If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това ми прилича на финансиране по европроект или подобно , в смисъл не е търговско финансиране което следва да се върне.
Възможно е да са и някакви отписани задължения с изтекъл давностен период...
Иначе Биовет е отпуснал заем:
Дружеството също така е предоставило заем на Биовет Македония на стойност 248 хил. евро за оборотни средства. Непогасената главница към 31 декември 2015 е 593 хил. лв. (2014 г.: 485 хил. лв), начислените лихви за 2015г. възлизат на 16 хил. лв. (2014 г.: 13 хил. лв). Заемът е необезпечен и е с лихва тримесечен юрибор плюс три пункта.
Само че в ОПР тия 16 хил не ги виждам нещо като приходи от лихви .....
Това се появи в последното тримесечие. Преди три месеца реда се казваше Приходи от финансирания (преди година също) и обикновено нямаше големи суми там, сега се повява една голяма сума и случайно го преименуват на Други приходи. За мен това значи че не е от финансирания, ама казва ли ти някой от къде идва.
Прав си че може и да се изясни като излезе одитирания, може би.
Теоретично погледнато като приходи от финансиране в ОПР би трябвало да е само нетърговско финансиране.
Самия размер на търговското финнасиране / заем / не би трябвало да има място в ОПР а да е в Баланса като вземане и в отчета за паричния поток като изходящи потоци пари
търси го в бележките към одитния доклад , там трябва да има обяснения за всяко перо
Това се появи в последното тримесечие. Преди три месеца реда се казваше Приходи от финансирания (преди година също) и обикновено нямаше големи суми там, сега се повява една голяма сума и случайно го преименуват на Други приходи. За мен това значи че не е от финансирания, ама казва ли ти някой от къде идва.
Прав си че може и да се изясни като излезе одитирания, може би.
Коментар