If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
profit.bg- Консолидираната печалба на Стара планина Холд за полугодието е 3.697 млн. лв.
(CENHL)
23.08.2007 11:03
Нетната консолидирана печалба на Стара планина Холд за първите шест месеца на годината е 3.697 млн. лв., като нараства от 2.1 млн. лв. за година по-рано, или с 76.05%, показват данните от публикувания на Българска фондова борса отчет на дружеството.
Нетните приходи от продажби на холдинговото дружество са 45.48 млн. лв., като нарастват с близо 10 млн. лв. за последната една година. Финансовите постъпления са 1.251 млн. лв., срещу 411 хил. лв. за шестмесечието на 2006 г.
С 27.03 на сто се увеличават и разходите по икономически елементи на дружеството, за да достигнат 42.775 млн. лв., докато финансовите разноски са 395 хил. лв., спрямо 412 хил. лв. за година по-рано.
Към края на периода активите на Стара планина Холд са 79.836 млн. лв., като нарастват от 70.329 млн. лв. за предходния период, а текущите пасиви възлизат на 18.025 млн. лв.
Холдингът увеличи капитала си от 1.75 млн. лв. на 21 млн. лв. със собствени средства, като по този начин всеки от акционерите на компанията получи по 11 нови безплатни акции.
Рано днес по позицията бяха изтъргувани 9956 акции на нива от 7.00 и 7.30 лв. за брой
"На 23.08.2007 год. в БФБ-София АД е постъпил консолидиран
отчет към второ тримесечие на 2007 год. от
Стара планина Холд АД-София"
Източник: http://www.bse-sofia.bg/
Ami prodavat po drugi pri4ini, ama trqbva purvo da se vgledate kakuv % ot aktivite na fondovete im sa v CENHL, za6toto vse pak ima izsikvaniq ne zabravqite. A do skoro im bqha samo 1/12 ot akciite nali4ni. Tova e edna ot osnovnite pri4ni za razprodajbite.Az tuk sum dulgosro4en i ne me pritesnqvat takiva kratkosro4ni kolebaniqVijte paketite, koito kupiha dneska Karoll i Raiffaisen i si pravete izvodite
Някой може ли да ми обясни защо се разпродава така тези дни?
А ситуацията може да се разгледа и от друг ъгъл.Защо след толкова големи разпродажби,цената все още не се е сринала,а се държи що годе добре.Все пак продава Капман,а това винаги е сигнал за инвеститорите и спекулантите.Както и когато купува разбира се.Но идеята ми е,че дори след като Капман разпродава,акцията се държи ,което само по себе си е интересен факт.
Корк, взаимните фондове масово се отървават от CENHL
към момента имат можеби средно около 0,3- 0,8% от НСА
година по рано държаха 1,5- 3% от НСА в ЦЕНХЛ
според мен на тази акция дъго време ще и липсва съпорт от ДФ и ИД
Тук броиш ли акциите, които стояха като блокирани в портфейлите на фондовете? Ако не ги бориш - сплита беше 1 към 7 (ако не бъркам) - и реално в отчетите са се виждали само 1/7 от позициите в тази акция?
Бъркаш, 1/11 беше. Така или иначе само Капман разпродава, какво толкова. И аз продадох малко, но не мога да се отърва от усещането че бъркам....
Естествено, не е съвет.....
а що реши че Капман продава ?
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Някой може ли да ми обясни защо се разпродава така тези дни?
А ситуацията може да се разгледа и от друг ъгъл.Защо след толкова големи разпродажби,цената все още не се е сринала,а се държи що годе добре.Все пак продава Капман,а това винаги е сигнал за инвеститорите и спекулантите.Както и когато купува разбира се.Но идеята ми е,че дори след като Капман разпродава,акцията се държи ,което само по себе си е интересен факт.
Корк, взаимните фондове масово се отървават от CENHL
към момента имат можеби средно около 0,3- 0,8% от НСА
година по рано държаха 1,5- 3% от НСА в ЦЕНХЛ
според мен на тази акция дъго време ще и липсва съпорт от ДФ и ИД
Тук броиш ли акциите, които стояха като блокирани в портфейлите на фондовете? Ако не ги бориш - сплита беше 1 към 7 (ако не бъркам) - и реално в отчетите са се виждали само 1/7 от позициите в тази акция?
Бъркаш, 1/11 беше. Така или иначе само Капман разпродава, какво толкова. И аз продадох малко, но не мога да се отърва от усещането че бъркам....
ZA MEN CENHL E NAI JAKIJA OT MASOVITE HOLDINZI- PRI NEGO NJAMA NERABOTE6TI PREDPRIJATIJA. OSVOBOJDAVAT SE OT 4AST OT DOPULNITELNITE- 6TE DOIDE VREME I PAK 6TE MAR6IRUVA KUM 10-12...
estestveno. sega prodav6tite 6te si kupuvat
posle na 9lv kogato vleze v SOFIX.
Коментар