IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
    Промените в ЗППЦК са минали на първо четене.
    http://www.parliament.bg/bg/parliame...eports/ID/3923

Текстът на ал. 4 в момента е следния:
    (4) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 3.07.2007 г.) Управителният орган на дружеството - обект на търгово предложение, предоставя търговото предложение на представителите на своите служители или на служителите, когато няма такива представители.

С други думи, се вменява като задължение на УС да даде подробности по търговото предложение.

Може би не е зле ДВИ на БТК да даде становище.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Промените в ЗППЦК са минали на първо четене.
      http://www.parliament.bg/bg/parliame...eports/ID/3923

§ 70. В чл. 151 се правят следните изменения и допълнения:
      1. Алинея 1 се изменя така:
      „(1) Търговите предложения се регистрират в комисията и могат да бъдат публикувани, ако в срок 20 работни дни комисията не издаде временна забрана. Непроизнасянето на комисията в сроковете по изречение първо се смята за мълчаливо потвърждение на търговото предложение.”
      2. В ал. 4 накрая се поставя запетая и се добавя „и незабавно оповестява информация за постъпилото предложение и съществените условия по него по реда на чл. 100т”.
      Текстът на ал. 4 в момента е следния:
      (4) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 3.07.2007 г.) Управителният орган на дружеството - обект на търгово предложение, предоставя търговото предложение на представителите на своите служители или на служителите, когато няма такива представители.

С други думи, се вменява като задължение на УС да даде подробности по търговото предложение.
      |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
      |___________||__|___|)
      (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
        ето веднага пример - за БТК се внася търгово на цена да речем 2.5 и се оповестява. Цената на борсата пада, тъй като инвеститорите са разочаровани. КФН връща и цената след това се променя на 3 лева и цената на борсата се вдига високо. Кой се е прецакал?
        Цената на търговото не може да е под пазарната (последните 3 месеца) или под ликвидационната, така че няма как някой да даде драстично по-ниска цена, а дори и да даде 1 лев например за БТК, едва ли някой ще очаква КФН да одобри такава цена. Ако предположим, че КФН одобри все пак ниска цена, тогава инвеститорите, които не са знаели цената пак са прецакани, защото има такива, които я знаят и си търгуват, докато другите умуват.

С промените в ЗППЦК вече оповестяването ще е задължително, ама защо всичко в тази държава трябва да е задължително по закон за да си свърши някой работата.

Коментар

ето веднага пример - за БТК се внася търгово на цена да речем 2.5 и се оповестява. Цената на борсата пада, тъй като инвеститорите са разочаровани. КФН връща и цената след това се променя на 3 лева и цената на борсата се вдига високо. Кой се е прецакал?
          а какво би станало ако КФН при оповестяването на 12.12 беше написала

внесено е търгово на цена Х, но тъй като комисията смята цената за ощетяваща акционерите го спира.. или комисията го спира , защото еди кой си документ не е представен.

тогава ще имаме еднакво инфо с инсайдърите, ИП дето ще прави търговото, КФН служителите и Мажо

Коментар

• Първоначално изпратено от bloom Разгледай мнение
            КФН определено спи. Незнайно защо променя една поне 10-годишна практика на незабавно оповестяване на новина за търгово, включително и цената му. Ясно е, че вероятно това няма да е окончателната цена, но това е важна информация за инвеститорите, а и вътрешна, която знаят доста хора - предложителя, емитента, служителите на КФН. Принцип на всички развити пазари е има ли вътрешна инфо тя незабавно да бъде разкривана, освен ако не е търговска тайна. Аз лично не намирам нито един аргумент цената на търговото да се пази в тайна. Дори мисля, че БТК в момента нарушава закона относно разпоредбите за разкриване на вътрешна информация.

Коментар

а защо пък тогава някой продава след като не знае цената на търговото или може би я знае. Аз съм против цената да се обявяве преди одобрението тъй като това само може да увеличи спекулата и да застраши нашите интереси. Все пак беше ясно тук, че търгово ще има така или иначе.
              КФН определено спи. Незнайно защо променя една поне 10-годишна практика на незабавно оповестяване на новина за търгово, включително и цената му. Ясно е, че вероятно това няма да е окончателната цена, но това е важна информация за инвеститорите, а и вътрешна, която знаят доста хора - предложителя, емитента, служителите на КФН. Принцип на всички развити пазари е има ли вътрешна инфо тя незабавно да бъде разкривана, освен ако не е търговска тайна. Аз лично не намирам нито един аргумент цената на търговото да се пази в тайна. Дори мисля, че БТК в момента нарушава закона относно разпоредбите за разкриване на вътрешна информация.

Коментар

а защо пък тогава някой продава след като не знае цената на търговото или може би я знае. Аз съм против цената да се обявяве преди одобрението тъй като това само може да увеличи спекулата и да застраши нашите интереси. Все пак беше ясно тук, че търгово ще има така или иначе.
                идеята ми е да се дава адекватно инфо навреме.
                КФН се събрали решили...може да се нахвърлят с няколко щриха причини , цени и тн доводи...имат сума ти народ на заплата могат да метнат по 20 изречения на решение, а после да пуснат подробен бюлетин. В момента инфото е като телеграма.

аз не знам цената на която е вкарано търговото...както и ти... но я знаят чиновници от КФН.. при това не малко... дали информацията се пази... вижте движението на пазара и преценете сами.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  Инсайдърска игра...докато КФН си дреме сладко (а дали?)

Коментар

• Инсайдърска игра...докато КФН си дреме сладко (а дали?)

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      странни маневри на тихия фронт....

явно от КФН тече инфо ако, че на тяхната страница са максимално лаконични - търговото е спряно, но на каква цена и какви сметки...по-натам евентуално... а в същото време прелитат едни сочни кюфтенца....

обърнете внимание на структурирането на пакетите..продавача е един , а купувача(чите)

класика в жанра!

не е препоръка за покупка или продажба на акции
                      Да, грозна гледка. Вътрешарите си шетата, останалите гледаме и се чудим.
                      Дано се приемат промените в ЗППЦК с които цената по търговото ще се обявява още с внасянето му в КФН. Има искра надежда, но да видим какво ще се реши.

Коментар

• странни маневри на тихия фронт....

явно от КФН тече инфо ако, че на тяхната страница са максимално лаконични - търговото е спряно, но на каква цена и какви сметки...по-натам евентуално... а в същото време прелитат едни сочни кюфтенца....

обърнете внимание на структурирането на пакетите..продавача е един , а купувача(чите)

класика в жанра!

не е препоръка за покупка или продажба на акции
                        Last edited by bertram; 13.12.2012, 13:29.

Коментар

• ВИВАКОМ мрежата работи ли му на някои? Че при мен от около 40-тина минути няма никои , като от преди малко ми пращат смс-и за пропуснати разговори
                          Благодаря Ви предварително за отговорите

Коментар

• 1. Издава временна забрана за публикуване на търговото предложение, внесено в КФН от „Вива Телеком България” ЕАД, гр. София за закупуване на акции на „Българска телекомуникационна компания” АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството.
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
                              Цената не може да е по-ниска от 3м VWAP (притеглена според обема), а не просто средната за 3 мес.
                              Казах да се четат законите. Ето цитат от ЗППЦК:

"...(7) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) Цената, съответно разменната стойност на търговото предложение по чл. 149, ал. 1 и 6 и по чл. 149а, не може да бъде по-ниска от най-високата стойност между:
                              1. (изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 03.07.2007 г.) справедливата цена на акцията, посочена в обосновката по ал. 6;
                              2. (изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г., в сила от 03.07.2007 г.) средната претеглена пазарна цена на акциите за последните 3 месеца;...
                              Пък ти си го извъртай и разкрасявай с чуждоземски термини както си пожелаеш

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Цената не може да е по-ниска от 2,81 лв./акция (средната за 3 мес. преди търговото)
                                Цената не може да е по-ниска от 3м VWAP (притеглена според обема), а не просто средната за 3 мес.

Коментар

Working...
                                X