Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КРЗ Одесос (ODES)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от daskalПървоначално изпратено от SEBULBAИзлезе отчета. Някакви коментари?
Без да е препоръка за каквото и да било.
п.с. Аз мисля че са 2-3 и мисля че случайно може да наминат още 2-3 скорооо.
п.с. Ама това не е препоръка само си мисля по точно сънувах да !!!
Коментар
-
Anton Chigurh
Винаги много ми е харесвала тази акция. 2006 хванах едно 60% движение. Сега се надявам пак да влезна, когато изкарат отчетите за 1Q 2009. Видях, че всичките ПФ-та имат акции, така че ще си я държат на около 100 лева, но да видим.
Коментар
-
Според мен това е последния отличен отчет на това дружество.Едва ли има друго такова дружество с тавъв ръст на печалбата за 2008 г. и с такава голяма средна работна заплата ! Трагедията започва от тук нататък.Още за първото тримесечие на 2009 г.очаквам сериозна загуба,защото дълго време в завода не е имало нито един кораб на ремонт и целият персонал е бил в неплатен и платен принудителен отпуск.Известно е,че най-напред кризите удрят товарните превози.Когато драстично се намалят превозите на товари по море,корабостроенето и кораборемонтът рухват.Корабособствениците "връзват" корабите си,бракуват старите си съдове,консервират по-новите и т.н.Дали корабите са вързани или консервирани,те също се нуждаят от средства за подръжка и по този начин корабособствениците изпадат неминуемо в несъстоятелност.Болшинството от тях продават корабите си за скраб и не отделят средства да ремонтират кораб,който 2-3 години няма да има работа.А когато приходите на едно дружество идват само от кораборемонт,изводите са ясни.Когато към тази лоша перспектива се добави и ненавременната голяма инвестиция - нов плаващ док , за завъвеждането му в експлоатация на който ще са нужни най-малко още толкова средства и ще отнеме няколко месеца /вероятно до март-април 2010 г./,нещата съвсем излизат от контрол.На фона на задълбочаващата се криза светлина в тунела може да се появи чак след 3-4 години.За такъв дълъг период много неща могат да се случат - да се "скапе" работещото сега оборудване;да се разбягат кадрите , които са подготвяни поне десетина години;да се загубят традиционните клиенти и пазари и т.н.Въобще - нерадостна перспектива за целия отрасъл,а не само за това дружество!Каквото било през последните няколко години,било! Дотук! Сами се досещате,че това е само едно мое мнение и не е препоръка за покупка/продажба на акции!
Коментар
-
Петимата директори в КРЗ Одесос с 492 хил. лв. бонуси за 2008 г.
http://www.investor.bg/?cat=5&id=77750
сиромаси
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от АйъХмм печалбата е намаляла с 3.4 млн спрямо това, което показаха преди месец и половина.
Казват ти че намалява печалбата, но не е ясно къде е отишла хаха
Коментар
Коментар