IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Лорън Бъфет от Лошингтън
    +1

Коментар

• Първоначално изпратено от noker Разгледай мнение
      Лорън Бъфет е казал, че "диверсификейшън" е оръжие за масово унищожение. Сам си прави сметката отсега нататък.
      Лорън Бъфет от Лошингтън

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
        ами чуждите фондове си правят портфолио диверсификейшън а и сити е вътре.
        Лорън Бъфет е казал, че "диверсификейшън" е оръжие за масово унищожение. Сам си прави сметката отсега нататък.

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
          ами чуждите фондове като грамърси и др. се наиграха и във софарма, елтос, в хим и т.н. Усетиха се, че сметка без кръчмар не върши работа. Някои, агонизирайки още се мъчат, да финализират изхвърлянето на "артиите"
          Не е препоръка
          ами ако са ги съветвали наши момченца от провинцията е така

Коментар

ами чуждите фондове като грамърси и др. се наиграха и във софарма, елтос, в хим и т.н. Усетиха се, че сметка без кръчмар не върши работа. Някои, агонизирайки още се мъчат, да финализират изхвърлянето на "артиите"
            Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
              За кво им е

Коментар

българите дето работят навън трябва да видят тази позиция
                За кво им е

Коментар

• българите дето работят навън трябва да видят тази позиция

Коментар

• Да, наистина фондовете - УПФ нямат акции тук - може би е въпрос на време да се усетят.
                    Нещо друго следва да се има в предвид - от 01.08.2013 г. свалят цените на тока от заводските ТЕЦ - от 194 на 129 лв. на MWh - което пак не е малко. До края на годината не би трябвало да се отрази кой знае колко на приходите - ще видим дали новия завод ще успее да компенсира като го натоварят напълно.

Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение

Това е допълнение от мен - не критика. Поздрави на инвестиралите тук от рано - те знаят кои са . Аз се качих малко по-късно на тоя влак пък да видим докъде ще ни заведе.
                      до рая като го надушат повече интитуционални, а те трява да инвенстират в серьозни работи
                      Last edited by Martingale; 31.07.2013, 18:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
                        Здравей Силвър,

поздравления за анализа - само две корекции ще внеса:

*Ръст на други вземания = 990 000 лв (интересно е, че в обяснителните бележки не мога да намеря нищо за тези позиции, това си е ред флаг) - това са данъци за възстановяване - ДДС предполагам - не зависи от тях кога ще им го възстанови фиска.

*Ръст на разходи за бъдещи периоди = 345 000 лв - сам знаеш, че това не е окончателно - могат да ги обърнат в текущи - пък и сумата не е голяма - аз не бих се занимавал да правя манипулация за такава.

Това е допълнение от мен - не критика. Поздрави на инвестиралите тук от рано - те знаят кои са . Аз се качих малко по-късно на тоя влак пък да видим докъде ще ни заведе.
                        Здравей и от мен Алхимик,

Това за другите вземания може да е всичко, но при положение, че не мога да го открия в обяснителните бележки го приемам за най-лошото

По-добре по-консервативно в оценките

Поздрави.
                        Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                          Аз не казвам, че бизнеса е лош

*В баланса се вижда, че компанията капитализира разходи, което води до нетна печалба по-висока от паричен поток от оперативна дейност.

*Ръст на предплатени суми = 472 000 лв
                          *Ръст на разходи за бъдещи периоди = 345 000 лв
                          *Ръст на други вземания = 990 000 лв (интересно е, че в обяснителните бележки не мога да намеря нищо за тези позиции, това си е ред флаг)

Общо капитализираните разходи под една или друга форма са в размер на 1 807 000 лв.

Поздрави на сериозната дружина инвестирали в позицията
                          Здравей Силвър,

поздравления за анализа - само две корекции ще внеса:

*Ръст на други вземания = 990 000 лв (интересно е, че в обяснителните бележки не мога да намеря нищо за тези позиции, това си е ред флаг) - това са данъци за възстановяване - ДДС предполагам - не зависи от тях кога ще им го възстанови фиска.

*Ръст на разходи за бъдещи периоди = 345 000 лв - сам знаеш, че това не е окончателно - могат да ги обърнат в текущи - пък и сумата не е голяма - аз не бих се занимавал да правя манипулация за такава.

Коментар

момчета, тези DCF и т.н. са едно нищо не само на развит пазар, а камо ли на нашия. Работят само хората от ECM да си оправдават заплатите. Нали помните 2007 как всякакви корифей ни показваха такива неща а пазара беше съвсем другаде.
                            То DCF-a е една малка част от цялата работа. Не познавам някой който ще си сложи парите някъде само заради цифрите от DCF-a освен ако не си активист инвестор и можеш да влияеш на управлението на компанията (съответно на паричните потоци).
                            Veni, Vidi, Vici

Коментар

момчета, тези DCF и т.н. са едно нищо не само на развит пазар, а камо ли на нашия. Работят само хората от ECM да си оправдават заплатите. Нали помните 2007 как всякакви корифей ни показваха такива неща а пазара беше съвсем другаде.
                              Мани ги тези ДЦФ, нищо не показва това, може да сми сметнеш доходността по депозит с такова нещо
                              Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                                Батя, според мен показването на изкуствено завишени печалби е мечи сигнал

Ако използваш CFO като водещ метрик или ползваш DCF, тогава определено има много общо как утилизираш оборотния си капитал, за да придобиеш поне някаква бегла представа за справедливата стойност на бизнеса

Коментар

Working...
                                X