Първоначално изпратено от markov
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биовет АД (53B / BIOV)
Collapse
X
-
Браво питанка, добре аргументирано мнение марков прав си за дела, но това се дължи на факта че е много специфичен. Пазарния дял е хубаво но нещо, но профит маржина е много нисък във фуражните feed additives, а имай предвид че по-голямата част от клиентите плащат в $, което още повече усложнява хавата. За това и Биовет се опитва да развива готови ветеринарни форми и хуманната медицина- по високата доб стойност, ама пък там конкуренцията е ад. Донт гет ми ронг- мисля че биовет си струва, а и се работи доста за да е по-добре ама и аз мисля че сега е добро време за sell.
Успех на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от evlogiБиовет в момента са толкова яко надценени,че трябва извънземни перспективи да имат че да си заслужава да им се купуват акциите.И както си говорите все едно че в евросъюза само на Биовет разчитат да им оправят животновъдството...
Те са една от малкото компании със световен мащаб на дейноста регистрирани в БГ, да не кажа единствената.
Друг е въпроса че финансовите им резултати не са на необходимото ниво .....засега.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Колкото и еретично да ви звучи преспективите пред Биовет имат много малко общо с ЕС. Основната част от оборота на Биовет са хранителните добавки, които се използват в животинските фуражи. Биовет има разрешителни да продава част от продукцията си в ЕС, но за друга няма и влизането в ЕС с нищо не скъсява пътя до получаването им, това отнема години и много пари. Биовет зависи основно от развитието на индустриалното животновъдство в големите страни производителки като Тайланд, Бразилия и др. За това много по важно е дали има птичи грип от колкото дали сме в ЕС. А ако продаденте активи са регистрациите и патентите, които купиха преди 2 год. то тогава новината е всичко друго но не и добра. Ако са продали хотел Биовет в Пещера или някой друг Мерцедес тогава би било друго нещо.
Иначе причината за цената тук е както при Неохим и другите от Софикс но лошо няма
Коментар
-
Дружеството е много перспективно, още повече след присъединяването към ЕС, но някаква друга причина трябва да има за избухването. Две неща правят впечатление извънредното включване на еврофинанс и особено на ПФБК, които по принцип са селъри по позицията и на второ място изчезването на предлагането. Единственото логично обяснение е да е изтекло инфо за отчета и по-специално за реализирана печалба от продажбата на ДнМА.
Други предположения?
Коментар
-
Предварително моля за извинение, щото мозъкът ми още не е включен на скорост, така че ако говоря глупости не се колебайте да ме освиркате и т.н., но не мога да разбера коментарите ви за това кои компании са включени и с какви тежести в сертификатите на АБН АМРО.
Нали става въпрос за индексен сертификат, т.е. дериватен инструмент чиято стойност е на базата на стойността на Софикса. Ако инструмента следва Софикса, то никой в Германия или Холандия не може да взема решения какви акции да включва и с какви тежести?!? Всички компании които са в индекса се определят от БФБ, нали?
Не знам точно дефиницията на оупън енд сертификат, но предполагам че е подобно на ЕТФ (ексчейндж трейдед фонд). ЕТФ са обезпечени със съответната стока примерно злато, петрол, соя, памук, индекси, и т.н. Цената се определя от цената на стоката с ажио, и понякога умножено по още някакъв коефициент. Като гледам на страницата на АБН АМРО за сертификатите си е писано - референтен курс (стойност на Софикс с ажио 4%), съотношение 10:1, обменен курс 1.956, дава стойност на сертификатите към 75 в момента, спред 73/76.
Ако сертификатите са обезпечени с акции, те би трябвало да следват Софикс и да са със същите тежести както в индекса, или много близки иначе АБН АМРО се подлагат на риск. Както каза Били:
... я помислете ако не включат Биовет в портфейла си и компаниятаа се изстреля (по незнайни или знайни причини) кой ще плаща разликата......ABN AMRO!? ТЕ да не са благотворително дружество.
Много ясно щом е оупън енд значи колкото повече се инвестира в сертификатите, толкова повече АБН АМРО трябва да купуват всички акции от Софикс, и то пропорционално на тежестите им в индекса.
ники5, извинявай че поствам в тази тема, но пуснах търсене специално за тези сертификати и не намерих другата ти тема за тях.
Коментар
-
niki5
reshenijata se vzemat v germanija billy, zastoto tam e emitirajn.otdelno postnah tema za tozi certifikat.ja pishite tam molja,4e taka trjbva da rovja iz celija forum da vi tarsja mnenijat.mersi
Коментар
-
съни, деривата е върху целия индекс SOFIX и затова те са длъжни да си хеджират цялата позиция......я помислете ако не включат Биовет в портфейла си и компаниятаа се изстреля (по незнайни или знайни причини) кой ще плаща разликата......ABN AMRO!? ТЕ да не са благотворително дружество.
И Биохим действат само като местен брокер (ИП). Най-вероятно решенията се взимат в Холандия.
Коментар
Коментар