Не се ли оформи ниво на подкрепа...18.30-18.50.... Явно много хора следат Биовет и дебнат да допълнят кошницата....Фармацевтичните фирми винаги са търсени в един западен портфейл....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биовет АД (53B / BIOV)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
Като се абстрахирате от от тези извънредни приходи от врътката с активите, ръста на приходите не е лош. Негативното в случая, е че мениджмънта доказа, че не му дреме за миноритарите. Дори започвам да се замислям защо не ги искараха на загуба? Продадох не малка, част от акциите си около 20,50 и не съжалявам. Всеки може да си намери фармацефтични дружества в CEE и да сметне на какви Gross/Operating/Net Profit маржове работят. Така най-лесно ще разберете колко е печалбата на БИОВ.
ПС: Имам акции.
Коментар
-
Абе не е само от онази продажба ама верно ако махнем 40 млн от там то ръста е под 40%. А за печалбата просто нямам думи... И друг път съм го казвал- добро работещо предприятие, но пътеката Биовет - Хювефарма- Напредък холд е не случайно създадена и докато не се промени миноритарите не ги чака нищо добро.
Коментар
-
Bobi75
оки, прав си . продължавам да гледам
Коментар
-
Bobi75
както ми припомниха, продажбните нарастват най-вече заради онази злополучна инвестиция, която продадоха
Коментар
-
Bobi75
Eто първият кандидат за корекция тип срив ....
Коментар
-
През 97-98 г. преди приватизацията си, Биовет имаше постоянно отлична рентабилност. Цената през април 98-а беше 50х лева (50 нови) при основен капитал от около 1 милион акции. След това, печалбите изведнъж изчезнаха...А през това време кпитализацията на други дружества като Софарма и Албена нарастна с пъти повече от тази на Биовет. Сега като че ли е време да навакса...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Martingalei kak ste gi iztochat tiq pechalbi?
Коментар
Коментар