IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КРЗ Одесос (ODES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• +92 000/659 048= 0,1396 за 1акц.= зърнени хр.

Коментар

• Работят хората и то много успешно. Управлението е много умно и кадърно. Не знам какви проблеми сънуваш.

Коментар

• Мдааа, правилно правят ваши колеги - продават ОДЕС и купуват НЕОХ... Спете, спете... Не е препоръка!

Коментар

• Uaaawq

Какво са купували тия ...?????

4 886 000/284 570акц.=17,169 за 1акц. или това е вътрешна врътка с нов век холд. или Св.Св. конст.

-пп.- добре че се раскарах след януари , макар с грешка при въвеждане на поръчка, но беше точно на време...
          Last edited by inta53; 25.03.2022, 12:13.

Коментар

• Резултата не е по различен, инвестират ;-
            6. Покупка на инвестиции 3-2302-3 -5 000

Коментар

• Чувам че този месец над 10 души от персонала са издъхнали от вируса. Един даже колабирал на работното си място. Не е майтап или фейк. Пазете се.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

За мен този тип неликвидни дружества са втори ешелон, - ръстовете при тях ги очаквам след първия... Който пък първи все още не може да прояви осезаем размах, че да се надцени толкова за да се прехвърлят капиталите към втори и трети ешелон.
                Да - имаме някои дружества в индекса, които го бутат нагоре, но и друга половина от котви в него
                Измъкнах се оттук окончателно преди половин година по тази причина... Събрах огризките за да ги вложа в първи ешелон.
                ​​​​​​Не е препоръка, разбира се.
                И успех ви пожелавам и тук и ихлбл.
                Тези нисколиквидни компании са възможност понякога. В интерес на истината още миналата година, когато се търгуваха на по 70 лв. ми направиха добро впечатление след като изкараха добри резултати, а когато ги комбинираш по-късно и с хубад дивидент имаш комбинация за успех. Тогава нямах възможност да влезна тук или в друга позиция, но се надявам да има движение в същата посока Надявам се, че се управлява по-добре от други компании на БФБ и не се гласуват луди тантиеми и годишни бонуси, които да изяждат доходността на дребните акционери. Но вече станаха много "Надявам се" и по-добре да спра до тук

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение

Потърсих в бележките към отчета, но не се намира нищо конкретно. Просто "Финансови активи държани за търгуване". Интересно ми е дали ще се преоценяват и къде евентуално ще се види резултата от преоценяването, или просто когато ги продадат ще реализират печалба/загуба. Просто е значимо като размер спрямо стойността на компанията, също така не е основна дейност да инвестира.
                  За мен този тип неликвидни дружества са втори ешелон, - ръстовете при тях ги очаквам след първия... Който пък първи все още не може да прояви осезаем размах, че да се надцени толкова за да се прехвърлят капиталите към втори и трети ешелон.
                  Да - имаме някои дружества в индекса, които го бутат нагоре, но и друга половина от котви в него
                  Измъкнах се оттук окончателно преди половин година по тази причина... Събрах огризките за да ги вложа в първи ешелон.
                  ​​​​​​Не е препоръка, разбира се.
                  И успех ви пожелавам и тук и ихлбл.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Без да съм питал ДВИ!
                    -Имаше едно присъдено "корито" от миналата година, което намали годишната печалба за 2020г. на одита, (но то се водеше за 1,3мил. мисля),
                    - за друго не се сещам
                    а в паричните потоци е с минус -5,0мил.,
                    7. Постъпления от продажба на инвестиции 3-2302-4 -5 000
                    Потърсих в бележките към отчета, но не се намира нищо конкретно. Просто "Финансови активи държани за търгуване". Интересно ми е дали ще се преоценяват и къде евентуално ще се види резултата от преоценяването, или просто когато ги продадат ще реализират печалба/загуба. Просто е значимо като размер спрямо стойността на компанията, също така не е основна дейност да инвестира.

Коментар

Някой да разясни или да има информация за "Финансови активи, държани за търгуване"? Последното тримесечие се увеличават с 5 млн.

Без да съм питал ДВИ!
                      -Имаше едно присъдено "корито" от миналата година, което намали годишната печалба за 2020г. на одита, (но то се водеше за 1,3мил. мисля),
                      - за друго не се сещам
                      а в паричните потоци е с минус -5,0мил.,
                      7. Постъпления от продажба на инвестиции 3-2302-4 -5 000
                      Last edited by inta53; 27.11.2021, 11:56.

Коментар

• Някой да разясни или да има информация за "Финансови активи, държани за търгуване"? Последното тримесечие се увеличават с 5 млн.

Коментар

Не, от Одесос няма да излизам, там съм си постигнал първата цел само за година време;- стойност на придобиване под 69,50/акц.(50% ров+почти 10%дивидент)
                          Със сигурност и при ИХЛБл не бих излязъл до 0 , ако входа ми бе през пролетта, а при начална 1,85 просто той ми обслужи другите по подвижни позиции. Лично не харесвам мажо, а той показва наченки на промяна,- може Биии..! Вече го отиграх... УСПЕХ !!!
                          В индустриите ще се увеличават разходите, ткч. в предпочетените внимавам иии,- дано не се подхлъзна някъде
                          И в Одесос и в ИХЛБ влезох много късно - 125 и 1.98
                          Поне към този момент е трудно да се надявам на възвращаемост като теб, но дори и малко е по-добре от нищо.
                          Ако имаше по-добра ликвидност може би бих купил още на Одесос, но с тези спорядъчни сделки просто няма излизане и само супер резултат и най-вече новина за още по-голям дивидент биха дали шанс за излизане. Може би бих взел още малко на ИХЛБ. Там ми се струва малко подценено а в комбинация с обратното, ликвидността и очакванията някой ден за дивидент ми звучи като добра възможност.

Успех и на тебе, а това също би било и за мен де Със здраве!

Коментар

Попитах те защото забелязох някой от коментарите ти и останах с впечатление, че имаш възможност да следиш и КРЗ и ИХЛБ. Не зная дали е така или не
                            Явно при тази пазарна конюнктура бизнесът ще върви и на двете места. Въпроса е дали от инвестиционна гледна точка или даже и спекулативна, едно от двете би било по-добрата възможност.

Ще спомена някои от моите виждания.

Ликвидност - при Одесос е изключително ниска, което може да е плюс ако си влезнал рано, но и голям минус ако имаш малко по-голяма позиция и спешно се наложи да излезнеш. При ИХЛБ като че ли това не е така и влизането и излизането не е чак такъв проблем.

Печалба - и при двете са стабилни. При Одесос малко спадат, но като че ли това е заради ремонтните дейности, които са извършвали в последно време. Дано последното тримесечие покаже изнендаващ резултат. При ИХЛБ расте, а след 10 дни ще видим какво се е случило и през това трето тримесечие. Имам очакване да изненадат пазара добре.

Дивиденти - Одесос е по-добрата възможност във всяко едно отношение, но пък дали ИХЛБ няма да променят нещо и да раздадат някоя стотинка?

Производителност - показател, който по-трудно може да се измери. Приход/(разход за възнаграждения) е в полза на ИХЛБ

Няма да задълбавам повече. За мен беше интересно да чуя твоята гледна точка. Излезнал си вече от ИХЛБ, все още си в Одесос. Има ли изгледа да променяш позицията в Одесос?

Не, от Одесос няма да излизам, там съм си постигнал първата цел само за година време;- стойност на придобиване под 69,50/акц.(50% ров+почти 10%дивидент)
                            Със сигурност и при ИХЛБл не бих излязъл до 0 , ако входа ми бе през пролетта, а при начална 1,85 просто той ми обслужи другите по подвижни позиции. Лично не харесвам мажо, а той показва наченки на промяна,- може Биии..! Вече го отиграх... УСПЕХ !!!
                            В индустриите ще се увеличават разходите, ткч. в предпочетените внимавам иии,- дано не се подхлъзна някъде

Коментар

Рискуваш много с този въпрос към мен!
                              За всяка инвестиция входа за мен е с най голяма тежест , от там и 90% "инструмента на дребния" да се включи-намести, като (мажо да речем) да се добере със спекулативни сделки до най ниската номинална, а що не и да я докара до 0,00 вложени средства-срещу приличен годишен доход или базов актив при стихващ цикъл!!!
                              Във втората вчера приключих с прилична годишна пенсия и я напуснах въпреки видимият и за всеки потенциал, точно поради двумесечното си пребиваване в позицията(късен вход според мен).
                              НО!!!- човек никога не знае какво губи щом си прибере печалбата и обратното,- Пазара е динамика- дано не те подвеждам с тия редове, много цифри има в темата на ИХЛБл. първата е над 2,42, но кога не знам, може би 23година...
                              Попитах те защото забелязох някой от коментарите ти и останах с впечатление, че имаш възможност да следиш и КРЗ и ИХЛБ. Не зная дали е така или не
                              Явно при тази пазарна конюнктура бизнесът ще върви и на двете места. Въпроса е дали от инвестиционна гледна точка или даже и спекулативна, едно от двете би било по-добрата възможност.

Ще спомена някои от моите виждания.

Ликвидност - при Одесос е изключително ниска, което може да е плюс ако си влезнал рано, но и голям минус ако имаш малко по-голяма позиция и спешно се наложи да излезнеш. При ИХЛБ като че ли това не е така и влизането и излизането не е чак такъв проблем.

Печалба - и при двете са стабилни. При Одесос малко спадат, но като че ли това е заради ремонтните дейности, които са извършвали в последно време. Дано последното тримесечие покаже изнендаващ резултат. При ИХЛБ расте, а след 10 дни ще видим какво се е случило и през това трето тримесечие. Имам очакване да изненадат пазара добре.

Дивиденти - Одесос е по-добрата възможност във всяко едно отношение, но пък дали ИХЛБ няма да променят нещо и да раздадат някоя стотинка?

Производителност - показател, който по-трудно може да се измери. Приход/(разход за възнаграждения) е в полза на ИХЛБ

Няма да задълбавам повече. За мен беше интересно да чуя твоята гледна точка. Излезнал си вече от ИХЛБ, все още си в Одесос. Има ли изгледа да променяш позицията в Одесос?

Коментар

Inta53, КРЗ Одесос или ИХЛБ? В кое виждаш повече възвръщаемост?

Рискуваш много с този въпрос към мен!
                                За всяка инвестиция входа за мен е с най голяма тежест , от там и 90% "инструмента на дребния" да се включи-намести, като (мажо да речем) да се добере със спекулативни сделки до най ниската номинална, а що не и да я докара до 0,00 вложени средства-срещу приличен годишен доход или базов актив при стихващ цикъл!!!
                                Във втората вчера приключих с прилична годишна пенсия и я напуснах въпреки видимият и за всеки потенциал, точно поради двумесечното си пребиваване в позицията(късен вход според мен).
                                НО!!!- човек никога не знае какво губи щом си прибере печалбата и обратното,- Пазара е динамика- дано не те подвеждам с тия редове, много цифри има в темата на ИХЛБл. първата е над 2,42, но кога не знам, може би 23година...

Коментар

Working...
                                X