Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
М+С хидравлик АД (MSH / MCH)
Collapse
X
-
Нямам акции тука, но имам в холдинга майка !
Искам просто да ви кажа, че живея в Казанлък и предприятието се развива чудесно само за септември един приятел ми каза, които работи в М+Ц Хидравлик, та за септемри се очаква да им увеличават заплатата. Всеки сам да си решава това каква новина е. Просто се изнервих как плюете едно от най-добрите предприятия в региона. Казвам Ви го защото знам.
Не е препоръка за покупка или продажба на акции.
Нямам от тези, но ми се иска да имам. Всеки сам решава какво да прави, но е неприятно да плюете нещо с което не сте запознати.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеБКП -то добре ви разиграват тук!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКомпаниите от CENHL изкарват месечни новини редовно - горе долу около 20-25 число на всеки месец можеш да ги видиш какво са изкарали през предходния месец и какво очакват за изтичащия. Това, че ти не ги следиш, не означава, че другите не го правим.
През последните три месеца специално при МСН минаха достатъчен обем акции, за да има за всеки който иска. Цената не само не падна, но напротив расте стабилно. Просто някой чакат явно официалните данни за да пазаруват, а поне аз имам доверие на ръководството на CENHL. Поне за сега това е една от малкото компании чиито прогнози са наистина реалистични, без изхвърляния и без заблуждаващи "добри" новини.
Така имаме едновременно добре развиващи се фундаментално компании, с отлична дивидентна политика. Прозрачно отношение на мажоритарите, и очевидно достатъчно търсене от големи инвеститори. И съвсем нормално цената си се движи според фундамента с прилично изоставане, но все пак следва посоката на развитие на самата фирма.
При подобен сбор от факти никакви проблеми за всеки който търси този сбор от факти, да си купи. Разбира се винаги се появяват хора, които имат или нямат доводи, почват да тръбят, че нещо е балон. На база нещо си - все едно какво. Явно за тях са важни други факти.
Ето твоята любов към PETHL лично за мен е необяснима, но очевидно теб те кефи как си развива тази компания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнение+1
Вътрешарите на БФБ разиграха днес малко акцията и темата във форума, белким има балъци да кълват
През последните три месеца специално при МСН минаха достатъчен обем акции, за да има за всеки който иска. Цената не само не падна, но напротив расте стабилно. Просто някой чакат явно официалните данни за да пазаруват, а поне аз имам доверие на ръководството на CENHL. Поне за сега това е една от малкото компании чиито прогнози са наистина реалистични, без изхвърляния и без заблуждаващи "добри" новини.
Така имаме едновременно добре развиващи се фундаментално компании, с отлична дивидентна политика. Прозрачно отношение на мажоритарите, и очевидно достатъчно търсене от големи инвеститори. И съвсем нормално цената си се движи според фундамента с прилично изоставане, но все пак следва посоката на развитие на самата фирма.
При подобен сбор от факти никакви проблеми за всеки който търси този сбор от факти, да си купи. Разбира се винаги се появяват хора, които имат или нямат доводи, почват да тръбят, че нещо е балон. На база нещо си - все едно какво. Явно за тях са важни други факти.
Ето твоята любов към PETHL лично за мен е необяснима, но очевидно теб те кефи как си развива тази компания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнение+1
Вътрешарите на БФБ разиграха днес малко акцията и темата във форума, белким има балъци да кълват
Абе, ти си голям смешко........само май тия в твоя портфейл си струват, ама и те са пълна боза.
Нямам акции тук, но ако и са добри показателите както пишат е доста привлекателна....
Коментар
-
Първоначално изпратено от boshko Разгледай мнениеЕстествено, че трябва да се гледат минали данни.
Как иначе ще разбереш тази комапния дали се движи добре, или не? Нали трябва да имаш база за сравнение, а именно средните данни за 5 години назад (поне).
Това с "очакваните" данни е пълен смях, но дано го разбереш след като се опариш няколко пъти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАз не виждам полза от това да се оценяват компании на база минали данни от преди една година. Опитайте се да сметнете коефициентите с очакваните данни за 2011 година. Лично аз когато влизах тази пролет, очаквах печалба около 1,20 на акция. Виждам, че Равновесие е очаквал малко повече от мен. За сега всичко сочи, че очакванията ни ще бъдат подобрени. Дано така да се случи. Успех на всички.
Как иначе ще разбереш тази комапния дали се движи добре, или не? Нали трябва да имаш база за сравнение, а именно средните данни за 5 години назад (поне).
Това с "очакваните" данни е пълен смях, но дано го разбереш след като се опариш няколко пъти.
Коментар
-
Аз не виждам полза от това да се оценяват компании на база минали данни от преди една година. Опитайте се да сметнете коефициентите с очакваните данни за 2011 година. Лично аз когато влизах тази пролет, очаквах печалба около 1,20 на акция. Виждам, че Равновесие е очаквал малко повече от мен. За сега всичко сочи, че очакванията ни ще бъдат подобрени. Дано така да се случи. Успех на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнениеsell signalМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнениеПРЕДСТАВЯНЕ
на вътрешната информация относно обстоятелства, които предстои да бъдат разкрити пред трето лице във връзка с чл. 14, ал. 1 от ЗСПЗФИ
М+С Хидравлик АД обявява междинна неокончателна брутна печалба за месец юни 2011 година в размер на 2 373 хил. лева и 8 889 хил. лева с натрупване от началото на годината.
М+С Хидравлик АД обявява прогноза за приходите от продажби през месец юли 2011 година в размер на 8590 хил. лева и 53 526 хил. лева с натрупване от началото на годината.
25.07.2011 год.
Директор финанси и ДВИ: Марин Маринов.
Коментар
-
ПРЕДСТАВЯНЕ
на вътрешната информация относно обстоятелства, които предстои да бъдат разкрити пред трето лице във връзка с чл. 14, ал. 1 от ЗСПЗФИ
М+С Хидравлик АД обявява междинна неокончателна брутна печалба за месец юни 2011 година в размер на 2 373 хил. лева и 8 889 хил. лева с натрупване от началото на годината.
М+С Хидравлик АД обявява прогноза за приходите от продажби през месец юли 2011 година в размер на 8590 хил. лева и 53 526 хил. лева с натрупване от началото на годината.
25.07.2011 год.
Директор финанси и ДВИ: Марин Маринов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСосно.
М+С е все по-убедителен лидер в моят портфейл.
Коментар
-
Ами това се оказва компаниите които са в индексите средно имат значително по-високо P/E от MCH, грубо 3 пъти към сегашната печалба на МСН. А не виждам никаква причина това да е така. Поради този факт и съм заредели здраво тук. В най-лошия случай ще се наложи да почакам до догодина, когато вземат да раздават дивидента за 2011. В най-добрия случай пазара ще коригира тази относителна разлика що годе бързо
Коментар
Коментар