IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Катекс АД (5KTE / KTEX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Начи все повече и повече започвам да си мисля, че престъпника не е толкова управниците на Катекс колкото Комисията за Финансов надзор с престъпните и закони за сделки по номинал и какви ли не пролуки и вратички като продажба на акции под 5% по номинал като се съберат с други акции на други собственици.

    А за тоя опционен договор вече не се и съмнявам, че е скалъпен фарс. Както и да е за да се развали трябва да бъдат осъдени което е направо невъзможно при парите с който разполагат. Обаче ми е интересно тоя договор трябва ли да е бил обявен когато е бил направен както казват през 2006 и ако да Комисията би трябвало да носи отговорност тогава. Другото е спазили ли са закона за извършването на тази сделка ако е било необходимо отново Комисията длъжна ли е да защити акционерите или не и ако не, кой тогава Арменския поп ли.

    Както и да е аз тук си записвам на едно листче какви законови промени трябва да се направят в Комисията и първо ще опитам с добро да бъдат променени, защото наистина искам да търгувам и за в бъдеще на тая Българска борса. Ако не стане с добро и дотогава се почувствам достатъчно силен ще се наложа да ги направят като на тези отказали ми преди това с добро ще им пратя по едно дело да се почувстват добре. Признавам си доста съм отмъстителен и ако се почувствам достатъчно силен ще стават неща като случващото се в момента с Арома.

    Сега по същество нека не се връщаме в миналото каквото откраднато откраднато. Каквото останало останало. Хубавото е, че като им погледнах баланса не са им останали някакви значими други акции от които да окрадът още. А и парите който са заверени като печалба за 2007 са неоспорим факт засега :-)

    Когато корекцията приключи правилата на борсата ще възстановят цената на базата на постигнатия резултат за 2007 и незначителните изменения от резултатите за 2008 поне за момента. Но от случващите се събития има един извод.

    Извод: Извода за в бъдеще е сериозно ще се замисля дали да инвестирам в дружества държащи големи пакети акции които в последствие могат да шитнат по номинал или да окрадат някак си.

    Не е препоръка.
    Не е препоръка.

    Коментар


    • ОХ, ОХ, Катекс са и те пълно недоразумение на фондовата борса, говорили сме, още миналата година, печалбата им идваше не от основна дейност, а от продажба акциите на Сибанк. После щяха да правят черешови градини и какво ли още не? Имаше неясни позиции по баланса (спомнмям си в графа Други имаше число- близо половината от активите). Пълно недоразумение - от 25 лв тогава отишли на 6 лв ???

      Коментар


      • Не се и съмнявам, че е станало така само неразбирам защо са си правили целия тоя труд за акциите на Сибанк като можеха да ги шитнат под масата по номинал закона в момента ни е такъв, че им го позволява.
        Не е препоръка.

        Коментар


        • Опция

          Какво представлява договор за опция!? Купувачът е има правото да купи на определена цена, а продавачът се е задължил да продаде на тази цена във фиксиран бъдещ момент или срок. ОК но това право си има цена. Колко получи Катекс за предоставянето на това право на купувача? Независимо от съществуването на опция ( най-вероятно подарена) трябва да се спази чл.114 от ЗППЦК след като се продават над 1/3 от ДА на дружееството трябва да има овластяване от ОС, в противен случай сделката е нищожна.
          Не е препоръка.

          Коментар


          • Точно затова трябва да сезирате прокуратурата. Това може да стане много лесно, длъжни са да направят проверка.

            А за опцията, документа за нея е съставен в последствие, така че не е изпипана. Одиторът, който е одитирал отчетите предните години, явно, не е виждал такъв документ преди и затова изразява такова отношение. Новите одитори за консолидирания, също не приемат такъв документ като достатъчно основание. Такова обстоятелство следва да се оповести и в доклада за управлението, за наличие на обстоятелства (ограничения, предварителни договори), свързани с притежавани активи. То не е оповестено. Сделките изискват и предварителна оторизация, а такава не е направена. Договора е съставен през 2007 г., но са направили глупостта да го направят със стара дата. Това обаче ги прави още по-уязвими, защото не са го представили нито на одиторите, нито са го оповестили.


            Поведението на КФН в случая е престъпно бездействие. Но отговаряйки на жалбите, те самите са много уязвими и срещу тях също могат да се предприемат съдебни мерки. Просто трябва сами да си свършите работата.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nevermind
              Първоначално изпратено от bse_kfn
              Още ли не сте сезирали прокуратурата? Ръководството и мажоритарите към момента не са притиснати от нищо, което да ги накара да направят по-сериозни жестове към дребните акционери. КФН бездейства, пенсионните фондове им прехвърлиха акциите си на безценица. При такива доклади на одиторите, прокуратурата или съда трудно биха оставили нещата така, особено към момента
              i tova svurshihme ve4e!

              standarten otgovor ot KFN sa polu4ili pone 3ta, koito poznavam, vklu4itelno i az, 4E nqma dopusniti kakvito i da bilo zloupotrebi i nerednosti pri izvurshvane na sdelki s Pamporovo, Despred i bankata.
              UVI... dejurnoto a la "abe ia si e..te i t.n...."
              Bulgaristan!
              Сделката за банката Я поразгледах, доста добре е изпипана. Сключваш опция на определена цена след време цената и да нарасне ти продавах по цената на опцията. Добър начин за източване. Тук единствено стой въпросът дали са спазили всички изисквания за да изпълят тази сделка.

              Колкото до PAMPO и DSPED определено престъпник има дали това е комисията за финансов надзор или са те нямам търпение да го проверя но след корекцията сега не се чувствам добре.
              Не е препоръка.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bse_kfn
                Още ли не сте сезирали прокуратурата? Ръководството и мажоритарите към момента не са притиснати от нищо, което да ги накара да направят по-сериозни жестове към дребните акционери. КФН бездейства, пенсионните фондове им прехвърлиха акциите си на безценица. При такива доклади на одиторите, прокуратурата или съда трудно биха оставили нещата така, особено към момента
                i tova svurshihme ve4e!

                standarten otgovor ot KFN sa polu4ili pone 3ta, koito poznavam, vklu4itelno i az, 4E nqma dopusniti kakvito i da bilo zloupotrebi i nerednosti pri izvurshvane na sdelki s Pamporovo, Despred i bankata.
                UVI... dejurnoto a la "abe ia si e..te i t.n...."
                Bulgaristan!

                Коментар


                • Имаме си баланс за шестмесечието. Предприятието си работи промяната спрямо тримесечния е незначителна уви можеха да покажат поне, че ще направят някоя дори дребна печалба от продажбата на тъкани но за сега и това нема.

                  Не е препоръка.
                  Не е препоръка.

                  Коментар


                  • Още ли не сте сезирали прокуратурата? Ръководството и мажоритарите към момента не са притиснати от нищо, което да ги накара да направят по-сериозни жестове към дребните акционери. КФН бездейства, пенсионните фондове им прехвърлиха акциите си на безценица. При такива доклади на одиторите, прокуратурата или съда трудно биха оставили нещата така, особено към момента

                    Коментар


                    • Aladdin Съгласен съм с доста от нещата, които казваш. По-долу поставих въпроса за овластяването на ръководстовото от общото събрание и този въпрос продължава да ми е интересен. Аз лично не успях да видя такова решение. Не съм гледал внимателно балансите, но ми се струва, че сделката за БРИБ може да е нищожна, ако няма необходимото овластяване.
                      Не е препоръка за нищо.

                      Коментар


                      • Когато в Добружда Холдинг АД раздадоха дивидент си казах: Катекс АД също могат и управлението им за 2007 е сходно и заслужава някакво обезщетение.

                        Когато новите мажоритари започнаха да изкупуват външни пакети си казах:
                        Ето има надежда за търгово.

                        И да не забравим огромната не разпределена печалба за нея пък си казах:
                        Ето имат добри възможности за едно увеличение на капитала.

                        И сега развръзката на трите:

                        Катекс Ад както виждаме вместо да даде или недаде дивидент. Реши да обявява решения за разпределяне на дивидент които са чиста подигравка данеговорим, че 90% от дружеството е собственост на мажоритарите. Дават всъщност само на 10% което по 0,3 е пари за семки и чиста гавра с миноритарите. Вместо да се гаврят по-добре изобщо да не бяха обявявали, че ще дават какъвто и да било дивидент. Бих казал, че май повечето дружества така правят и не разпределят дивидент което по отношение на една определена цена на която трябва да е дружеството е факт без значение.

                        Аз лично се надявах след всичките им номера и грубата продажба на загуба на акциите в Пампорово и Деспред. И след изкупуванията им да направят търгово то и без това има 10% останали свободно търгуваеми. Уви мой не им пука за тези 10% и май никакво търговото няма да има а колкото до морала и справедливостта на управниците на Катекс явно това е нещо което е в сверата на фантастиката.

                        И увеличение на капитала не виждам да се спряга мнението ми е, че са големи гадинки управниците на Катекс.

                        Както и да е аз съм си записал някои неща за дейността им през 2007 и когато се почувствам достатъчно силен ще видя какво мога да направя поне да ги проверя.

                        Първо дали управляващите са имали всички права за извършените от тях сделки през 2007.

                        Второ те продадоха пакети под 5% (DSPED и PAMPO) като ги събраха с други проценти да други продавачи това дали е законно и ако е законно май Комисията за финансов надзор е по-голям престъпник и от тях.

                        И трето когато имам достатъчно възможности ще видя какво може да се направи да се забранят сделките на номинал на пакети над 5%. Разбира се това ще важи само за акции на дружества търгуващи се на борсата, които се притежават от други дружества търгуващи се на фондовата борса.

                        Днес опитах да кача с малко цената на Катекс но веднага ми се включи шайката която умъртвява в момента инвеститорите на борсата и ми показа малко зъби. В резултат се получи една такава ситуация, че в момента Катекс може и да е паднал с повече проценти отколкото трябва да е спрямо сегашното падане на борсата.

                        Към допълнение на всичко ще спомена, че въпреки че знам на 100% докога ще бъде най-малко тази извратена борсова ситуация. И предопределям на базана на 5 неща кога горе долу ще тръгне нагоре и аз понесох едни добри загуби посредством Катекс, защото можеше да излезна но стоях и очаквах търгово, дивидент или увеличение на капитала а то от три стола наземи.

                        Изводи: Въпреки, че ако си затрая от това мога да извадя изгода ще напиша изводите, защото лично подкрепях Катекс още от времето когато беше на около 13.5. Цената на която беше Катекс миналата година преди да започне цирка с корекцията е сформирана на базата на процент от печалбата. Катекс отговаря на условията за да е на този процент и съответно на една определена цена която варира в зависимост от търсенето и предлагането. За цената на която трябва да е Катекс е без значение дали ще се даде дивидент или не изобщо но ако се даде дивидент тя само се увеличава.

                        Цената на която трябва да е Катекс към определен момент е нещо като константа от която след това в зависимост от това как се представя дружеството се прибавя или изважда. За момента Катекс е показал незначителен постигнат отрицателен резултата и това спрямо константната цена за 2007 рефлектира слабо засега.


                        P.S: Съветвам ви преди да предприемете мерки спрямо Катекс помислете добре. А колкото до положението в което е борсата в момента това вече всеки ще си прецени докога ще е и кога е най-изгодно за влизане или излизане.

                        Успех и без бой нема се давате Верно днес ме натепаха яко по позицията но като опълченците на шипка поне изстрелях едно черешово топче срещу врага

                        Не е препоръка.
                        Не е препоръка.

                        Коментар


                        • Акции BRIB

                          Знам, че е минало повече от година, но някой може ли да ми каже дали при продажбата на акциите от СИБанк ръководството е било овластено от Общото събрание по реда на чл.114 от ЗППЦК?

                          Коментар


                          • След прочитането на одиторския доклад се отчаях изключително. Но все пак е факт, че няма друга толкова ликвидна позиция с подобна капитализация, която да има Р/В = 0.24 и която да има 58 милиона неразпределена печалба. Това прави по 23.73 на акция за разпределяне ...... Но за съжаление е и факт, че може би няма друго дружество с по-лоши и съмнителни мажоритари и управление. Аз оставам акционер до ОСА на дружеството на което ще присъствам надявайки се на чудо ....

                            Коментар


                            • Като един мечтател от месеци тук. Засега ще остана по позицията ако ще да падне с още А и дивидента не е това което очаквам тук

                              А борсата си е в окаяно състояние дали тук или в друго окаяна работа.

                              Не е препоръка.
                              Не е препоръка.

                              Коментар


                              • Да ви кажа ко сънувах тая сутрин. Сънувах жена с копита която почна да ме преследва. После се опитвах да се бия с нея но тогава беше в мъжки вид и в червено като дявол. Бутнах го в басеин и водата почна да бълбука вероятно да ври. Излезна от там и беше дявола но тоя път в черно и огромен.

                                Проверих в съновника и много се зарадвах, че червен дявол значи увеличаване на състоянието ама дявола беше малък.

                                Докато дявола дето излезна от басеина в черно беше огромен. В съновника пише, че черен дявол значи измама.

                                След съня очаквах нещо хубаво наистина а то жалка работа.
                                Не е препоръка.

                                Коментар

                                Working...
                                X