Първоначално изпратено от onakilev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
М+С хидравлик АД (MSH / MCH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение... Французите си знаеха цената след като знаят какъв продукт произвеждат. Замислете се за М+С.
http://www.indiamart.com/mshydraulicsolutions/Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Спомням си един случай, когато работех в подобен машиностроителен завод. Имахме да направим опитен образец на една френска скоростна кутия, т.е. кутията беше доставена готова, да я направим същата. Е няма такова мъчение 2 години. Колко пъти се сглобява, правят се наново всички детайли точно по тези, които са направени – допуски, сглобки, хлабини и др. Е не можахме да я направим като французите – все имаше едни шумове, все имаше проблеми с превключването, а и трябваше да стане по-евтина от френската. Като анализирам нещата от тогава – че ние не бяхме на ниво не бяхме. Французите си знаеха цената след като знаят какъв продукт произвеждат. Замислете се за М+С.
Коментар
-
Запознати ли сте техническото и технологично ниво на предприятието? Предполагам, че не, защото за да го знаеш това трябва да си бил на работа там и отделно да сравниш какво имат като възможности преките конкуренти, а и непреки такива. По принцип машиностроенето е много капиталоемък отрасъл, където много трудно се осъществява техническо и технологично обновяване. Не е само до пари, а и до опит, кадри и др всевъзможни неща. Както това е трудно за М+С, така и за другите предприятия от отрасъла.
Аз не мога точно да преценя на какво ниво е М+С като машини – износване, отделно технологии, и не мога да го сравнявам с конкуренти. Ако някой може нека да напише по-подробно нещата. Определено това може да го направят най-точно някои кадри от мениджмънта. Без такъв анализ незнам на какво може да се разчита, за да се правят прогнози.
Отделно са уменията за продаване.
Коментар
-
Понеже си полу-заралия Тонище ти напиша накратко моето мнение - зависи от много неща, но накратко - ако мислиш, че имаш по-добра алтернатива за капиталова ( и/или дивидентна) печалба - продаваш тук и вземаш там. За момента 9,2 наистина изглежда равновесна точка - НО - колко точно е твоят инв. хоризонт за тази акция ( и за алтернативите) - 6 м, 1 г., 2-3 г. За 6 м. може и да не се отбележи голям ръст на приходи, печалба, инвестиции и т.н.т но след 1 г или 2 г. ( ако тръгне икономиката на Запад) нещата може да са по-различни. За мен тази акция има отлични перспективи в средносрочен план 1-3 г. и продължавам да я държа, защото е и добър инструмент да си балансирам портфейла. Просто е нормално в един портфейл да имаш акции с различни хоризонти - някои по-трудно скачат но пък и по-трудно падат.
Успех.
Коментар
-
Започвам да се замислям, дали има още гориво за капиталов ръст в м+с?
Сякаш хартията намери равновесната си точка около 9,2лева, как мислите?
Вярно купих малко над 6лева и хартията си ми носи почти 10% дивидентна доходност, но ми се иска да не е опряла в тавана и да има възможност за капиталов ръст!
Коментар
-
Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнениеСамо крайно заблуден може да каже, че харесва фармацефтично предприятие.
Ти не ядеш хапчета ли?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнениеСамо крайно заблуден може да каже, че харесва фармацефтично предприятие.Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнениеСамо крайно заблуден може да каже, че харесва фармацефтично предприятие.
Браво на правилно ориентираните неграмотници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеХаресвам Софарма и групата, едно от малкото работещи и развиващи се предприятия, /даже имам приятели да работят там/, но това беше една от причините да стоя настрана от акциите и.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеМен ме изкефи Донев, как безпардонно лъга за дивидента, за пред полските инвеститори, а после ни подаде моркова, без да му мигне окото. Даже съчиняваше някакви версии, че уж банките не биха му дали. А когато обещаваше не се сети за банките. За Севтото пък изобщо да не говорим, там не морков, а цял маркуч ни е приготвилLife won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНачи догодина дивидента може и да е 80 стинки ама сме в БГ все пак.И Донев каза, че всяка година ще дава дивидент еди какви си пари ама истината излезе друга.
За тук, за догодина, не мисля, че ще дават по-голям дивидент от сегашния. Те и сега добре, че дадоха толкова...Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеМалко трудно ще дам Грозник, та аз си правя дивидентаджийски портфейл !!!
Защо си мислите, че догодина пак дивидентът ще е 60 стинки, а не 38, колкото трябваше по принцип да е тази?
Днес някой яко се изсипа с кинти - тая цена вече доста неразумна е. Аз съм заложил офертичка на близо кинт по-ниско - и то с леко нежелание. Някой е взел дивидентчето и е решил да реинвестира храбро един вид.
..............
Ама то 9.7 ли е стиглано Посланието в краят на сесията ????
Съжалявам, но при това общо ниво на пазарът, подобна цена е меко казано абсурдна.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар