IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• BIOV v/s ALB

Инвеститор1,
    мисля, че със сигурност трябва да смениш асансьорите или поне временно. При всички случаи BIOV ще изпревари процентно ALB и доста други дружества тази седмица.

ALB като че ли се поизчерпва и задъхва. Може и да има още нови нива, но явно след лека корекция. По-скоро от същия бранш препоръчвам RIVR за сега. Доста движение ще има там.

При BIOV тепърва ръста тръгва. След оповестената в петък инфо: (http://www.investor.bg/News/BG/ViewNews.asp?ID=18662 ), търсенето на нови ракети и наливането на свеж ресурс от страна на инвеститорите, няма да се учудя, ако днес BIOV обере ценовото ограничение за деня. Очаквам нива над 20.00.

А най-добре е наистина да останеш и в двете позиции, стига да имаш възможност. Aко разкешиш цялата ALB влезни и в RIVR.

Успех.

Коментар

• BSE

Тук съм съгласен, но това е болен въпрос за цялата ни икономика! Не става въпрос за конкретно дружество. Защо мажоритарния собственик да декларира печалба, да плаща данъци и да раздава дивиденти на дребните рибки?

Коментар

• BSE

сега пък откъде??? не знам някой тук да си разкрива източниците. а и, длъжен съм да кажа, нямам доказателства. просто източник, на който съм склонен да вярвам, ми го каза.
        защо да няма интерес за източване? защо му е на мажоритарния собственик да оставя печалба на миноритарните такива като може просто да постави генерален търговски представител, в който да оставя огромна част от печалбата и кеша, между дружеството и клиентите. номер стар като света. а и смятам, че има и други такива дружества на борсата. някои мажоритарни собственици просто не могат да устоят на изкушението...

Коментар

• BSE

И откъде ти е тази информация, ако не е тайна? Собствениците източват СОБСТВЕНОТО си дружество! Смях! Това да не ти е държавно предприятие. И ако обичаш, като даваш някакво мнение, подкрепяй го с аргументи! Благодаря.

Коментар

• BSE

а BIOV не го ли източват здраво? аз така съм чувал. за пране сигурно става, ама за инвестиция... измислена работа.

Коментар

• BSE

Tova koeto Billy pishe naistina moze da e viarno, v kakvi razmeri razbira se ne se znae. Na men lichno predi 2 godini mi be predlozeno, ako imam pari za legalizirane da mi bade pomognato (sreshtu komisionna Razbira se). Predlozenieto koeto mi be napraveno togave be bez horata da znaiat che vsichkite mi dohodi sa legalni,s plateni danaci, a i che az samiat igraia na BSE. Otkazah im, niamashe kakvo da kria.
              PS: nali nzaete che vsiako savpadenie sas sashtestvuvashti liza i sabitia e sluchaino ))
              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• BIOV

Preporachvam ti da procetesh knigata Kartel. Tam e opisana edna shema za prane na pari ot targoviata s narkotici. Vse pak e kniga t.e. e literaturno chetivo i stava duma za sumi ot poriadaka na 10-20 triliona dolara. Oshte edin malko izvesten fakt - predi velikata depresia 1929 30 000 semejstva na Koza nostra sa bili organizirani da perat pari prez borsata. Ako tribva da "peresh" golemi sumi ti hste triabva da pravish golemi obemi. Sled kato broja na akciite na kompannite e ogranichen kato brojka - to za da postignesh golemia obem sledva tova da stane za smetka na po-visokata cena. Taj kato bg-to e na "patia na narkoticite", po grubu izchislenia samo komisionnite poluchavani ot trafik ako sa m/u 10 i 15% mogat da dostignat do 200-300 miliona $. Naprimer predi 2 meseca kazaha che v Avganistan ima rekordni dobivi za 2004 na surovina za proizvodstvo na narkotici ot 800%. Tova e pazar kakto vseki drug (imam prevdiv chisto ikonomicheska gledna tochka) i sledovatelno nosi niakakvi pari za niakoi hora, no ima nujda te da se legaliziirat. Izvoda si go pravi sam.

Коментар

• BIOV

Има неква логика, но тия толко ли са силни, че да манипулират цените на един свободен пазар? А и защо им трябва да ги надуват, кво им пречи да си пазаруват евтино?
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• BIOV

Vchera chuh edna teoria koito me nakara dosta da se zamislia. S dve dumi do niakoi predelni dati kato podpsivane na sporazumenieto za EU ili do izborite - ustremno shte rastat nagore tezi drujetsva zad koito stoiat oprdeleleni grupirovki, po-dolu v edin ot postingite biaha narecheni moshennici. Problema se sastoi v tova che borsata e idelno miasto za legalizirane na dohodi v momenta danachno chisti i neopetneni. Pomislete varhu tova i nabludavajte opredeleni drujestva chito tiketi mislia che ne e umestno da spomenavam.

Коментар

• BIOV

uuuuups, sorry pals, mnogo glupava gre6ka ot moya strana:-( 10M brutna, a ne netna pe4alba:-)

Коментар

• BIOV

Чувал съм туканка във форумът, че в ръководството били събрани големи разбойници и мошеници...

Коментар

• BIOV

az ne6to ne razbiram, za6to horata davat 16 kinta, za stock, 4iito dohod za 2004 e 0.10 pri polozhenie, 4e druzhestvoto uspyava da pohar4i nad 5M ot 10M netna pe4alba za vun6ni uslugi!!! i v kraina smetka kato pe4alba ot4itat nekakvi si 700K ne e li sramno za kompania s market capitalisation okolo 110M? ... kude gre6a ili kakvo propuskam?;-)

Коментар

• BIOV

Хувабо е да говорим в цифри, но нямам време. Както ви казах , влизаме в друга орбита.
                            Капацитета в Пещера е изчерпан , а този на API производството в разград е практически НЕОРГАНИЧЕН. Имат и сигурни пазари за тези субстанции. Купуват всичко , т.е. и клиентите, които се увеличават всяка година.
                            Има потенциал за удвояване на продажбите на Биов в съсвсем кратки срокове , а нормата на печалба на API е над 80% )
                            Лека и доходна
                            *** Lord Jeezas paid for our sins. Time to get the money's worth ***

Коментар

• BIOV

Да не мислиш, че Албена пак ще стане 20-тина кинта? И да има корекция, няма да е нито голяма, нито трайна (отчасти съжалявам за това, защото по-голяма корекция дава по-добри възможности).
                              Е, не че наистина имам намерение да продовам Биовет засега...
                              Успех и на тебе.

Коментар

• BIOV

Императоре, мисля че ще сбъркаш, ако продадеш BIOV, но всеки сам си решава. Знаеш ли кога ще инвестирам в "по-тежки акции"? След "пукането на балона"! Но мисля, че няма да е скоро това. Ще си понапазарувам тогава евтини Албенка и Оргахимче, и БТК дори. Пък докато има ръст ще съм спекулант, ТВЪРДО! След това ставам пак инвеститор! Това е от мен засега, Успех на играчите!

Коментар

Working...
                                X