търси го в бележките към одитния доклад , там трябва да има обяснения за всяко перо
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биовет АД (53B / BIOV)
Collapse
X
-
Някой наясно ли е какви са тия други приходи в размер на 4.6млн лв дето се появиха това тримесечие при Биовет. В предния период този ред в шаблона се водеше Приходи от финансирания, сега са го прекръстили на Други приходи и благодарение на тях печалбата през Q4 е почти като миналата година (докато ЕБИТДА е надолу с 64%).
Мерси
Коментар
-
съгласен съм с изтъкнатите доводи по отчета и мажо, но тук има значение годишния отчет. много често имаше фалове между 9м и годишен отчет. за последната година нямаше, най вероятно защото мажо е шеф на КРИБа. въпроса за 1млн е дали има промяна в политиката като цяло или само докато е шеф. за съжаление в интервю каза че само чака да се махне от КРИБ нооо както се знае всичко е до време...властта се услажда. та ще поживеем и увидим. аз съм от 6лв тука и не ми се продава пък.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеАми, прав си! И освен това го изричаш директно и без заобикаляне.
.
Верно,честичко хиперболизирам ( вкл. и умишлено понякога), ала в конкретния случай - не мисля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНе само, все пак не забравяй и ритнитопковците,новата лимузина, либовница, яхта и каквото още можеш или не можеш дори да се досетиш за.
Кат му видиш и зализания фасон - освен за спекула инициирана на доста по скромни нива, за нищо друго не става тая хартия тип "тука има-тука нема".
Кел файда от добрия фундамент, като се управлява се от балкански тип олигарси.
единствената възможност за правене пари тук според мен е след някое много силно тримесечие. иначе дивидент няма, отчета е неясен, а мажоритаря няма добра репутацияdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНе само, все пак не забравяй и ритнитопковците,новата лимузина, либовница, яхта и каквото още можеш или не можеш дори да се досетиш за.
Кат му видиш и зализания фасон - освен за спекула инициирана на доста по скромни нива, за нищо друго не става тая хартия тип "тука има-тука нема".
Поради липса на конкретни данни не исках да спекулирам и си премълчах, само намекнах за подозренията си.
Щеше ми някой по-запознат отвътре да сподели примерно, че анализът на структурата на износа през тази година показва някакви промени, които "обясняват" отрицателните курсови разлики.
Да си призная, не съм се задълбал дотам, че да знам, доколко оперативният мениджмът на дружеството има акъл и опит, че да си хеджне бъдещите приходи.
Сега ми е неприятно да чуя за намаляваща печалба.
При материалите - направо не ми се слуша. Не е хубава тази работа.
Пък и какво да ти кажа - при тази структура на собствеността в дружеството, свързаност и местни нрави, трудно е да се оправиш без вътрешна информация от високо ниво.
Предприятието и пазарът не са лоши и на мен не ми е приятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
Проблемът е в разходите, очевидно.
Там има две основни позиции:
- материали,
- отрицателни валутни разлики.
които доминират това състояние на отчета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеСтига с тия химикали.....виж това
http://www.investor.bg/novini-i-anal...sechie-204925/
"..Текущите пасиви значително надвишават текущите активи към 30 септември 2015 г., или те са 110,2 млн. лв. към 61,4 млн. лв. Основната част от текущите пасиви обаче са към свързани предприятия - 78 млн. лв., което е ръст от 57,6 млн. лв. в началото на годината. Освен това има и нетекущи задължения към свързани предприятия за 37,05 млн. лв. Биовет АД няма задължения към банки...."
...И моментално ми се изпари всякакво желание да стана акционер тукЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеРазбира се че в момента не ги следя нещата ,но е имало време, преди 10 години от 2005 г съм ги следил поне до 2010 г. ....
Домуза е от котилото български мажовци който мисли само за себе си и крие печалбите .....той е синоним на бедо ,божков ,банев само че с футболен отбор и приятелство с тиквата.....
Та истината е дава един ,два пъти добри резултати и после изчезват.....не е дал и един път дивидент а на себе си гласува стабилни доходи и американците не можаха да го озаптят.....не пипам тук...пожелавам ти успех със селския мажо....
Проблемът е в разходите, очевидно.
Там има две основни позиции:
- материали,
- отрицателни валутни разлики.
които доминират това състояние на отчета.
Трябва допълнителен анализ и разяснения за тези две пера разходи.
Вътрешното ми усещане е, че има нещо смущаващо, пропуски на мениджмънта вероятно, може и да не са само пропуски
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеРазбира се че в момента не ги следя нещата ,но е имало време, преди 10 години от 2005 г .... ...DLast edited by precakanoto; 28.10.2015, 13:14.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеНе искам да го тълкуваш като някакъв спор или заяждане, и приятелски го споделям, като се надявам да не се засягаш, но това което си мисля, е, че тук не ги следиш нещата и не си в час - онова което са списвали като сравнение заблуждава, защото се изхожда от високата база през миналата година. Има доста неща които ми допадат в това дружество и както казах според мен разбира се, е едно от малкото на световно ниво, които може да се видят да се търкалят на нашата борса. Това, че резултатите са вола го знаем, свързано с фактора мажоритар и т.н., но ценните неща са ценни и едва се намират вече на бфб. Колкото по-евтино - толкова по-добре разбира се. ))
Според мен не само че няма отрицателни изненади, но и не виждам от какво могат да се притесняват тук хакционерите, тъй като ако са взели акции са имали предостатъчно време да свикнат с вола данните, а който пък е ламтял за бързи спекули вече отдавна се е измел оттука и например може да се е набухал насам натам и къде ли не, където е много по-вероятно да се види сгромолясване в данните. Например за неохим очаквам подобен развой и т.н. )) При милионите печалба тук до 3-то тримесечие, не виждам какъвто и да е повод да се ронят крокодилски сълзи
EEE (трите Е-та както казвам на елтос, енемона, еврохолд) да не би да са по-добри !?!? a дори и за тях има желаещи кандидат милионери Има от всичко на бфб - хакционера има свободата да избира, какво по-хубаво!?
Домуза е от котилото български мажовци който мисли само за себе си и крие печалбите .....той е синоним на бедо ,божков ,банев само че с футболен отбор и приятелство с тиквата.....
Та истината е дава един ,два пъти добри резултати и после изчезват.....не е дал и един път дивидент а на себе си гласува стабилни доходи и американците не можаха да го озаптят.....не пипам тук...пожелавам ти успех със селския мажо....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеСтига с тия химикали.....виж това
Според мен не само че няма отрицателни изненади, но и не виждам от какво могат да се притесняват тук хакционерите, тъй като ако са взели акции са имали предостатъчно време да свикнат с вола данните, а който пък е ламтял за бързи спекули вече отдавна се е измел оттука и например може да се е набухал насам натам и къде ли не, където е много по-вероятно да се види сгромолясване в данните. Например за неохим очаквам подобен развой и т.н. )) При милионите печалба тук до 3-то тримесечие, не виждам какъвто и да е повод да се ронят крокодилски сълзи
EEE (трите Е-та както казвам на елтос, енемона, еврохолд) да не би да са по-добри !?!? a дори и за тях има желаещи кандидат милионери Има от всичко на бфб - хакционера има свободата да избира, какво по-хубаво!?Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеКакво не ти харесва? (Падре ме посрещна днес с вечеря на бяло вино и на свещи и нещата ми изглеждат чудесни, включително и при дирижабълчето - това си е световно дружество на цена отпреди 10 г. а много неща са се променили оттогава, на който не му харесва може да си купи еврохолд, енемона или някакъв друг избушеняк) ))
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеВидяхте ли отчета?Не е препоръка... !!!
Коментар
Коментар