Първоначално изпратено от puf paf
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биовет АД (53B / BIOV)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИ тук да отбележа, че влизането ни в БГТР30, ще ни докара някой индексни фондчета като купувачи
( дано не се окажа лош пророк )
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМда, май си прав. Накара ме да погледна по-задълбочено.
Мерси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеПървите 30 по ликвидност трябва да имат капитализация на фрее-флоата 10 млн. и 500 акционери, а според мен такива 30 акции на БФБ няма. Така в шорт листата всъщност попадат всички с 10 млн. фрее-флоат и 500 акционери без значение на ликвидността, а от там насетне само капитализацията на фрее-флоата има значение.
Единствено увеличение или намаление в броя акционери над/под 500 може да доведе до изненади, но не виждам коя ще е тази емисия.
Мерси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеда, стойността на фф не е много висока, но ако се окаже че БТХ, МСХ или Албена не се класират в първите 30 по ликвидност, следващия кандидат след Неохим май се явява Биовет-а.
Абе ще поживеем, ще видим. Това не е толкова определящо за по-дългите инвеститори в позицията, за какъвто се считам. Дори и след месец индексния да я качи на 12 лв. надали ще продам, така че...
Иначе с най-голям фри флот са ЧЕЗ и КОРП , но при тях проблема е в по малкия брой акционери.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеПървите 30 по ликвидност трябва да имат капитализация на фрее-флоата 10 млн. и 500 акционери, а според мен такива 30 акции на БФБ няма. Така в шорт листата всъщност попадат всички с 10 млн. фрее-флоат и 500 акционери без значение на ликвидността, а от там насетне само капитализацията на фрее-флоата има значение.
Единствено увеличение или намаление в броя акционери над/под 500 може да доведе до изненади, но не виждам коя ще е тази емисия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеда, стойността на фф не е много висока, но ако се окаже че БТХ, МСХ или Албена не се класират в първите 30 по ликвидност, следващия кандидат след Неохим май се явява Биовет-а.
Абе ще поживеем, ще видим. Това не е толкова определящо за по-дългите инвеститори в позицията, за какъвто се считам. Дори и след месец индексния да я качи на 12 лв. надали ще продам, така че...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеВсе още има доста "по-силни коне". Виж ако беше към 17 лв....
Според мен в СОФИКС единствено Неохим ще замени Каолин и толкова.
Зърнени храни може лесно да се "извади" с цена около 0,40 лв., но не и в полза на Биовет. Има време това да се случи или не.
Не препоръчвам нищо никому, най-малко манипулация на цени с цел включване или изключване на емисия от индекс!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеДам, може би си прав. Не бих се обзаложил дали е така или напротив. Въпросът е дали лимита от 20% е за тегло в индекса (т.е. след намаляването на теглото на СФАРМ до 15%) или преди това с общата стойност на фрий флоута и част от общия фрий флоут.
Може би е така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеСФТРД, както беше писал Батя някъде из форума, няма шанс заради Софарма, която заема изцяло допустимия дял на икономическата група в индекса. Иначе СФТРД чисто технически се класира според мен.
Може би е така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеPoncho,
и СФТРД ми се струва че има повече от реални шансове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеСтаваме все по-силен кандидат за Софикс.
Мисля че акцията го заслужава. Ще е добре и за бъдещата доходност на индекса според мен
Според мен в СОФИКС единствено Неохим ще замени Каолин и толкова.
Зърнени храни може лесно да се "извади" с цена около 0,40 лв., но не и в полза на Биовет. Има време това да се случи или не.
Не препоръчвам нищо никому, най-малко манипулация на цени с цел включване или изключване на емисия от индекс!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеАко беше още на 5-6 лева щеше да е по добре за Софка.
Кеффф, минахме 10-та, а скоро и дузинката
За мене поне това е по доброто в сравнение с чичовото.
Коментар
Коментар