратим малка награда - бутилка 'Orbelus Prima Organic 2013'.

Уважаеми г-н Митанкин!

Съжалявам, че не отговорих веднага, но аз рядко имам възможност да пиша. Написаното от Вас силно ме изненада, понеже е мисля без аналог във форума, а чета интензивно инвестора много отдавна, повече от 10 години. Няма да се възползвам от предложението Ви, надявам се да не Ви обидя, сигурен съм, че питието е страхотно, след като предлагате да почерпите с него. По-важен е жеста Ви, отношението, диалогичността – все неща, които са част от високата оценка за Стара планина Холд АД, която имам. Доброто отношение, с което вече ме почерпихте, посредством написаното от Вас, опиянява съзнанието много по-силно и от най-хубавото питие на света, което бихте ми изпратили .

Желая Ви здраве, смислени дни и истински хора покрай Вас!
              Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                Аз също мисля ,че СПХ е може би в ТОП5 , на Компаниите на БФБ в частта си Отношение към миноритарните акционери и коректност на мениджмънта
                Имах акции /не много/ до преди месец ,два ,но продадох ,поради това че твърде рязко подскочи ,цената .По принцип не определям себе си като спекулант и държа поне 2-3 години ,но така прецених .Едно ме учудва само:
                СПХ винаги са имали доста Кеш и много странно ,ми е било: защо например не подкрепя собствените си акции или пък увеличи дела си в дъщерните компании / М+ЦХ например / ,а се набутаха в застраховането . Може би това ме е спирало да имам по-голямо количество акции и както и естеството на бизнеса /преобладаващо машиностроене /
                Разсъждавам си "на глас", без да изисвкам Отговор от г-н Митанкин
                Е защо смяташ че са се "набутали" в застраховането? Това според мен се прави за диверсификация на бизнесите, и не е лошо по прицнип. Ако се подкрепят само дъщерни фирми, при криза в същите цената надолу ще е по-сериозна, отколкото ако си диферсифицирал. А и не мисля че застраховането е "лош бизнес", просто трябва да се управлява добре и ще носи позитиви за компанията...

Коментар

• Аз също мисля ,че СПХ е може би в ТОП5 , на Компаниите на БФБ в частта си Отношение към миноритарните акционери и коректност на мениджмънта
                  Имах акции /не много/ до преди месец ,два ,но продадох ,поради това че твърде рязко подскочи ,цената .По принцип не определям себе си като спекулант и държа поне 2-3 години ,но така прецених .Едно ме учудва само:
                  СПХ винаги са имали доста Кеш и много странно ,ми е било: защо например не подкрепя собствените си акции или пък увеличи дела си в дъщерните компании / М+ЦХ например / ,а се набутаха в застраховането . Може би това ме е спирало да имам по-голямо количество акции и както и естеството на бизнеса /преобладаващо машиностроене /
                  Разсъждавам си "на глас", без да изисвкам Отговор от г-н Митанкин

Коментар

• Оооо г-н Митанкин, ако изпращате наистина отчети за 2017 както иска професора, да пуснете и на мен. Ще ми е полезно да имам отчетите година напред

Поздрави и успешна работа!
                    Чакаме тия дни новини за дивидентите

Коментар

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
                      Който от съ-форумците, вкл. и г-н Митанкин, разполага с EXCEL файлове на отчетите 31.12.2016 на М+Ц, Стара планина и на ХЕС, бих бил благодарен да ги препрати на Professor@abv.bg, Поради някаква причина не мога да отварям отчетите на "задната" стр. на БФБ - сайта?
                      Изпратени са, Професоре.
                      За справка, ако се затруднявате на други сайтове, файловете са тук:
                      СПХ: http://www.sphold.com/za-aktzionerite
                      МСХ: http://www.ms-hydraulic.com/index.ph...id=251&lang=bg
                      ХЕС: http://www.hes-co.com/bg/about.html?n=5
                      Съвет. Не подминавайте и докладите на СПХ.
                      Успех!

Last edited by Дядо Кольо; 10.03.2017, 11:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Ето на това му казвам аз политика в интерес на инвеститорите Честито, едва ли някоя друга компания би го направила...
                        + 111

С нескрита завист се присъединявам към това мнение.......

пп Ние, притежателите на акции от "Групата', можем само да помечтаем......

пп Преди много години от едни търгове към митниците купих в пакет с материали, които ме интересуваха и едни соленоидни клапи на "Паркър"....
                        Пишеше за ХЕС ....Питах тук - там и се оказа, че са толкова скъпи, че няма пазар за тях ...Дадох 2 уж да ги продадат но се затриха с годините..

Мистър Митанкин, ако искате ще Ви пратя номерата и при интерес Ви ги подарявам !!!

Ей така се разтапя едно спекулантско сърце......С отношение.....

Коментар

Който от съ-форумците, вкл. и г-н Митанкин, разполага с EXCEL файлове на отчетите 31.12.2017 на М+Ц, Стара планина и на ХЕС, бих бил благодарен да ги препрати на Professor@abv.bg, Поради някаква причина не мога да отварям отчетите на "задната" стр. на БФБ - сайта?
                          И аз ще съм много доволен да видя отчетите за 2017

Коментар

Който от съ-форумците, вкл. и г-н Митанкин, разполага с EXCEL файлове на отчетите 31.12.2017 на М+Ц, Стара планина и на ХЕС, бих бил благодарен да ги препрати на Professor@abv.bg, Поради някаква причина не мога да отварям отчетите на "задната" стр. на БФБ - сайта?
                            Ти сигурен ли си че не си объркал датата?
                            Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Който от съ-форумците, вкл. и г-н Митанкин, разполага с EXCEL файлове на отчетите 31.12.2017 на М+Ц, Стара планина и на ХЕС, бих бил благодарен да ги препрати на Professor@abv.bg, Поради някаква причина не мога да отварям отчетите на "задната" стр. на БФБ - сайта?

Коментар

• Дъщерното М+Ц хидравлик е най-защитено от риск, да не разпределя дивидент за нас акционерите, защото два приватизационни холдинга държат акциите и даже за да се взема стратегическо решение треябват над 74 % от капитала.
                                Професорът

Коментар

Working...
                                X