IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
    Тук и без фондове, скоро време го виждам - 20% UP

( дано не се окажа лош пророк )
    А дано,а дано ама без "надали".

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      И тук да отбележа, че влизането ни в БГТР30, ще ни докара някой индексни фондчета като купувачи
      Тук и без фондове, скоро време го виждам - 20% UP

( дано не се окажа лош пророк )

Коментар

• И тук да отбележа, че влизането ни в БГТР30, ще ни докара някой индексни фондчета като купувачи

Коментар

Мда, май си прав. Накара ме да погледна по-задълбочено.
          Мерси!
          Сам ме оставихте днес тук.Само се ослушвате ей!!!П.С.(Не препоръка за търговия с тия или други акции на "Б.Ф.Б"-то.)

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
            Първите 30 по ликвидност трябва да имат капитализация на фрее-флоата 10 млн. и 500 акционери, а според мен такива 30 акции на БФБ няма. Така в шорт листата всъщност попадат всички с 10 млн. фрее-флоат и 500 акционери без значение на ликвидността, а от там насетне само капитализацията на фрее-флоата има значение.

Единствено увеличение или намаление в броя акционери над/под 500 може да доведе до изненади, но не виждам коя ще е тази емисия.
            Мда, май си прав. Накара ме да погледна по-задълбочено.
            Мерси!

Коментар

да, стойността на фф не е много висока, но ако се окаже че БТХ, МСХ или Албена не се класират в първите 30 по ликвидност, следващия кандидат след Неохим май се явява Биовет-а.
              Абе ще поживеем, ще видим. Това не е толкова определящо за по-дългите инвеститори в позицията, за какъвто се считам. Дори и след месец индексния да я качи на 12 лв. надали ще продам, така че...
              Според мен има и други кандидати - даже и Синергона има почти 2 милиона по голяма капитализация на фри флота от Боивет при тези цени, но си прав ,че правилата за първите до 30 емисии са малко разтегливи.
              Иначе с най-голям фри флот са ЧЕЗ и КОРП , но при тях проблема е в по малкия брой акционери.

Коментар

Първите 30 по ликвидност трябва да имат капитализация на фрее-флоата 10 млн. и 500 акционери, а според мен такива 30 акции на БФБ няма. Така в шорт листата всъщност попадат всички с 10 млн. фрее-флоат и 500 акционери без значение на ликвидността, а от там насетне само капитализацията на фрее-флоата има значение.

Единствено увеличение или намаление в броя акционери над/под 500 може да доведе до изненади, но не виждам коя ще е тази емисия.
                И аз стигнах до подобен извод

Коментар

да, стойността на фф не е много висока, но ако се окаже че БТХ, МСХ или Албена не се класират в първите 30 по ликвидност, следващия кандидат след Неохим май се явява Биовет-а.
                  Абе ще поживеем, ще видим. Това не е толкова определящо за по-дългите инвеститори в позицията, за какъвто се считам. Дори и след месец индексния да я качи на 12 лв. надали ще продам, така че...

Коментар

Все още има доста "по-силни коне". Виж ако беше към 17 лв....
                    Според мен в СОФИКС единствено Неохим ще замени Каолин и толкова.
                    Зърнени храни може лесно да се "извади" с цена около 0,40 лв., но не и в полза на Биовет. Има време това да се случи или не.

Не препоръчвам нищо никому, най-малко манипулация на цени с цел включване или изключване на емисия от индекс!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Дам, може би си прав. Не бих се обзаложил дали е така или напротив. Въпросът е дали лимита от 20% е за тегло в индекса (т.е. след намаляването на теглото на СФАРМ до 15%) или преди това с общата стойност на фрий флоута и част от общия фрий флоут.
                      Може би е така.
                      Според Правилата теглото на групата (20-те %) се определят към 1 септември (когато се определят и емисиите), а корекцията (до 15-те % на СОФАРМА) се извършва след това - конкретно сега ще бъде според цените на 20 септември.

Коментар

СФТРД, както беше писал Батя някъде из форума, няма шанс заради Софарма, която заема изцяло допустимия дял на икономическата група в индекса. Иначе СФТРД чисто технически се класира според мен.
                        Дам, може би си прав. Не бих се обзаложил дали е така или напротив. Въпросът е дали лимита от 20% е за тегло в индекса (т.е. след намаляването на теглото на СФАРМ до 15%) или преди това с общата стойност на фрий флоута и част от общия фрий флоут.
                        Може би е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                          Poncho,
                          и СФТРД ми се струва че има повече от реални шансове.
                          СФТРД, както беше писал Батя някъде из форума, няма шанс заради Софарма, която заема изцяло допустимия дял на икономическата група в индекса. Иначе СФТРД чисто технически се класира според мен.

Коментар

• Poncho,
                            и СФТРД ми се струва че има повече от реални шансове.

Коментар

Ставаме все по-силен кандидат за Софикс.
                              Мисля че акцията го заслужава. Ще е добре и за бъдещата доходност на индекса според мен
                              Все още има доста "по-силни коне". Виж ако беше към 17 лв....
                              Според мен в СОФИКС единствено Неохим ще замени Каолин и толкова.
                              Зърнени храни може лесно да се "извади" с цена около 0,40 лв., но не и в полза на Биовет. Има време това да се случи или не.

Не препоръчвам нищо никому, най-малко манипулация на цени с цел включване или изключване на емисия от индекс!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Ако беше още на 5-6 лева щеше да е по добре за Софка.

Кеффф, минахме 10-та, а скоро и дузинката
                                За мене поне това е по доброто в сравнение с чичовото.
                                + 1

Коментар

Working...
                                X