IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov
    Те са една от малкото компании със световен мащаб на дейноста регистрирани в БГ, да не кажа единствената.
    а Марков недей така и аз бачкам в подобна по мащаб компания ;-)
    Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Браво питанка, добре аргументирано мнение марков прав си за дела, но това се дължи на факта че е много специфичен. Пазарния дял е хубаво но нещо, но профит маржина е много нисък във фуражните feed additives, а имай предвид че по-голямата част от клиентите плащат в $, което още повече усложнява хавата. За това и Биовет се опитва да развива готови ветеринарни форми и хуманната медицина- по високата доб стойност, ама пък там конкуренцията е ад. Донт гет ми ронг- мисля че биовет си струва, а и се работи доста за да е по-добре ама и аз мисля че сега е добро време за sell.
      Успех на всички.

Коментар

• Ох

К`во сте се притеснили за цената на Биов.

Не е съвет за покупко продажба.
        Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от evlogi
          Биовет в момента са толкова яко надценени,че трябва извънземни перспективи да имат че да си заслужава да им се купуват акциите.И както си говорите все едно че в евросъюза само на Биовет разчитат да им оправят животновъдството...
          Пич наясно ли си къкъв е делът на Беовет в световния пазар в сферата им на бизнес???
          Те са една от малкото компании със световен мащаб на дейноста регистрирани в БГ, да не кажа единствената.
          Друг е въпроса че финансовите им резултати не са на необходимото ниво .....засега.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Биовет в момента са толкова яко надценени,че трябва извънземни перспективи да имат че да си заслужава да им се купуват акциите.И както си говорите все едно че в евросъюза само на Биовет разчитат да им оправят животновъдството...

Коментар

• Да бе!

Коментар

• Колкото и еретично да ви звучи преспективите пред Биовет имат много малко общо с ЕС. Основната част от оборота на Биовет са хранителните добавки, които се използват в животинските фуражи. Биовет има разрешителни да продава част от продукцията си в ЕС, но за друга няма и влизането в ЕС с нищо не скъсява пътя до получаването им, това отнема години и много пари. Биовет зависи основно от развитието на индустриалното животновъдство в големите страни производителки като Тайланд, Бразилия и др. За това много по важно е дали има птичи грип от колкото дали сме в ЕС. А ако продаденте активи са регистрациите и патентите, които купиха преди 2 год. то тогава новината е всичко друго но не и добра. Ако са продали хотел Биовет в Пещера или някой друг Мерцедес тогава би било друго нещо.
                Иначе причината за цената тук е както при Неохим и другите от Софикс но лошо няма

Коментар

• Дружеството е много перспективно, още повече след присъединяването към ЕС, но някаква друга причина трябва да има за избухването. Две неща правят впечатление извънредното включване на еврофинанс и особено на ПФБК, които по принцип са селъри по позицията и на второ място изчезването на предлагането. Единственото логично обяснение е да е изтекло инфо за отчета и по-специално за реализирана печалба от продажбата на ДнМА.
                  Други предположения?

Коментар

• ПФБК четат форума.....май, май

Коментар

• SuperNova

Разсъжденията ти са напълно логични за този късен час

Поздрави,

Коментар

• Предварително моля за извинение, щото мозъкът ми още не е включен на скорост, така че ако говоря глупости не се колебайте да ме освиркате и т.н., но не мога да разбера коментарите ви за това кои компании са включени и с какви тежести в сертификатите на АБН АМРО.

Нали става въпрос за индексен сертификат, т.е. дериватен инструмент чиято стойност е на базата на стойността на Софикса. Ако инструмента следва Софикса, то никой в Германия или Холандия не може да взема решения какви акции да включва и с какви тежести?!? Всички компании които са в индекса се определят от БФБ, нали?

Не знам точно дефиницията на оупън енд сертификат, но предполагам че е подобно на ЕТФ (ексчейндж трейдед фонд). ЕТФ са обезпечени със съответната стока примерно злато, петрол, соя, памук, индекси, и т.н. Цената се определя от цената на стоката с ажио, и понякога умножено по още някакъв коефициент. Като гледам на страницата на АБН АМРО за сертификатите си е писано - референтен курс (стойност на Софикс с ажио 4%), съотношение 10:1, обменен курс 1.956, дава стойност на сертификатите към 75 в момента, спред 73/76.

Ако сертификатите са обезпечени с акции, те би трябвало да следват Софикс и да са със същите тежести както в индекса, или много близки иначе АБН АМРО се подлагат на риск. Както каза Били:

... я помислете ако не включат Биовет в портфейла си и компаниятаа се изстреля (по незнайни или знайни причини) кой ще плаща разликата......ABN AMRO!? ТЕ да не са благотворително дружество.
                        Доколкото видях на страницата на БФБ, в индекса тежестите на съоветните акции са пазарните им капитализации. Ако на някой му се занимава да провери дали тези тежести дадени по-долу отговарят на пазарните капитализации към датата на пускането на сертификатите. Тези тежести ще се променят с променянето на цената на акциите и съответно капитализациите. Не знам колко често преизчисляват тежестите на Софикса, съмнявам се че е всеки ден, по-вероятно е да е месечно. Ако някоя акция се е качила много, като се вдигне и тежестта съответно във фондовете трябва да си ре-балансират тежестите и да купят повече от тази акция. Ако пък някоя акция БФБ я изключат от Софикс (не знам имало ли е такъв случай, но се съмнявам да не го преструктурират все някога), и съответно да включат друга, то тогава тази акция трябва да се изключи/включи съответно и от фондовете. Те нямат избор, ако не искат да се подлагат на глупави рискове разбира се! Тогава ще има масово разпродаване/изкупуване, но това обикновено се прави не за един ден а за по-дълъг период, примерно месец, за да се даде възможност на фондовете да си разпродадат/купят по човешки.

Много ясно щом е оупън енд значи колкото повече се инвестира в сертификатите, толкова повече АБН АМРО трябва да купуват всички акции от Софикс, и то пропорционално на тежестите им в индекса.

ники5, извинявай че поствам в тази тема, но пуснах търсене специално за тези сертификати и не намерих другата ти тема за тях.

Коментар

• reshenijata se vzemat v germanija billy, zastoto tam e emitirajn.otdelno postnah tema za tozi certifikat.ja pishite tam molja,4e taka trjbva da rovja iz celija forum da vi tarsja mnenijat.mersi

Коментар

• съни, деривата е върху целия индекс SOFIX и затова те са длъжни да си хеджират цялата позиция......я помислете ако не включат Биовет в портфейла си и компаниятаа се изстреля (по незнайни или знайни причини) кой ще плаща разликата......ABN AMRO!? ТЕ да не са благотворително дружество.

И Биохим действат само като местен брокер (ИП). Най-вероятно решенията се взимат в Холандия.

Коментар

• Малко по-долу Billy е посочил кои влизат
                              Малко ме учудва представителността на туризма, но все пак с най-голяма тежест е и най-доброто дружество в бранша, според мен)))

Коментар

• Koi drugi akcii sa v tozi sertificat?

Коментар

Working...
                                X