IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• BIOV

4uhte li 4e majoritarnika po4nal da izkupuva akcii na biovet? cenata opredeleno 6te se ka4va

Коментар

• BIOV

biovet 6te prodalji da se ka4va mom4eta. dnes 16 lv. utre 20 lv.

Коментар

• BIOV

НСе мисля - има твърде голямо търсене. Впрочем не знам колко точно в моментът е Софикс - тоя измислен индекс не ме интересува.

Единственият индекс, който следя е Императорикс. ;-)
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• BIOV

Утре Софикс е под 900, дружествата, които добажиха през последната седмица най-много, ще загубят най-много!

Коментар

• BIOV

Може да продължи нагоре - има добри новини около дружеството.
            Албена е по-скоро надолу, но минимално. Трудно ще прескочи ревльото/акция в близките 10-тина дни. Психологическа граница.

Коментар

• BIOV

Нищо, мисля че е по-добре да изчакам, докато видя накъде са корекциите, интересно ми е къде утре ще се появи съпрорива на Биовет, днес беше на 16,50 лв.

Коментар

• BIOV

Кофти... И ти какво-о?

Коментар

• BIOV

Когато Албена беше 97, Биовет беше 17, АЛБ се качи на 100, Биов падна на 16.

Коментар

• BIOV

Е, пресилваш нещата... Биовет не се е качил толкова, нито пък Албена падна значително.

Защо се мъчиш да ме спасяваш - ония "чавки" оттатък могат само да ме разсмиват, спорът ми с тях отнема доста малка част от мозъчния ми капацитет, щом по време на него едновременно гледам телевизия, чета, а проведох и 2-3 телефонни разговора.
                    Може би по душа съм пънкар - и просто обичам да ме мразят... и справедливостта в същото време.

Коментар

• BIOV - още малко инфо

Не успях със замисъла да продам АЛБ и да взема от БИОВ.
                      Биовет тръгна яко нагоре и след това падна, а Албена падна и тогава се качи!

Коментар

• BIOV - още малко инфо

hora, osaznavate li, 4e BIOV kupuvat nesamo mo6tnosti, no i zapazenite marki na antibiotika i 6te prodavat v nad 40 strani s tezi marki?
                        uveli4enieto na mo6tnostite 6te reflektira i varhu sebestoinstta na produkciata. samo si pomislete kak rabotyat sega i kak 6te rabotyat v bade6te? nyama da proizvejdat 3 meseca edno lekarstvo i posle da smenayt 6amove i o6te tri meseca da proizvejdat drugo.
                        mo6nostite im se uveli4avat pove4e ot dva pati. pazarite ska4at dvojno. konkurenciata namalyava - kupuvajki antibiotika.
                        ima li po-dobra sdelka mi kajete?

Коментар

• BIOV - още малко инфо

Е аз да не съм отричал.
                          Просто някои хора може да не са разбрали )
                          *** Lord Jeezas paid for our sins. Time to get the money's worth ***

Коментар

• BIOV - още малко инфо

Те купиха вече Разград бе пич...

Коментар

• BIOV - още малко инфо

"Биовет" възобновява преговорите за "Актавис - Разград"
                              ТАНЯ ДЖОНКОВА 27/2 - 20:55 ч.

Пещерският завод за производство на лекарства за ветеринарната медицина "Биовет" започва преговори с "Актавис" ("Балканфарма") за покупката на активите на дружеството в Разград. Това става ясно от изпратената информация до фондовата борса за подписаното писмо за намерение между двете компании.

Заедно с това "Биовет" ще преговаря и за дъщерната компания на "Актавис" за производството на ветеринарни активни фармацевтични съставки в Македония.

Засега двете страни не дават подробности около хода на преговорите, но окончателната развръзка се очаква след три месеца, когато ще стане ясно дали ще има сделка.

"Биовет" проявява интерес към почти три четвърти от активите на "Актавис - Разград", включваща производството на активни субстанции. Ако двете страни се споразумеят, "Биовет" ще трябва да инвестира значителна сума за покриването на GMP стандартите за производство на активни субстанции.

Интересът на пещерското предприятие към третия по големина фармацевтичен завод е отдавна. Пред две-три години също имаше опити да се започнат преговори, но това не се случи, тъй като още от самото начало двете страни не можаха да се споразумеят за конкретната форма на продажбата. От "Актавис" настояваха предмет на сделката да е компанията "Балканфарма - Разград", докато от "Биовет" искаха да придобият само активите на компанията.

Неуспехът на преговорите тогава принуди "Биовет" да инвестира над 10 млн. евро в изграждането на нов цех. Паралелно с това мениджърите на пещерското предприятие подписаха договор за създаване на смесено предприятие с втория по големина китайски фармацевтичен производител - "Луканг". Това трябваше да реши проблема с недостига на ферментационни мощности, като там се прехвърли производството на по-евтините продукти. Към момента още не е ясно дали китайският проект на "Биовет" е завършен.

Сега преговорите с ръководството на разградското предприятие се подновяват, тъй като "Биовет" отново има нужда да увеличи капацитетните си възможности.

Преговорите между "Биовет" и "Актавис" ще са и за продажбата на цех за лекарства за ветеринарната медицина в Македония.

Според консолидирания отчет на "Биовет" за миналата година печалбата възлиза на 702 хил. лв., което е с 46% повече спрямо 2003 г. За миналата година печалбата на "Актавис - Разград" е 63 млн. евро.

Преди шест години "Българска фармацевтична компания" (с мажоритарен собственик "Напредък холдинг") купи мажоритарния пакет в "Биовет", като цената на сделката беше 10.6 млн. долара. Пак през 1999 г. пък "Балканфарма холдинг" купи трите фармацевтични завода в Дупница, Троян и Разград. По-късно исландската компания "Фармако" купи заводите, а компанията майка се преименува в "Актавис".
                              *** Lord Jeezas paid for our sins. Time to get the money's worth ***

Коментар

• BIOV

Investor.bg: Очакват Биовет и Кремиковци да подобрят финансовите си резултати

На въпроса на Investor.bg " Кое дружество от включените в BG40 очаквате да обяви по-добри от очакваните резултати и кое ще разочарова с отчета си за първото тримесечие на 2005 г.? ", двама от общо шест ИП са посочили BIOV. КREM също е посочен от двама, но с единият е с условието, че е спекулативна позиция.

Борис Тенев, ИП Капман АД
                                “След обявяването на консолидираните резултати за 2004 г. запазвам положителните си очаквания за Биовет. Разочароващи данни могат да дойдат от Химко, тъй като през следващите месеци новите собственици ще се съсредоточат в инвестициите, а добри финансови резултати можем да очакваме едва след година.”

Велизар Благоев, анализатор на ИП Маклер 2002 АД
                                “Вероятно някое от работещите дружества ще излезе с по-добри показатели за периода. Бих заложил на Биовет. Разочарования може да се очакват от холдингите.”

Коментар

Working...
                                X