Първоначално изпратено от Наивник
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биовет АД (53B / BIOV)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от noker Разгледай мнениеЛорън Бъфет е казал, че "диверсификейшън" е оръжие за масово унищожение. Сам си прави сметката отсега нататък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнениеами чуждите фондове си правят портфолио диверсификейшън а и сити е вътре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнениеами чуждите фондове като грамърси и др. се наиграха и във софарма, елтос, в хим и т.н. Усетиха се, че сметка без кръчмар не върши работа. Някои, агонизирайки още се мъчат, да финализират изхвърлянето на "артиите"
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнениеами чуждите фондове си правят портфолио диверсификейшън а и сити е вътре.
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнениеЗа кво им е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнениебългарите дето работят навън трябва да видят тази позиция
Коментар
-
Да, наистина фондовете - УПФ нямат акции тук - може би е въпрос на време да се усетят.
Нещо друго следва да се има в предвид - от 01.08.2013 г. свалят цените на тока от заводските ТЕЦ - от 194 на 129 лв. на MWh - което пак не е малко. До края на годината не би трябвало да се отрази кой знае колко на приходите - ще видим дали новия завод ще успее да компенсира като го натоварят напълно.
Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
Това е допълнение от мен - не критика. Поздрави на инвестиралите тук от рано - те знаят кои са . Аз се качих малко по-късно на тоя влак пък да видим докъде ще ни заведе.Last edited by Martingale; 31.07.2013, 18:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнениеЗдравей Силвър,
поздравления за анализа - само две корекции ще внеса:
*Ръст на други вземания = 990 000 лв (интересно е, че в обяснителните бележки не мога да намеря нищо за тези позиции, това си е ред флаг) - това са данъци за възстановяване - ДДС предполагам - не зависи от тях кога ще им го възстанови фиска.
*Ръст на разходи за бъдещи периоди = 345 000 лв - сам знаеш, че това не е окончателно - могат да ги обърнат в текущи - пък и сумата не е голяма - аз не бих се занимавал да правя манипулация за такава.
Това е допълнение от мен - не критика. Поздрави на инвестиралите тук от рано - те знаят кои са . Аз се качих малко по-късно на тоя влак пък да видим докъде ще ни заведе.
Това за другите вземания може да е всичко, но при положение, че не мога да го открия в обяснителните бележки го приемам за най-лошото
По-добре по-консервативно в оценките
Поздрави.Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеАз не казвам, че бизнеса е лош
*В баланса се вижда, че компанията капитализира разходи, което води до нетна печалба по-висока от паричен поток от оперативна дейност.
*Ръст на предплатени суми = 472 000 лв
*Ръст на разходи за бъдещи периоди = 345 000 лв
*Ръст на други вземания = 990 000 лв (интересно е, че в обяснителните бележки не мога да намеря нищо за тези позиции, това си е ред флаг)
Общо капитализираните разходи под една или друга форма са в размер на 1 807 000 лв.
Поздрави на сериозната дружина инвестирали в позицията
поздравления за анализа - само две корекции ще внеса:
*Ръст на други вземания = 990 000 лв (интересно е, че в обяснителните бележки не мога да намеря нищо за тези позиции, това си е ред флаг) - това са данъци за възстановяване - ДДС предполагам - не зависи от тях кога ще им го възстанови фиска.
*Ръст на разходи за бъдещи периоди = 345 000 лв - сам знаеш, че това не е окончателно - могат да ги обърнат в текущи - пък и сумата не е голяма - аз не бих се занимавал да правя манипулация за такава.
Това е допълнение от мен - не критика. Поздрави на инвестиралите тук от рано - те знаят кои са . Аз се качих малко по-късно на тоя влак пък да видим докъде ще ни заведе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнениемомчета, тези DCF и т.н. са едно нищо не само на развит пазар, а камо ли на нашия. Работят само хората от ECM да си оправдават заплатите. Нали помните 2007 как всякакви корифей ни показваха такива неща а пазара беше съвсем другаде.Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнениемомчета, тези DCF и т.н. са едно нищо не само на развит пазар, а камо ли на нашия. Работят само хората от ECM да си оправдават заплатите. Нали помните 2007 как всякакви корифей ни показваха такива неща а пазара беше съвсем другаде.Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеБатя, според мен показването на изкуствено завишени печалби е мечи сигнал
Ако използваш CFO като водещ метрик или ползваш DCF, тогава определено има много общо как утилизираш оборотния си капитал, за да придобиеш поне някаква бегла представа за справедливата стойност на бизнеса
Коментар
Коментар