If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам за rururu , но аз към Стефанов ден мога да посетя Казанлък и да задам няколко въпроса за Черешовите градини и Черешовите топчета,
преди Пощата и ПИБ да са го разпродали!
тук с всеки отчет P/E намалява (ей го на сега е P/Е = 3.72).
чувствам как, като стане < 1, няма да ми издържат нервичките, ще изляза и ще се набутам в някоя компания с 53 000 печалба и P/E клонящо към безкрайност.
Интерсно ми е "rururu" какво е направил след горния пост (при цени тогава от 22, а сега към 19).
rururu има едно ниво под което няма да има слизане. Но най добре е да искаш среща с шефовете или с Директора за инвеститорите. Качвай се на колата и газ към Казанлък.
ми нищо (HOLD), макар че се изкушавах да допълвам няколко пъти. ;-)
ако не друго, поне ще знам, че инвестирам в компанията с най-ниски P/E и P/B на тая борса. ;-)
тук с всеки отчет P/E намалява (ей го на сега е P/Е = 3.72).
чувствам как, като стане < 1, няма да ми издържат нервичките, ще изляза и ще се набутам в някоя компания с 53 000 печалба и P/E клонящо към безкрайност.
Интерсно ми е "rururu" какво е направил след горния пост (при цени тогава от 22, а сега към 19).
rururu има едно ниво под което няма да има слизане. Но най добре е да искаш среща с шефовете или с Директора за инвеститорите. Качвай се на колата и газ към Казанлък.
Катекс АД-Казанлък /KTEX/ свиква ОСА на 27.12.2007 год. от 11.00 ч. в гр. Казанлък, ул. М. Cтайнов 4 при следния дневен ред:
- Промени в органите на управление на дружеството;
- Промени в устава на дружеството;
- При липса на кворум събранието ще се проведе на 11.01.2008 год. от 11.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.
Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 13.12.2007 год.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 11.12.2007 год.
Някой знаещ да изкоментира , за какво става въпрос и какви перспективи има най накрая .........?
Много интересен отчет.
Показателите са прекрасни спор няма, печалбата също.
Обаче, прави ми впечатление че има крупни суми в графите "други"по всички справки, също и някакви странни покупко-продажби.
А паричния поток ми е повече от интересен. Не мога да му хвана логиката.
Някакво усещане се налага като че ли се готвят за тотално преструтуриране и съвсем друг бизнес. АКо познавах предпиятието може би щях да мога да разбера какво става.
Ако някой изкоментира паричния поток и предприятието ще съм му много благодарен.
stiff_bg написа:
Може ли някой от оптимистите по позицията да ми обясни какво се чака тук?
Погледнах отчета и само лоши работи прочетох...
Оптимистите тук вече хвалят професионалистите, които песимистично разпродават
В баланса им видях 43 млн неразпределена и към 15 млн текуща печалба, плюс 55 млн вземания при 8 млн задължения, май малко фирми могат да се похвалят с такъв баланс.
Въпреки азиатската конкуренция Катекс излиза на печалба от основна дейност за тази година - очаквана около 181 хиляди, при 2,4 млн акции нищо работа. Текущата печалбата е еднократна от продажба на акции.
Странното тук и на мен ми е, че покрай известната продажба на дела в СИБ в ОПП има "покупка на инвестиции" за 80 млн и продажба за 92 млн. Ако покупките не са акции на Катекс, може догодина пак да са на добра печалба
А как ще обясниш действията на Пощата при тези резултати , нещо повече ли знаят ? Колега беше писал ,че продават като за последно и за малко да ми стане в петък водеща позиция !
Може ли някой от оптимистите по позицията да ми обясни какво се чака тук?
Погледнах отчета и само лоши работи прочетох...
Оптимистите тук вече хвалят професионалистите, които песимистично разпродават :-).
В баланса им видях 43 млн неразпределена и към 15 млн текуща печалба, плюс 55 млн вземания при 8 млн задължения, май малко фирми могат да се похвалят с такъв баланс.
Въпреки азиатската конкуренция Катекс излиза на печалба от основна дейност за тази година - очаквана около 181 хиляди, при 2,4 млн акции нищо работа. Текущата печалбата е еднократна от продажба на акции.
Странното тук и на мен ми е, че покрай известната продажба на дела в СИБ в ОПП има "покупка на инвестиции" за 80 млн и продажба за 92 млн. Ако покупките не са акции на Катекс, може догодина пак да са на добра печалба :-).
ДОПЪЛВАЙТЕ НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ, СКОРО ИЗЛИТАМЕ..............
Интересно на кого ще продадем , като излетиме ..... за Пощата важи същото. Днес допълних за последно ...... по принцип това трябваше да бъде позиция при корекция.............
Коментар