If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Господин Митанкин от какво се очаква да дойдат приходите тази година в ХЕС по разбивка. Освен цилиндри очаква ли се приходи от друго. Има ли някакво съвместно производство с МЦХ.
Ей, тея хора не се научиха да се продават.
Сега 100 човека (дето следим, ама не помним) ще ходим да търсим колко са броя акции и да делим, за да получим дивидент на акция.
Отделно е добре да напишат и колко % от печалбата е това.
Като смятам така на око съм доволен, въпреки че имам само в 2 от компаниите.
Ей, мързели, на ръка ви ги сметнах, да не се затормозявате
Има ги сметнати тук: http://www.sphold.com/novini/22-2017...za-2016-godina
Но и това е условно, защото сумата, определена за дивидент (ако бъде гласуван от акционерите!) се дели на брой права на не на брой акции от капитала. А правата се определят 14 дни преди ОСА. Няма % от печалбата, защото още не е одитирана.
Тънкости...
Абонамент за новини
Изпратете Вашия имейл на investor@sphold.com с горния текст.
Вие ще получавате съобщение за всяка новина, публикувана на този сайт.
Ей, мързели, на ръка ви ги сметнах, да не се затормозявате Роза ви е долу, на 3,13%. Всичко е към днешна цена затваря. Колона "див" е закръглена много грубо до втори десетичен знак, съответно има пренебрежимо отклонение и в "див дох".
Трябва и усмивки да буди тая борса, нал' тъй?
[ATTACH=CONFIG]n3180706[/ATTACH]
Веднага да си "патентоваш" новата дума,която измисли с помощта на Инта-та -"дивдох"Звучи много "секси",както се изразява един наш съфорумец-височайша особа....
Ей, мързели, на ръка ви ги сметнах, да не се затормозявате Роза ви е долу, на 3,13%. Всичко е към днешна цена затваря. Колона "див" е закръглена много грубо до втори десетичен знак, съответно има пренебрежимо отклонение и в "див дох".
Има съобщение от Стара Планина с предложение на ръководството на дружеството, какви дивиденти да се разпределят тази година на дъщерните и на майката. Добре е. На Хес като доходност излиза най-атрактивно, но е разбираемо, при положение, че не е в Софикс, а МЦХ и Стара са там. Предвид ръста в цените на акциите дивидентната доходност все още е атрактивна спрямо депозитите, като тук не включвам ръстовете, които отчитат дружествата през началото на тази година.
"Ръководството на Стара планина холд АД предложи на Съветите на директорите на предприятията от групата на холдинга Общите събрания на акционерите да разпределят част от печалбата на дружествата за 2016 година, както следва:
Стара планина холд АД, 4 531 164 лв.
М+С Хидравлик АД, 10 151 232 лв.
Хидравлични елементи и системи АД, 3 274 876 лв. Елхим-Искра АД, 502 168 лв.
Българска роза АД, 401 324 лв.
"
Без изненади , но и без разточителство ! Ходи ми се да видя и усетя промените, ако не ги прочета в докладите!
Капиталовото движение ми събра пръстите да променям нивата! От това какво повече?
Наслаждавай се на успеха. Напълно заслужен. Аз очаквам с интерес какво ще извадят Атера тази година.
Инта, доволен ли си от предложенията за дивиденти? Покриват ли твоите очаквания?
Без изненади , но и без разточителство ! Ходи ми се да видя и усетя промените, ако не ги прочета в докладите!
Капиталовото движение ми събра пръстите да променям нивата! От това какво повече?
Има съобщение от Стара Планина с предложение на ръководството на дружеството, какви дивиденти да се разпределят тази година на дъщерните и на майката. Добре е. На Хес като доходност излиза най-атрактивно, но е разбираемо, при положение, че не е в Софикс, а МЦХ и Стара са там. Предвид ръста в цените на акциите дивидентната доходност все още е атрактивна спрямо депозитите, като тук не включвам ръстовете, които отчитат дружествата през началото на тази година.
"Ръководството на Стара планина холд АД предложи на Съветите на директорите на предприятията от групата на холдинга Общите събрания на акционерите да разпределят част от печалбата на дружествата за 2016 година, както следва:
Стара планина холд АД, 4 531 164 лв.
М+С Хидравлик АД, 10 151 232 лв.
Хидравлични елементи и системи АД, 3 274 876 лв. Елхим-Искра АД, 502 168 лв.
Българска роза АД, 401 324 лв.
"
Срещу теб да бягам, не мога те стигна Т. Щърк, високо се рееш в мисли и факти!
"Старата госпожа" съм и почитател и паралела ми, си е личен! Приветствам твоето усърдие и добре си дошъл, но недей в пост объщайки се към мен , да плашиш как и кога ще ни, или може, ни напускаш!
Бъди здрав и последователен, а финансовите решения са лични разбира се и ни ги покажи щом доволен си - бъди и по уверен !
Очевидно не си ме разбрал. Аз съвсем скоро писах, че ако трябва да избера само една акция на пазара ни, би била тази (не че бих държал само една акция на пазара ни). Просто не бих желал да съм като тези, които само си хвалят акциите, убеждавайки всички колко е добре да си ги купят. Мен това не ме вълнува особено. Нямам кристална топка и не знам какво предстои с пазара ни, ако и да съм сред най-големите оптимисти във форума, откак пиша, можеш да провериш. И в десетки постове съм писал как не знам дали няма да променя оптимизма си... понеже човек не знае какво ще му донесе утрешния ден, просто това е принципен въпрос, а не защото планирам към днешна дата промяна. И не бих искал някой да се подведе по ентусиазма ми по една или друга позиция и в случай на спадове някой ден, да мисля как оптимистичните писания ми седят във форума, а аз вече да нямам потребност да споделям мнения тук, според това накъде ме е завъртял живота и може да съм решил да нямам инвестиции в акции. Затова риториката ми е такава условна. Затова и многократно пиша, че съм лаик. За да не помисли някой, че може да ми се има доверие за каквото и да било. Затова е цялата условност, която мисля правилно се разбира, а не както ти си я възприел като ''плашене''. Мислех, че са излишни такива разяснения, но явно имало нужда.
Поздрави и успешна търговия! Да си жив и здрав!
Препоръки нямам никакви.
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Здравей, Inta53, видях в 2 различни теми мисля, че ласкаво наричаш дружеството „Старата госпожа“ (поправи ме, ако бъркам), както и коментираш предишни скептични мнения на разни форумци. Аз лично не бих наричал Стара планина холд „Старата госпожа“ , понеже като гледам как търчи по баира от миналата есен насам , повече ми прилича на буйна мома, на която кръвта й ври . А и мисля на 27.09.2016 г дружеството направи 20-годишен юбилей, така че ... . Но да, ако оставим шегата настрана, юбилеят си е достойно число. Скептицизма на някои форумци е нещо, което винаги се старая да осмислям. Освен това ежедневно подлагам на критически анализ собствените си позиции, но като цяло скептицизмът, когато и където го е имало, ме е радвал, докато съм оптимист за пазара ни, понеже именно песимистите и нямащите акция, в чието възходящо движение вярвам, са горивото, което вероятно ще поддържа ръста при добро развитие на компанията и благоприятна макросреда. Когато почти всички станат оптимисти, ще му мисля дали не е време аз да стана песимист, а може би и много по-рано. Възможно е още днес, след седмица, месец, година или повече това да се случи, обявявайки го или не във форума. Никой не е безгрешен обаче и аз не се считам за изключение.
Важно за мен в живота ми изобщо е да се опитвам да разсъждавам правилно и да бъда максимално истински, а съумявам ли да го правя – всичко останало е частен случай и ще се нареди някак. Важно е дните ни да са добре осмислени, според който както го разбира. Както Питагор е казал: „Живота е като стадион – някои идват да се състезават, други да търгуват, най-щастливите да гледат и да се наслаждават. Така и в живота едни се раждат жадни за слава, други – за печалба, а философите – единствено за истината.“
Скоро писах в темата какво ми е отношението към акциите на това дружество, отново благодаря на г-н Митанкин за отношението!Бях толкова изненадан, че дори съм пропуснал да напиша най-важната дума „благодаря“, макар тя да се подразбира от контекста на написаното.
Притежавам акции на БФБ, включително и на Стара планина холд. Възможно е да съм пристрастен. Изминали движения на цените не са гаранция за бъдещи такива. Възможно е да греша за нещо или за всичко от написаното. Препоръки нямам никакви.
Срещу теб да бягам, не мога те стигна Т. Щърк, високо се рееш в мисли и факти!
"Старата госпожа" съм и почитател и паралела ми, си е личен! Приветствам твоето усърдие и добре си дошъл, но недей в пост объщайки се към мен , да плашиш как и кога ще ни, или може, ни напускаш!
Бъди здрав и последователен, а финансовите решения са лични разбира се и ни ги покажи щом доволен си - бъди и по уверен !
Коментар