IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
    Чакам тлъст дивидент.
    Аз пък чакам в темата да се появи и BSE sell-off. Гледам на него, точно според означението на ник-а му. Не е препоръка

Коментар

• Българска телекомуникационна компания АД-София представи уведомление за паричен дивидент. Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 29-07-2011 г. в София 1784. На ОСА е гласуван дивидент за 2010 г. в общ размер на 176146552.40 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.61 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.5795 (само за акционери физчески лица) лв.

Мноооого скромен 0,61 лв. за акция!!!!!

Това е над 10% дивидентна доходност!!!

Коментар

• Макар и скромен дивидента като доходност е много по-голям от тлъстите лихви на някои разбирачи.

Коментар

• Вече всички разбраха ,че ние акционерите на БТК сме голяма работа.

Коментар

• Чакам тлъст дивидент.

Коментар

• Telekom Austria ще предложи 300 млн. евро за косовската ПТК

07 Юни 2011 | 17:47
              Telekom Austria изрази интерес към косовската "Пощи и телекомуникации" /ПТК/, която през изминалата година бе обявена за приватизация, съобщи говорителката на австрийската компания.

"Заинтересувани сме като цяло", заяви Елизабет Матес, уточнявайки, че телекомуникационният гигант вече обмисля дали да направи предложение. Косовското правителство през изминалия юни даде зелена светлина на приватизацията на ПТК, която е най-голямата държавна компания, оценена на близо 800 млн. евро.

Общо 75% от акциите на ПТК ще бъдат продадени, като средствата от сделката се очаква да достигнат близо 600 млн. евро. Telekom Austria обаче е готова да плати между 300 и 350 млн. евро, отбеляза австрийският "Ди Пресе".

Кой открадна милиарда при приватизацията на БТК ?

Коментар

• общо събрание

Някой знае ли за кога е насрочено общо събрание за разпределяне на дивидент ?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение
                  Че има мечки, диви като троскот, ок - нормално в мечешки години, но поне и вие биковете не се излагайте с такива балонизации - цена 20 лв. Можеш ли, да сметнеш капитализацията ?
                  Е кво са някакви 6 млрд. лева, за компания, като БТК, ако ти харесва, както казва КАРО.....ахахаахаха

Коментар

• Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнение
                    И според мен 1 акция тук не трябва да струва 4,50 а над 20 лева ....
                    Че има мечки, диви като троскот, ок - нормално в мечешки години, но поне и вие биковете не се излагайте с такива балонизации - цена 20 лв. Можеш ли, да сметнеш капитализацията ?

Коментар

• И според мен 1 акция тук не трябва да струва 4,50 а над 20 лева но все пак всеки си има мнение по въпроса.Това разбира се не е препоръка за нищо а е препоръка само за интимната справедливост на една мечка да бъде по справедлива в интимността си.

Коментар

• Много яка компания!
                        За днес - дневен оборот 450лв, пазарна капитализация 1.3млрд. лв.
                        Уникално!

Коментар

• Увеличението на капитала става само с права при публичните компании в България и си е бавно. Ако се прави евентуално вливане е още по бавно.Примерно нещо от рода на 8 -12 месеца от момента в който почнат оценките на двете компании до момента в които можеш да търгуваш с акциите...
                          Тук преговорите се точат от доста време, но според мен сделката ще е бърза като изпълнение.
                          Иначе преструктуриране от типа за които говориш е теоретично възможно, но за мен малко вероятно.
                          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                            EquityPrivate по какъв начин дългът на непубличната компания ще стане капитал на публичната БТК??
                            Нямам акции тук, но ми е интересно как го виждаш това...По скоро ще си оправят сметките за сметка на контролиращото дружество - преобразуват дълга на майката в капитал на майката и прехвърлят акциите на майката. Сделки с БТК няма нужда да се правят...
                            Ако целия дълг беше на ниво НЕФ, щях веднага да се съглася, че банките щяха да направят суап-а на това ниво и да продадат НЕФ на Ожер. Но тук имаме дълг на същите тези банки избутан на ниво оперативна компания - 1млрд. лв са на ниво БТК.
                            Структурате предполагам ще е по-комплексна и може да има обединение на оперативна и холдингова компания с цел консолидация на дълговете.
                            Честно казано не го гледам от гледна точка на инвеститор в акции. Според мен тези хора тук са аут при всички случаи. Гледам го от позицията на кредиторите и как да си минимизират загубите от станалата ситуация.

Коментар

• EquityPrivate по какъв начин дългът на непубличната компания ще стане капитал на публичната БТК??
                              Нямам акции тук, но ми е интересно как го виждаш това...По скоро ще си оправят сметките за сметка на контролиращото дружество - преобразуват дълга на майката в капитал на майката и прехвърлят акциите на майката. Сделки с БТК няма нужда да се правят...
                              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
                                Все едно ако ОТЕ фалира цената на Глобул да отиде на 0 лв. Или Телеком Аустрия ако сдаде багажа М-Тел да го подаряват. Всеки акционер има право да си фалира Това не влияе на акциите на останалите му колеги, без значение дали е миноритарен или мажоритарен собственик. Собствеността върху неговият пакет от 95% от акциите на БТК ще премине индиректно в ръцете на друг собственик и живота продължава. Помисли пак, защото изглеждаш начетено момче пък пишеш глупости.
                                Нито Мтел/ТА, нито ОТЕ/Глобул са ЛБО структури, каквато е НЕФ/БТК. Няма смисъл да спорим след като единия от нас нищо не разбира от структурата на сделката. Нека изчакаме да видим какво ще стане в следващите няколко седмици.
                                Моята теория е че акционерите (Пайнбридж, Юлиус Беър и миноритарите държащи 1%) ще бъдат изметени. Кредиторите ще обърнат голяма част от дълга в собствен капитал и реално ще продадат акциите си на Ожер Телеком. Аз съм дал моите предположения за цена и съм я базирал на актуална в момента сделка в съседна Сърбия.
                                Но нека видим как ще се развият нещата. Ще се радвам ако и ти можеш да дадеш обосновано предположение за как ще е точно сделката и защо смяташ, че акционерите ще вземат нещо!

Коментар

Working...
                                X