+92 000/659 048= 0,1396 за 1акц.= зърнени хр.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КРЗ Одесос (ODES)
Collapse
X
-
Uaaawq
Какво са купували тия ...?????
4 886 000/284 570акц.=17,169 за 1акц. или това е вътрешна врътка с нов век холд. или Св.Св. конст.
-пп.- добре че се раскарах след януари , макар с грешка при въвеждане на поръчка, но беше точно на време...Last edited by inta53; 25.03.2022, 12:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
За мен този тип неликвидни дружества са втори ешелон, - ръстовете при тях ги очаквам след първия... Който пък първи все още не може да прояви осезаем размах, че да се надцени толкова за да се прехвърлят капиталите към втори и трети ешелон.
Да - имаме някои дружества в индекса, които го бутат нагоре, но и друга половина от котви в него
Измъкнах се оттук окончателно преди половин година по тази причина... Събрах огризките за да ги вложа в първи ешелон.
Не е препоръка, разбира се.
И успех ви пожелавам и тук и ихлбл.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
Потърсих в бележките към отчета, но не се намира нищо конкретно. Просто "Финансови активи държани за търгуване". Интересно ми е дали ще се преоценяват и къде евентуално ще се види резултата от преоценяването, или просто когато ги продадат ще реализират печалба/загуба. Просто е значимо като размер спрямо стойността на компанията, също така не е основна дейност да инвестира.
Да - имаме някои дружества в индекса, които го бутат нагоре, но и друга половина от котви в него
Измъкнах се оттук окончателно преди половин година по тази причина... Събрах огризките за да ги вложа в първи ешелон.
Не е препоръка, разбира се.
И успех ви пожелавам и тук и ихлбл.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Без да съм питал ДВИ!
-Имаше едно присъдено "корито" от миналата година, което намали годишната печалба за 2020г. на одита, (но то се водеше за 1,3мил. мисля),
- за друго не се сещам
а в паричните потоци е с минус -5,0мил.,
7. Постъпления от продажба на инвестиции 3-2302-4 -5 000
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнениеНякой да разясни или да има информация за "Финансови активи, държани за търгуване"? Последното тримесечие се увеличават с 5 млн.
Без да съм питал ДВИ!
-Имаше едно присъдено "корито" от миналата година, което намали годишната печалба за 2020г. на одита, (но то се водеше за 1,3мил. мисля),
- за друго не се сещам
а в паричните потоци е с минус -5,0мил.,
7. Постъпления от продажба на инвестиции 3-2302-4 -5 000 Last edited by inta53; 27.11.2021, 11:56.
Коментар
-
Не, от Одесос няма да излизам, там съм си постигнал първата цел само за година време;- стойност на придобиване под 69,50/акц.(50% ров+почти 10%дивидент)
Със сигурност и при ИХЛБл не бих излязъл до 0 , ако входа ми бе през пролетта, а при начална 1,85 просто той ми обслужи другите по подвижни позиции. Лично не харесвам мажо, а той показва наченки на промяна,- може Биии..! Вече го отиграх... УСПЕХ !!!
В индустриите ще се увеличават разходите, ткч. в предпочетените внимавам иии,- дано не се подхлъзна някъде
Поне към този момент е трудно да се надявам на възвращаемост като теб, но дори и малко е по-добре от нищо.
Ако имаше по-добра ликвидност може би бих купил още на Одесос, но с тези спорядъчни сделки просто няма излизане и само супер резултат и най-вече новина за още по-голям дивидент биха дали шанс за излизане. Може би бих взел още малко на ИХЛБ. Там ми се струва малко подценено а в комбинация с обратното, ликвидността и очакванията някой ден за дивидент ми звучи като добра възможност.
Успех и на тебе, а това също би било и за мен де Със здраве!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
Попитах те защото забелязох някой от коментарите ти и останах с впечатление, че имаш възможност да следиш и КРЗ и ИХЛБ. Не зная дали е така или не
Явно при тази пазарна конюнктура бизнесът ще върви и на двете места. Въпроса е дали от инвестиционна гледна точка или даже и спекулативна, едно от двете би било по-добрата възможност.
Ще спомена някои от моите виждания.
Ликвидност - при Одесос е изключително ниска, което може да е плюс ако си влезнал рано, но и голям минус ако имаш малко по-голяма позиция и спешно се наложи да излезнеш. При ИХЛБ като че ли това не е така и влизането и излизането не е чак такъв проблем.
Печалба - и при двете са стабилни. При Одесос малко спадат, но като че ли това е заради ремонтните дейности, които са извършвали в последно време. Дано последното тримесечие покаже изнендаващ резултат. При ИХЛБ расте, а след 10 дни ще видим какво се е случило и през това трето тримесечие. Имам очакване да изненадат пазара добре.
Дивиденти - Одесос е по-добрата възможност във всяко едно отношение, но пък дали ИХЛБ няма да променят нещо и да раздадат някоя стотинка?
Производителност - показател, който по-трудно може да се измери. Приход/(разход за възнаграждения) е в полза на ИХЛБ
Няма да задълбавам повече. За мен беше интересно да чуя твоята гледна точка. Излезнал си вече от ИХЛБ, все още си в Одесос. Има ли изгледа да променяш позицията в Одесос?
Не, от Одесос няма да излизам, там съм си постигнал първата цел само за година време;- стойност на придобиване под 69,50/акц.(50% ров+почти 10%дивидент)
Със сигурност и при ИХЛБл не бих излязъл до 0 , ако входа ми бе през пролетта, а при начална 1,85 просто той ми обслужи другите по подвижни позиции. Лично не харесвам мажо, а той показва наченки на промяна,- може Биии..! Вече го отиграх... УСПЕХ !!!
В индустриите ще се увеличават разходите, ткч. в предпочетените внимавам иии,- дано не се подхлъзна някъде
- 1 like
Коментар
-
Рискуваш много с този въпрос към мен!
За всяка инвестиция входа за мен е с най голяма тежест , от там и 90% "инструмента на дребния" да се включи-намести, като (мажо да речем) да се добере със спекулативни сделки до най ниската номинална, а що не и да я докара до 0,00 вложени средства-срещу приличен годишен доход или базов актив при стихващ цикъл!!!
Във втората вчера приключих с прилична годишна пенсия и я напуснах въпреки видимият и за всеки потенциал, точно поради двумесечното си пребиваване в позицията(късен вход според мен).
НО!!!- човек никога не знае какво губи щом си прибере печалбата и обратното,- Пазара е динамика- дано не те подвеждам с тия редове, много цифри има в темата на ИХЛБл. първата е над 2,42, но кога не знам, може би 23година...
Явно при тази пазарна конюнктура бизнесът ще върви и на двете места. Въпроса е дали от инвестиционна гледна точка или даже и спекулативна, едно от двете би било по-добрата възможност.
Ще спомена някои от моите виждания.
Ликвидност - при Одесос е изключително ниска, което може да е плюс ако си влезнал рано, но и голям минус ако имаш малко по-голяма позиция и спешно се наложи да излезнеш. При ИХЛБ като че ли това не е така и влизането и излизането не е чак такъв проблем.
Печалба - и при двете са стабилни. При Одесос малко спадат, но като че ли това е заради ремонтните дейности, които са извършвали в последно време. Дано последното тримесечие покаже изнендаващ резултат. При ИХЛБ расте, а след 10 дни ще видим какво се е случило и през това трето тримесечие. Имам очакване да изненадат пазара добре.
Дивиденти - Одесос е по-добрата възможност във всяко едно отношение, но пък дали ИХЛБ няма да променят нещо и да раздадат някоя стотинка?
Производителност - показател, който по-трудно може да се измери. Приход/(разход за възнаграждения) е в полза на ИХЛБ
Няма да задълбавам повече. За мен беше интересно да чуя твоята гледна точка. Излезнал си вече от ИХЛБ, все още си в Одесос. Има ли изгледа да променяш позицията в Одесос?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнениеInta53, КРЗ Одесос или ИХЛБ? В кое виждаш повече възвръщаемост?
Рискуваш много с този въпрос към мен!
За всяка инвестиция входа за мен е с най голяма тежест , от там и 90% "инструмента на дребния" да се включи-намести, като (мажо да речем) да се добере със спекулативни сделки до най ниската номинална, а що не и да я докара до 0,00 вложени средства-срещу приличен годишен доход или базов актив при стихващ цикъл!!!
Във втората вчера приключих с прилична годишна пенсия и я напуснах въпреки видимият и за всеки потенциал, точно поради двумесечното си пребиваване в позицията(късен вход според мен).
НО!!!- човек никога не знае какво губи щом си прибере печалбата и обратното,- Пазара е динамика- дано не те подвеждам с тия редове, много цифри има в темата на ИХЛБл. първата е над 2,42, но кога не знам, може би 23година...
Коментар
Коментар