IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• BIOV

Е това не е точния отговор: вдигат ли му се акцийте - значи е добро! Акций се вдигат и когато основния акционер иска да изкупи и делът на малките такива държащи по 1-2 акций дори.
    Примери да давам ли?
    Пак ли от фармацията?
    Или ти всъшност имаш ли представа от покупко-продажби?
    Повечето хора май гледат раздадените дивиденти например!
    въпреки всичко за краткосрочен план, може би в акцийте на обсъжданото дружество мисля че има малко хляб... най вече от комисионни!
    Хайде!

Коментар

• BIOV

4Udeli.... izvinete

Коментар

• BIOV

dobro si e drujestvoto, stiga ste se 4edeli, zashto se vdigat akciite mu.
        dobro li e, shte se vdigat razbira se!

Коментар

• BIOV

Az na tvoe miasto bih izleznal ot Biovet. I zariazal Actavis. Ima drugi dobre postaveni BG-alternativi, Cheers.

Коментар

• BIOV

Не става точно това!
            Актавис, продължава да пакетира метандиенон, въпреки че субстанцията явно не е тяхна. въпреки всичко, фирмата едва ли ще загуби пазари, още повече че биовет до сега, не е направил чак толкова много в пазарната ниша за хуманитарната медицина. (справка: пак собствената му страница) Упорито се носят слухове обаче, че след закриването на 2.12.2004 г. от страна на Актавис на почти всичките си отдели в България: R&D, Регистрация, например и съкращаване на огромно количество персонал в другите: снабдяване, човешки ресурси, и т.н. и преместването на тези дейностти в Сърбия, Биовет изразил желание да купи по-голямата част от бившите кадри на Актавис. Остава обаче отворен въпроса, защо една Исландска фирма, си позволява да остави в България само производството си и пакетирането на лекарства, а всичките тези длъности които подпомагат развитието си, е склонна да закрие в България. Явно е преценила, че дори и един неин кадър участваш в разработката на лекарствата и в западна Европа, е по ценен отколкото евтиния български аналог.
            Следователно, има ли смисъл да се поставят и така нещата и за Биовет? Не е ли ясно, че общи работници за цеховете в България могат да се намерят на всякъде в страната, но мозъците които да разработват технологиите за производство на лекарствата от одавна са напуснали страната?

Коментар

• BIOV

Emi actavis pravi vsi4ko vuzmojno da gubi pozicii, zaschto ne. ACTAVIS ™, =Islandci= nujda ot steroidi za da po4ustvat gejzera v tqh....Abe umriala rabota, biovet e umriala rabota sushto za men.

Коментар

• BIOV

А защо акцийте се вдигат?
                Това, че се строи нов цех, не значи нищо, след като се оказа че и за предишните "нови" строежи май стои под въпрос ефективността!
                Ето например в страницата им:
                http://www.biovet.com/human2.html
                пише, че "Our company has plans to develop high value steroids as well. We have already completed work on some steroids, including testosterone, 17-methyltestosterone and methandienone."
                Въпреки всичко, на пазара метандиенон, който е анаболен препарат, не се продава от тази фирма, а от Актавис!
                Дали действиетелно R&D департамента разработва стероидните съединения?

Коментар

• BIOV

Честно казано, Ловецо, това дружество много не ме интересува. Акциите ми там са малко и купени евтино, като се случи да съм в подходящото настроение, просто ще ги избягам и толкоз.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• BIOV

23900 9.36 БОРА ИНВЕСТ БОРА ИНВЕСТ 21.01.05 12:56

Коментар

• BIOV

Някой знае ли кои са страните по сделката за 23 900 бройки от днес?

Коментар

• BIOV

Който купил на 9,50- купил. Мисля разпродажбата свърши за тази седмица.

Коментар

• BIOV

Основен купувач днес по позицията е бил Райфайзен.

Утре сме пак на 10 лв.

Коментар

• BIOV

20 млн. лв. предполагам, че е общ лимит. Но сумата на акредитива в полза на Дженерал Електрик е 4.25 млн. евро. Не съм сигурен за франкировката, но четох, че може би е някакво гръцко пристанище. Сигурно има и някакви разходи за монтаж и въвеждане в експлоатация. Ако всичко върви нормално, 10% съкращаване на производствените разходи на мен ми звучи добре. А колкото до борчовете, смятам, че са в рамките на допустимото.

Коментар

• BIOV

Много борч. Нещо не се вързва. Защо тогава им е одобрен кредит за 20 млн. лв. от Булбанк като инвестицията е много по-малка. Или това е общ лимит?

Коментар

• BIOV

Гледам, че няма много предлагане под 10 лв. И правилно. Някои колеги просто прибраха печалби. Някои може и да са се паникьосали. Но перспективите пред дружеството си остават добри. Вярно е, че си имаме едно наум за мажоритаря, но това, че той прави инвестиция за милиони евро говори добре за бъдещите му намерения за това предприятие и може само да радва акционерите. Новата електроцентрала се очаква да подобри ефективността. Цената й е 4.250 млн. евро, но тя ще съкрати производствените разходи с 10%. За 2003 г. сумата на разходите по икономически елементи е била 55.369 млн. лв. Себестойността на продадената продукция за деветмесечието на 2004 г. е 28.21 млн. лв. Правете си сметката. Електроцентралата ще функционира 20 години. Ако дейността се разширява в следващите години (а тя ще се разширява) и икономиите ще се увеличават. Част от електроенергията ще се продава. Освен това вече е договорена с холандското правителство продажба на 486000 тона емисии на въгрероден диоксид, което ще генерира допълнително приходи.

Вярно е, че сметките са груби, но с толкова информация прецизни сметки трудно се правят. Тази инвестиция би трябвало в следващите години да донесе увеличение с повече от 50 стотинки на печалбата на акция/годишно (при равни други условия). И това е песимистичния вариант. На мен цена от 15 лв. на акция ми изглежда реалистична. Сега е момента да се понакупи още малко.

Коментар

Working...
                                X