IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Импе, липсват ми събранията на Медика, ама и Тишкова си отдъхна от мен
    Ха-ха-ха-ха - ти ного тормозиш - да !!! Що не си купи една акция преди месец и не пъкна?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

    Коментар


    • А на Медика как гласуваха днес 15 ст. дивидент?

      Тука в поканата за ОСА да не са пропуснали точката за дивидента?

      Или е имало точка, ама без да се спомени за колко пара иде реч?


      А иначе, Тони, благодаря за инфото - полезно е.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        По законът в дневният ред не може де бъде турена нова точка на самото сборище, освен ако не присъстват 100% от хората - нещо невъзможно при публичните компании. Но това не означава, че по съществуващите точки не може да бъде прието решение, различно от предварително предложеното. Сборището на което вчера бях аз, доказателство е за туй. Ний да не би да бяхме 100% от хората? Около 4 души си гласувахме - някои години сме стигали и до 6-7...

        А за посрещането - Тони - ела на сборището на Жабокът - да видиш трябва как се посреща акционер...
        На Софармовите - също ще останеш неразочарован - ще те запознаем с г-н Донев.
        Импе, липсват ми събранията на Медика, ама и Тишкова си отдъхна от мен

        Коментар


        • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          може пък аз да съм твърде критичен, защото не съм ходил до сега на ОСА и очаквах нещо повече - все пак става дума за М+С едни от най-коректните!
          ами аз нали ти казах
          докато не питаш с въпроси по списък - НЕ СТАВА
          и после на отговорите пак въпроси
          през 2008г на ОС на Медика и Тишкова не искаше да отговаря, и Андей Евтимов направо ни каза, че искаме да знаем вътрешно инфо и да не питаме - това в прав текст
          обаче г-н Донев тогава ни подкрепи малките акционери и си питахме на воля

          не е както при Софарма трейдинг - определено !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          тук мениджмънта е блестящ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

          Коментар


          • По законът в дневният ред не може де бъде турена нова точка на самото сборище, освен ако не присъстват 100% от хората - нещо невъзможно при публичните компании. Но това не означава, че по съществуващите точки не може да бъде прието решение, различно от предварително предложеното. Сборището на което вчера бях аз, доказателство е за туй. Ний да не би да бяхме 100% от хората? Около 4 души си гласувахме - някои години сме стигали и до 6-7...

            А за посрещането - Тони - ела на сборището на Жабокът - да видиш трябва как се посреща акционер...
            На Софармовите - също ще останеш неразочарован - ще те запознаем с г-н Донев.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Така да Ви разкажа за първото си ходене на ОСА (и аз барабар петко с мъжете)
              Намерих го къде е това М+С, зад гарата на Казанлък, минах покрай един модерен цех с надпис М+С, паркирани бяха много коли и колелета, ама не беше на посочения адрес в поканата. Продължавам аз и стигнах де един портал в края на улица Козлодуй 68.
              Дърпа се едно прозорче и от вътре един дядо ми вика:"Кажи бе момче?" - за събранието в 13:30 идвам викам., "Ами знаеш ли къде е?" отговорих отрицателно,
              "Е иди там при ония дето пушат на пейката те ще те опътят"
              Минах през барабаните на входа отидох там при едни чичковци - къде ще е ОСА-та викам, "Ами в стола на завода" - ми отговарят, "Ти пъ за кво идваш те големите са се разбрали за всичко".
              Иначе работа кипи(което е най-важното). Мотокари разнасят детайли напред назад - готино!
              Та стана време влизам в стола - абсолютен стол за хранене, каквито ги помня от едно време. Подредени няколко редички с дървени столове, две маси с покривки отпред и две саксии зад тях. Докато почне събранието една леля обираше вилиците от шублерите!
              Разпознах г-н Велев, Имаше представители на Елана, Съгласие и Капитал Холдинг.
              Имаше и един с 50акции(ха ха Форти излезе прав ). Готиното бе, че дойдоха и седнаха работници - направо с работните манти, някои държаха листче с по 850, някои по 1500акции а имаше и лелки с по над 15 000 акции ако видях правилно - евала.

              Дъра - бъра, лоша акустика почти нищо не се чуваше, Микрофон разбира се нямаше.
              И така стигнахме до 2-ра точка гласуване на печалбата:"Ами тук вчера дойде писмо от КФН, което казва че ако на ОСА не са представени 100% от акционерите се забранява разпределянето на предложения дивидент"
              И така дивидент не бе гласуван!

              После г-н Велев стана човека(накрая) и обясни че от 15 години предлагат дивидента по един и същи начин и дори с едно и също изречение, тази година обаче КФН на базата на някакви промени в нормативната база от 2009 година не били съгласни с така формулираното предложение!!! Общо взето човека обясни че становището на КФН било че трябвало да бъде точно описано от съвета на директорите какво как да бъде разпределено, а то не било съвсем ясно. Също така ако не били 100% от акционерите на ОСА някои от отсъстващите можело да не разберат, ако някой от присъстващите предложи различен дивидент - абе някакви супер безмислици. г-н Велев каза общо взето че от КФН искали да се гласува точно каквото е предложено от директорите и никой от дребните на ОСА не можел да предложи друга сума за дивидент(защото тя не била предварително обявена).

              В крайна сметка човека обеща да направят извънредно ОСА, само за гласуване на дивидента!!! Еланци попитаха може ли той(дивидента тогава да се промени), Велев отговори не!

              От дървените столчета се чу нещо което много ми хареса:"Каквато ни е КФН, такъв ни е и капиталовия пазар!"

              Живи и здрави!
              Дано сте придобили пълна представа за ОСА-та в М+С
              може пък аз да съм твърде критичен, защото не съм ходил до сега на ОСА и очаквах нещо повече - все пак става дума за М+С едни от най-коректните!

              п.с. как е на другите ОСА?
              Импе кво праите в тая крипта бе - да не е някое мазе?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                да бе!
                поне видях за какво става дума - там повече няма да ида! Надявам се разказа ми да е пресъздал какво видях там.
                Ако мога отивам и на СФАРМ и дано там поне малко се почувствам съсобственик!. Днес имах чувството че прокуриста се дразнеше, когато работниците задаваха въпроси(и за тантиемите), еми така е в един момент са ви подчинени ама днес би трябвало да се отнасяте с тях като с шефове!!!

                Живи и здрави - явно в малките градове така минават ОСА-та
                Ако е така, то това си е дива простотия... Ама по тези ширини е такъв манталитета.

                Коментар


                • Тони, тъкмо ти прочетох писанията Ей голям майтап Трябвало и по една шкембе чорба да ви сипят и картината е пълна

                  До колкото разбирам вината си е в М+С, ами да си следят наредбите и да ги спазват не е толкова сложно Добре че Американските фондове не пресъстват лично че няма да искат да инвестират и лев след такава ситуация

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    Днес имах чувството че прокуриста се дразнеше, когато работниците задаваха въпроси(и за тантиемите), еми така е в един момент са ви подчинени ама днес би трябвало да се отнасяте с тях като с шефове!!!
                    На много малко хора прави впечатление отношението на ръководните кадри като това до голяма стешен го отдавам на факта, че хората от край време са потискани и принизявани и те вече са си свикнали със статуквото. Факт, който по никакъв начин не може да бъде отречен. Ти даваш пример с прокуриста, но и останалите "Fat cats" в България са същите - безкруполни, лицемерни, алчни, арогантни. А не би трябвало да е така! Една компания, която уважава себе си не третира акционерите си като роби, а напротив - създава вяра и сигурност в тях. Надявам се този манталитет и комунистически стил ще изчезне и хората отивайки на едно такова събрание, което понякога е трудоемко ще получат необходимото разбиране и търпение.

                    Нека от компанията се учат от най-добрите и вземат поука от тях. Все пак ако имаш амбиция да си на върха трябва и да показваш качества на победител!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                      Искаш да кажеш, че отсъстващите няма да знаят, че се провежда събрание, на което те са решили да не присъстват и не знаят, че на събрания се вземат решения Ти май искаш ефтино да пазаруваш
                      става дума за гласуване на предложения които ги няма в дневния ред! Както каза 15%, примерно има ОСА и има ред точки вкл. за дивидент, а след ОСА-то се оказва че са взели решение да закрият фабриката - нещо което въобще не е било планирано да бъде на дневен ред.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        Явно не съм се изразил ясно за 100% присъствие. Бе казано че ако искаме да внесем промени или да предложим друг дивидент - трябвало да сме на 100% в залата(защото иначе щяло да стане това за което ти даде пример), защото иначе отсъстващите няма да знаят и ще бъде вмъкнато и прието нещо без тяхното присъствие.
                        Интересно обаче, че може да се гласува по-висок от първоначално предложения в поканата дивидент, въпреки, че присъствието не е 100%. Миналата година такъв беше случая с фармовия трейдинг.
                        |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                        |___________||__|___|)
                        (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Явно не съм се изразил ясно за 100% присъствие. Бе казано че ако искаме да внесем промени или да предложим друг дивидент - трябвало да сме на 100% в залата(защото иначе щяло да стане това за което ти даде пример), защото иначе отсъстващите няма да знаят и ще бъде вмъкнато и прието нещо без тяхното присъствие.
                          Искаш да кажеш, че отсъстващите няма да знаят, че се провежда събрание, на което те са решили да не присъстват и не знаят, че на събрания се вземат решения Ти май искаш ефтино да пазаруваш
                          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                            Тони, въобще не защитавам КФН, но наистина има такъв закон, че не може да се приеме каквото и да било решение, ако го няма заложено в дневния ред. Ще се опитам да обоснова това: значи гледам, че се прави събрание на входа примерно с единствена точка да се вземе решение за метене на площадката. Аз решавам да не отида, тъй като е маловажно решение и ще се съобразя с него, каквото и да е то. Представи си обаче след това поглеждам решенията от това събрание и виждам, че са решили да удесеторят сумата за общи нужди.... примерно! Тъпо, нали?

                            Относно 100% за вземане на решение - мисля /надявам се/, че не си разбрал, защото това е невъзможно. Аз никога не съм ходил на ОСАта и следователно те никога не са имали 100%. Въпреки това съм си получавал дивидентите, единия пример между другото е от тази година.

                            П.П. Благодаря за разказа, наистина много хубаво си представил цялостната картина!
                            Явно не съм се изразил ясно за 100% присъствие. Бе казано че ако искаме да внесем промени или да предложим друг дивидент - трябвало да сме на 100% в залата(защото иначе щяло да стане това за което ти даде пример), защото иначе отсъстващите няма да знаят и ще бъде вмъкнато и прието нещо без тяхното присъствие.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              И какво сега, според господата, аз ако искам по-малък или по-голям дивидент не мога да го предложа , защото ме няма в дневния ред!?!?
                              Тони, въобще не защитавам КФН, но наистина има такъв закон, че не може да се приеме каквото и да било решение, ако го няма заложено в дневния ред. Ще се опитам да обоснова това: значи гледам, че се прави събрание на входа примерно с единствена точка да се вземе решение за метене на площадката от собствениците на жилищата. Аз решавам да не отида, тъй като е маловажно решение и ще се съобразя с него, каквото и да е то. Представи си обаче след това поглеждам решенията от това събрание и виждам, че са решили да удесеторят сумата за общи нужди.... примерно! Тъпо, нали?

                              Относно 100% за вземане на решение - мисля /надявам се/, че не си разбрал, защото това е невъзможно. Аз никога не съм ходил на ОСАта и следователно те никога не са имали 100%. Въпреки това съм си получавал дивидентите, единия пример между другото е от тази година.

                              П.П. Благодаря за разказа, наистина много хубаво си представил цялостната картина!
                              Last edited by 15%; 10.05.2013, 20:50.
                              Пътека се прави камък по камък!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Тони, и ти си един каръъък
                                Ще вземеш се наканиш да идеш на ОСА - и на ти
                                да бе!
                                поне видях за какво става дума - там повече няма да ида! Надявам се разказа ми да е пресъздал какво видях там.
                                Ако мога отивам и на СФАРМ и дано там поне малко се почувствам съсобственик!. Днес имах чувството че прокуриста се дразнеше, когато работниците задаваха въпроси(и за тантиемите), еми така е в един момент са ви подчинени ама днес би трябвало да се отнасяте с тях като с шефове!!!

                                Живи и здрави - явно в малките градове така минават ОСА-та

                                Коментар

                                Working...
                                X