IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Катекс АД (5KTE / KTEX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nevermind
    ne bih se u4udil KTEX da go otpishat ot BFB. BRIB mai si otiva ot BFB, a kakto pove4eto tuka znaqt, KTEX beshe dulgi godini i e vse oshte PO Box & kasi4kata za izto4vane na BRIB!

    kofti naistina, no tova e taka za sujalenie!
    Е вече не е.Белгийците няма да се занимават с глупости.
    Life won't wait for you.

    Коментар


    • ne bih se u4udil KTEX da go otpishat ot BFB. BRIB mai si otiva ot BFB, a kakto pove4eto tuka znaqt, KTEX beshe dulgi godini i e vse oshte PO Box & kasi4kata za izto4vane na BRIB!

      kofti naistina, no tova e taka za sujalenie!

      Коментар


      • какво става тогава с малките риби с акции тук, такива като мене?

        Коментар


        • Мен пък ми мирише на отписване на дружеството от БФБ....

          Коментар


          • Някои отговори струва ми се са дадени в темата за PAMPO. Надникнете и там.

            Коментар


            • Da niama posle da razpraviat shefovete na KTEX v zatvora:
              - zvuni vratata, zvuneca chuka. Otvariam, gledam nindja.
              ......................choveko go nema u celata shema, para mu trebva za zloupotreba
              Vsichki sme vuv vtorata cedka.........vide li kak stana problema?

              Коментар


              • Човека взе парите каза чакай малко

                Коментар


                • Диагностик написа:
                  .................................................. .................................................. ..
                  Възможни хипотези за отговори.
                  Хипотеза песимистична. Продажба на дяловете му (акциите) само в Деспред и Пампорово, без промяна на собствеността в Катекс. Разпореждане с общото, като със 100% своя собственост.

                  Хипотеза полуоптимистична, Договореност за продажба на всички акции, включително и на Катекс, като договореносттта включва продажба на предприятието, без притежаваните акции. Евентуално нов собственик, който може да бъде свързан с купувачите на СИ Банк. Или друг нов собственик, напр.стратегически инвеститор. Основание за такава хипотеза - прибързани сделки, покупки и продажби в рамките на седмица, обявено общо събрание с промени в управляващи органи.
                  .................................................. .............................................
                  Първата хипотеза е деиствително лоша ........................................
                  Втората хипотеза за мен е по скоро добра , при продажба и при толкова вземания , който имат ако са деиствителни !

                  Коментар


                  • Една лоша новина и очаквания за 1 полудобра (или още една лоша) новина.
                    Първо лошата.
                    Честито,
                    пакетите на Деспред и Пампорово са препродадени съответно с печалба както следва - Деспред 7.10 лв. на акция и Пампорово 33.10 лв. на акция. За справка, погледнете сделките с посредничеството на ИП 115 от 09.32 и 09.34.
                    Пропуснатите ползи от дружеството са доста прилични, а всеки може да си сметне колко би била печалбата на 1 акция за годината, ако сделката беше станала от Катекс.

                    Надеждите за добрата.
                    Кое може да накара мажоритаря да предприеме такива действия, без да му пука от останалите акционери, включително пенсионен фонд и застраховател? При това с риск за проверки от КФН, администрация на НАП (сделки на свързани лица, с отклонения от пазарните условия), ръководства на останалите акционери с над 5% дял, без да му пука и за имидж.

                    Възможни хипотези за отговори.
                    Хипотеза песимистична. Продажба на дяловете му (акциите) само в Деспред и Пампорово, без промяна на собствеността в Катекс. Разпореждане с общото, като със 100% своя собственост.

                    Хипотеза полуоптимистична, Договореност за продажба на всички акции, включително и на Катекс, като договореносттта включва продажба на предприятието, без притежаваните акции. Евентуално нов собственик, който може да бъде свързан с купувачите на СИ Банк. Или друг нов собственик, напр.стратегически инвеститор. Основание за такава хипотеза - прибързани сделки, покупки и продажби в рамките на седмица, обявено общо събрание с промени в управляващи органи.

                    Защо полуоптимистична?
                    Цената на мажоритарния дял на дружеството, включително с акциите на Деспред и Пампорово би била значително по-висока. Ако има нов собственик, предварително той е неясен и не може да се прогнозира първоначалната реакция на пазара, при евентуална смяна.
                    Въпреки всичко, евентуално нов собственик (мажоритар) със сигурност е по-добре от съществуващия.

                    За да не гадаем, няма ли някой акционер от Казанлък, който да отиде и на място да се запознае с документите за общото събрание, обявено за 27.12.2007 г. Те трябва да бъдат на разположение на акционерите.

                    Настоящето мнение не може по-никакъв начин да се третира като препоръки за покупки или продажби на акции от дружеството. То представлява лични разсъждения, опити за интерпретиране на факти. Това се налага, поради непрозрачната политика на ръководството на дружеството. Притежавам акции на дружеството.

                    Коментар


                    • Проблемът със сигурност не е в теб. Не е много професионално големи суми да се крият в други. Ако все пак има такива, в справката за оповестяване на счетоводната политика трябва да се оповести и разшифрова.
                      В отчета за паричните потоци обаче има далеч по-сериозни неясноти. Има плащания на 81 млн. за финансови инвестиции (още от първо тримесечие), а такива не могат да се открият (постъпленията идват от продажба на акции на СИ Банк купени предни периоди). Имам известни догадки, че това са предоставени аванси на някои свързани фирми (авансовите плащания също могат и трябва да се отразяват според предназначението им). Възможно е да са предоставени и на СИ Банк. Те вече няма накъде, преди отчета и заверката, трябва да излязат наяве, т.е. да се върнат или да се отчетат като купени акции или финансови инструменти. Част от тях според мен могат да се намерят в баланса, текущи активи - като аванси и други краткосрочни вземания. За тях обаче, въпреки, че са огромни суми, също няма никакви пояснения.

                      В заключение, могат да се очакват много бъдещи изгоди, но ръководството на предприятието и ДВИ е крайно време да се поставят на мястото им. Докладът на одитора също ще хвърли яснота.

                      Не препоръчвам никому нищо.

                      Коментар


                      • Абе много искам да вляза тук, но много ми е тъмно това дружество.
                        Скъсах се да му чета отчетите.... и ей бога ми или аз съм тъп или тези типове от Катекс, графа "други" и отчета за паричния поток за нищо го нямат.
                        Нека някой бавно, внимателно и като за олигофрени да обясни за какво иде реч в това дружество,..ако иска де.
                        Иначе ми е мерак, признавам.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bate Goiko
                          Доброволен пенсионен фонд "Доверие" притежавал 10.00% от дружеството това не го знаех до сега.Някой знае ли отдавна ли е това ?
                          По интересно ще е да разберем кой продава през 102 и през Пощата. Иначе това е вярно - 10% - поне имаше 244000 бр
                          Няма съобщение от БФБ че е паднал под 5%
                          оборота за последните 6 м е 185 131 бр
                          Така че вероятно има още поне 5%

                          Коментар


                          • Доброволен пенсионен фонд "Доверие" притежавал 10.00% от дружеството(според Инвестора) това не го знаех до сега.Някой знае ли отдавна ли е това ?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nikita_ru
                              Първоначално изпратено от rururu
                              Първоначално изпратено от Диагностик
                              Тъй като на този форум не може да се води нормална дискусия и обмен на мнения, предлагам на всеки, който иска да обсъждаме някакви общи мнения за това и други дружества, да ме търси в Зип - Иван Петров
                              не знам какво точно е това Зип, но бих се радвал, ако хората с познания не си тръгват от форума и продължат да дискутират и да са от полза и на нас (неразбиращите).

                              моля, помогнете да се изясни - тия действия в Катекс имат ли някакво обяснение, което да е различно от източване, ощетяващо миноритарите.

                              всъщност няма ли някаква защита, която да ни предпазва от това? по тази логика всеки холдинг би могъл да си продаде дружествата на безценица на свързани лица?
                              Първо: Извинения на Диагностик!
                              Второ: Мързи ме да смятам точно - но продажбите на DSPED i PAMPO едва ли ще намалят балансовата стойност на акциите. Счетоводно се водят на ниска ст-ст. В момента счетоводната ст-ст на KTEX е над 30 лева и дори след тези продажби ще остане над 30. По важен факт тук е че се търсят начини да се източват пари - ей това му е лошото на KTEX. А начини за това - бол! Пък и има какво да се точи!
                              Не е препоръка за продажба
                              Със сигурност няма да продам
                              Не е препоръка за покупко продажба!!!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nikita_ru
                                Първоначално изпратено от B.Graham
                                Е то е ясно че като се продават акции по номинал а пазарно са в пъти повече е ощетен Катекс.Елементарно.
                                Е така е - сагласна съм. Но виж в отчета на каква цена водят DSPED i PAMPO - смешна е спрямо пазарната
                                и викаш понеже и продажната цена е смешна спрямо пазарната и да не и обръщаме внимание?

                                нямам акции в дружеството, но се оглеждах тия дни - след тези съобщения благодаря
                                Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

                                Коментар

                                Working...
                                X