IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Q10 Разгледай мнение
    http://www.x3news.com/displayNovina.jsp?formid=43020
    отново нищо съществено
    Интересната част е днес, когато кредиторите (RBS, Deutsche Bank, UBS и техния кредитен синдикат от няколко банки) решават дали да приемат офертата за реструктуриране на mezzanine кредиторите (хедж фонда Таненбаум, RBS и Deutsche Bank) или на собствениците на собствения капитал (AIG/PineBridge). Global Finance нямало да участват, защото нямат пари.
    Понеже кредиторите (senior debt) и mezzanine са почти едни и същи, очаквам "успорвана" битка.
    Някой тук ще загуби милиони. Дали ще са mezzanine (EUR 325m) или ще са PineBridge (c. EUR 450m) ще се разбере съвсем скоро.

Коментар

• http://www.x3news.com/displayNovina.jsp?formid=43020
      отново нищо съществено

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
        И аз така мислех,но тази година няма да има според публикуваните материали за ОСА. Май имат още да изплащат огромния дивидент от миналата година към мажоритаря.
        Не е препоръка.
        Мажоритарят на БТК АД е НЕФ Телеком. Дивидентът, който те плануват да изплатят на НЕФ трябва да бъде платен и на теб. Не можеш да правиш разлика между акционери независимо дали са мажоритари или миноритари.
        А "дивидента" от БТК към НЕФ трябва да бъде изплатен, защото той не е никакъв дивидент, а погасителната им вноска и лихвата за банковите кредити взети от НЕФ за покупката на БТК.
        Сега, пише че щяли да се споразумяват с банките за реструктуриране на плащанията, което може да значи намаляване на главницата или дори гратисен период. В този случай може дивидента да е по-малък или въобще да липсва.
        Едно е ясно обаче. Реструктурират и изплащат част от дълга с една цел - да направят компанията по-атрактивна за продажба до края на 2011.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
          А дивидент от оперативната компания винаги ще има. Това, което е дивидент за теб като миноритар реално е кеш от оперативната компания към холдинговата купила БТК, тъй като дълга е на това ниво. И тъй като лихвите и главниците винаги трябва да се плащат, дивиденти винаги ще има.
          И аз така мислех,но тази година няма да има според публикуваните материали за ОСА. Май имат още да изплащат огромния дивидент от миналата година към мажоритаря.
          Не е препоръка.

Коментар

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/06...a_btk_moje_da/
            парите от печалбата отиват за покриване на стари задължения.
            Вече нямам акции.
            Ми то нови няма (никой не би им дал при такова съотношение на дълг/ЕБИТДА), така че ще покриват старите естествено.
            А дивидент от оперативната компания винаги ще има. Това, което е дивидент за теб като миноритар реално е кеш от оперативната компания към холдинговата купила БТК, тъй като дълга е на това ниво. И тъй като лихвите и главниците винаги трябва да се плащат, дивиденти винаги ще има.

Коментар

А дали са минали 95%
              Естествено, че не са. Малко под 95% са и не успяха заради Юлиус Беър.
              Ако имаха над 95%, БТК щеше да е отписана и ти нямаше сега да имаш акции, защото депозитара щеше да те е задължил да ги продадеш на АИГ както е по закон когато притежават над 95%.

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/06...a_btk_moje_da/
                парите от печалбата отиват за покриване на стари задължения.
                Вече нямам акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimight
                  не знам дали ще има див може би
                  ще върнат част от дълга тей като за мен са малко оверлевереджед...което пак е добре но тези разпродажби на активи това ми говорят...а винаги обратно изкупуване ще е по добре от див поне за дребния инвеститор.....но странно е как така изведнаж изчезнаха офертите продава мн странно на ватрешни игри ми прилича инсидерска работа а гледам от ляво са се наредили бая така през един пип
                  А дали са минали 95%

Коментар

• EquityPrivate, имаш ли по някоя бг-акция в портфейла ?

Коментар

• не знам дали ще има див може би
                      ще върнат част от дълга тей като за мен са малко оверлевереджед...което пак е добре но тези разпродажби на активи това ми говорят...а винаги обратно изкупуване ще е по добре от див поне за дребния инвеститор.....но странно е как така изведнаж изчезнаха офертите продава мн странно на ватрешни игри ми прилича инсидерска работа а гледам от ляво са се наредили бая така през един пип

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1
                        Първоначално изпратено от dimight
                        да що така неква идея ?
                        Надяваме се на сносен дивидент,покрай разпродажбата на собственост[/list][/list]
                        То сносен дивидент няма как да няма, те така си плащат лихвата и главницата по дълга.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimight
                          да що така неква идея ?
                          Надяваме се на сносен дивидент,покрай разпродажбата на собственост[/list][/list]

Коментар

• да що така неква идея ?

Коментар

• Голям разкрач днес тука.....

Коментар

• Щото на някой са му трябвали 5 хиляди за коледни подаръци.

Коментар

Working...
                                X