IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • За 2016г. - няма да и цитирам резултатите до края на февруари, но за-

    28,02,2017г. продажбите са ;- 16 258х.лв. бр. печалбата е ;- 2 797хил. лв.
    28,022018г. продажбите са ;- 20 971х.лв. бр. печалбата е ;- 3 966хил. лв. ............

    Някои компании не се нуждаят от "приказки"

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

      Какъв положителен ефект очакваш да видиш от раздадени бонуси? Според мен те се раздават за добре свършена работа, а не да вършим работата добре в бъдеще.

      По-скоро да няма отрицателен ефект - да се отдръпнат акционерите. Въпреки че силно се съмнявам. А и едва ли някой ще изсипва акциите от увеличението на пазара. По-скоро хората ще си държат.

      Ами ако се бе върнал малко по-назад в темата щеше да прочетеш, че към момента не притежавам акции на "Спиди". Тогава имах, а сега вече не. Дали, според теб, ако очаквах положителен ефект от новата емисия щях да кеширам? Такива им бяха аргументите , когато обявиха новината за увеличението - че това щяло да е допълнителен стимул за мениджмънта за постигане на по-добри резултати в бъдеще.
      Vanitas vanitatum...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
        При "Спиди" за почти година (вярно, времето е малко) не забелязвам положителен ефект от това "упражнение", но пък тук може да се получат нещата. Ще видим...
        Какъв положителен ефект очакваш да видиш от раздадени бонуси? Според мен те се раздават за добре свършена работа, а не да вършим работата добре в бъдеще.

        По-скоро да няма отрицателен ефект - да се отдръпнат акционерите. Въпреки че силно се съмнявам. А и едва ли някой ще изсипва акциите от увеличението на пазара. По-скоро хората ще си държат.

        Коментар


        • Те да изсипят 100-200к бонус акции, пък да видим дали няма да мръдне цената.

          btw Гледам има сделки с малко (7, 10, 30 и т.н.) на брой акции, но нали таксите са 0,5% но мин 2лв. Реално при обем под 400лв си е набутване, а да прехвърлиш 7 акции и да платиш 2лв такса.... може ли да има логична причина?

          Коментар


          • A стига ве, тi за бунаци ли ни взе
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

            Коментар


            • Абе хора... това увеличение е смешно! Увеличение - за бонуси! Хахах, говорим за един от най-сините чипове на БФБ! Лично за мен показателно е какво се случи с излизането от Софикс - промоция, която мн ама мн бързо свърши. Истината беше, че тук който имаше акции си ги държи за дивидента, който всяка година си расте и е готов евентуално да продаде на доста висока цена. Сега и аз се включиш на 7.20 и и със сигурност ще допълвам ако се върне около тези нива, но мен лично ме съмява, просто защото търсене веднага се появи, а мн инвеститори точно това чакаха.

              Някои колеги доста размуно обясниха защо се прави подобно увеличение и съм напълно съгласен с тях, въобще не мисля, че ще има някъкъв ефект върху цената. А тепърва ще видим на есен какво ще се случи... да не се окаже, че се връщаме в индекса Лично мнение
              Last edited by pjc50313869; 19.03.2018, 22:00.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Дан Разгледай мнение
                Никога няма за стругарите и фрезистите ..., но някой трябва да ги намира, задържа и да носи отговорност да не напускат. Така е в производствените предприяятия - ако искаш да си началник и да получаваш бонуси и акции без пари, намирай си работници и се оправяй...

                Имат си, даже доста щедри бонуси обвързани с качеството, но вие сигурно не сте посещавали на место предприятието.

                Коментар


                • Никога няма за стругарите и фрезистите ..., но някой трябва да ги намира, задържа и да носи отговорност да не напускат. Така е в производствените предприяятия - ако искаш да си началник и да получаваш бонуси и акции без пари, намирай си работници и се оправяй...

                  Коментар


                  • Текста говори най ясно за целта с която се прави увеличението("с поне пет годишен стаж в предприятието".)! На мен също не ми е понятно, след като само преди две години си си гласувал увеличение на % за тантиеми, защо сега това не е достатъчно и са се включили отново на първа линия е Съвета на Директорите, но те заседаваг и те решават !- това последното , някак си не ми кореспондира с петте години!

                    -" Лица, имащи право да запишат акции са всички настоящи членове на Съвета на директорите, прокуристът, търговският пълномощник, директорите на дирекции, заместник-директори, ръководители на направления, началник цехове и ръководители на отдели в дружеството към датата на общото събрание, с поне пет годишен стаж в предприятието."
                    Last edited by inta53; 19.03.2018, 20:11.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Дан Разгледай мнение
                      Здравейте колеги!
                      Не забравяйте, че читави инженери в момента "със свещ да ги търсиш". Стругари, фрезисти и т.н. са изчезващ вид. Освен това градът е малък. Доколкото знам военните заводи постоянно се разрастват, а кадри няма.... Ето защо мисля, че това е водещия мотив. Ако някой има инфо за кадрите нека сподели.
                      незнам дали ще има за стругарите и фрезистите
                      Лица, имащи право да запишат акции са всички настоящи членове на Съвета на директорите, прокуристът, търговският пълномощник, директорите на дирекции, заместник-директори, ръководители на направления, началник цехове и ръководители на отдели в дружеството към датата на общото събрание, с поне пет годишен стаж в предприятието.
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                        Хайде стига сте ривали, това се прави навсякъде по света под една или друга форма ! А и много хора тук се гласяха да купуват евтино, ами уговорете се с работещите които ще получат акции да им ги изкупите .

                        Пуснал съм им офертата! -слес Оса ще я обновя

                        Коментар


                        • Здравейте колеги!
                          Не забравяйте, че читави инженери в момента "със свещ да ги търсиш". Стругари, фрезисти и т.н. са изчезващ вид. Освен това градът е малък. Доколкото знам военните заводи постоянно се разрастват, а кадри няма.... Ето защо мисля, че това е водещия мотив. Ако някой има инфо за кадрите нека сподели.

                          Коментар


                          • Нищо особено не е станало, просто "червената лампичка" при мен светна и от петък вече гледам на "МСХ" с други очи. Засега няма да правя нищо. Само ще наблюдавам. Средната ми е такава, че мога да си го позволя, а времето и Цар Пазар ще покажат кой крив, кой прав. "Спиди" бяха първи, тези са втори. При "Спиди" за почти година (вярно, времето е малко) не забелязвам положителен ефект от това "упражнение", но пък тук може да се получат нещата. Ще видим...
                            Vanitas vanitatum...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                              Брей, тук много защитници на мениджъмнта се появиха. Но да оставим бонусите настрана.

                              МСХ си е циклична компания и при положение, че 2018 има голяма вероятност да сме на върха на икономическия цикъл, какво привим след това?
                              Ми не може само нападатели ! Мисля няма да отречеш факта, че това е една от много малкото читави компании на борсата. А по отношение на цикъла, ако чакаш това да е върха значи чакаш в ниското да купуваш

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                                Прав си +++! Не знам дали е от оная нашенска завист - що на него по 1 лев бе!!!
                                Дори някои предлагат да направят обратно изкупуване и тогава да раздават. Ми то проста сметка - Никито купи 240К акции и вдигна цената от 5 на 8 лева. Колко ще похарчи М+С да изкупи 390К акции? Примерно по 10 лева, а? Е, тогава пак ще има рев до небето, а гроздето пак кисело.

                                Принизяваш разговора. И аз не знам, що все някой кат' не харесва нещо си, дори аргументирано, друг му опонира с ...битовизми.
                                Така в момента тече една дискусия в обшеството що за частна охрана се узаконява, а опонентите питат - ми да не искате да бият бабите и дядовците по селата.А за какво плаща държавата на репресивния си апарат и що още един път ще плаща за сметка на данъкоплатците - на заден план...
                                Та, така - не видях от завист някой да пише, говори се за начина и ефекта
                                Пазарът ще покаже кой прав, кой крив.

                                Коментар

                                Working...
                                X