IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Някой знае ли какво става по тази позиция? Кой купува така стремително? И защо?

    Коментар


    • Тук интересното за мен е като се продадат "Завода за резервни части" и "Филтровите машини " ))))) дали пак няма да има дивидент и то минимално /15-20лв/?
      Как държавата ще си прибере парите ?


      Тепърва ще се берат плодовете на инвестицията?

      Цени под счетоводната цена си са на промоция))))))))))!




      Това е моето скромно мнение.
      Умереният риск винаги печели ! ))))))

      Коментар


      • BV e постижима в рамките на най-много един месец, да не говорим че може и да бъде подмината ако процедурата по сделката започне в началото на юли.

        Коментар


        • малко да те коригирам - 39,56 лв. според последния отчет

          Коментар


          • Pri dobro razvitie na privatizacijata 6te sme svideteli na niva ot moje bi 45-50leva. 4e to s4etovodnata stoinost e 43 leva na akcija

            Коментар


            • :-))))

              Коментар


              • Jack_Daniels, да не би да си страстен почитател на съименника си, че ти убягват такива основни положения?

                80-те процента на Булгартабак ще се продават през борсата или чрез конкурс поради юридически усложнения с процедурата по обособяването на печатницата.

                Коментар


                • "По отношение на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД е взето решение да се продаде акционерното участие на Булгартабак-Холдинг АД в капитала на дружеството. Първоначално ще се предприеме преструктуриране на дружеството, като се извърши продажба на Завода за резервни части като обособени активи чрез публично оповестен конкурс, както и продажба на притежаваните от дружеството филтрови машини - на предприятие от Групата. След това ще се пристъпи към продажба на цялото акционерно участие на Булгартабак-Холдинг АД в капитала на дружеството. Конкретният метод за продажба ще бъде определен след преструктурирането на дружеството."

                  Това е от отчета на Юрий Гагарин публикуван на борсата. Brain, може би знаеш нещо което от Булгартабак и Юрий гагарин не знаят?!
                  Кучето те гледа с уважение, котката - с презрение, а прасето - като равен

                  Коментар


                  • Пак се пишат глупости. Никакви активи няма да се обособяват при приватизацията.

                    Коментар


                    • да нема пак некой не разбрал...



                      Акционерите на Пловдив Юрий Гагарин БТ ще гласуват дивидент от 1,25 лв. на акция на редовното годишно Общо събрание, насрочено за 26 юни. Това гласи съобщение от бюлетина на БФБ – София.

                      От печалбата за миналата година, която възлиза на 2,79 млн. лв., за изплащане на дивиденти са предвидени 1,26 млн. лв., а остатъкът ще бъде разпределен в резервния фонд на дружеството. Дивидентът за предходната година бе в размер на 0,21 лв. на акция.

                      Финансовият резултат на дружеството за първите три месеца на тази година е отрицателен в размер на 673 хил. лв., в сравнение с печалба от 938 хил. лв. за същия период на миналата година.

                      Мажоритарен собственик с дялово участие от 80,57% е Булгартабак холдинг. В приватизационната стратегия на холдинга се предвижда преструктуриране на Юрий Гагарин БТ чрез продажба на завода за резервни части като обособен актив чрез публично оповестен конкурс и продажба на филтровите машини на Благоевград БТ или Пловдив БТ. След преструтрурирането ще се пристъпи към продажба на цялото акционерно участие на холдинга в дружеството, като конкретният метод предстои да бъде определен.

                      От началото на днешната търговска сесия до момента са изтъргувани общо 495 акции на Юрий Гагарин БТ, като цената им отбеляза ръст от 2,88% до 34,74 лв. Офертите по позицията са на нива от 33 лв. „купува“ и 35,99 лв. „продава“
                      не е препоръка!!!

                      Коментар


                      • Купувайте, малко остана.

                        Коментар


                        • Крайният срок да приключване на преструктурирането на“Булгартабак холдинг“е месец юли 2006 г., съобщи изпълнителният директор на холдинга Христо Лачев.Предварителната програма на холдинга за преструктуриране и приватизация беше пусната на фондовата борса в края на февруари 2006 г. Досега в нея е настъпила една съществена промяна – дружеството“Пловдив-Юрий Гагарин- БТ“ще се продава цяло, а не на части, както беше предвидено.Приватизацията трябва да бъде бърза, прозрачна и безкомпромисна, категоричен е изпълнителният директор Христо Лачев.Според него най-чистият начин за раздържавяване е чрез фондовата борса и вероятно така ще се действа и спрямо Булгартабак. Конкретните предложения за начините на продажба обаче ще бъдат направени от консултанта.Повече за офертите на трите консорциума и програмата за преструктуриране и приватизация на“Булгартабак холдинг“АД четете в Bulgarian Post
                          Тази новина как ли ще се отрази на цената на акциите на "Пловдив-Юри Гагарит -БТ"? Според мене това е добра новина за имащите акции в тази позиция.

                          Коментар


                          • v-k Dnevnik "Пловдив Юрий Гагарин" илиза на загуба за тримесечието


                            Татяна Пунчева | 02 май, 19:36



                            Тютюневото предприятие "Пловдив Юрий Гагарин БТ" АД отчете загуба за първите три месеца на 2006 г., сочи междинният финансов отчет, публикуван на Българската фондова борса. В края на март загубата на дружеството възлиза на 673 хил. лв. при нетна печалба от 938 хил. лв. година по-рано.

                            Отрицателният резултат се дължи на значителното понижение в постъпленията от продажба на дружеството. Общите приходи на компанията от дейността спадат до 7.751 мнл. лв. при реализирани 10.4 млн. лв. в края на март 2005 г., или понижение от 25.79 на сто. Разходите на дружеството намаляват с около два пъти по-слаб темп от 11.39 на сто до 8.3 мнл. лв. при 9.36 млн. лв. година по-рано, като основно намаляват разходите за материали при по-слабото производство.

                            В допълнението си към междинния отчет управляващите на тютюневото дружество поясняват спада на производството на цигари през първото тримесечие на 2006 г. с повишаването на акциза на тютюневите изделия и увеличението на цените на цигарите. "Пловдив Юрий Гагарин БТ" е дъщерно дружество на "Булгартабак холдинг" АД, който притежава 80.57% от акциите му. Освен това производството и продажбите на дружеството са пряко свързани и с дейността на другите дъщерни дружества на холдинга.

                            Тютюневото дружество ще се преструктурира, като първоначално се извърши продажба на завода за резервни части като обособен актив чрез публично оповестен конкурс и на филтровите машини на предприятието, а след това се пристъпи към продажба на притежаваното от холдинга акционерно участие в дружеството.

                            "Пловдив Юрий Гагарин" е с основен капитал от 1.004 млн. лв. и собствен към края на първото тримесечие в размер на 39.71 млн. лв. спрямо 40.43 млн. лева година по-рано.

                            Новината за негативните постижения на дружеството през първото тримесечие на 2006 г. рефлектира и върху търговията с акциите. На фондовата борса акциите загубиха 1.91 на сто от сатойността си. Инвеститорите си размениха едва 9 лота на средна цена от 30.31 лв. за бройка при отваряне на цена от 30.90 лв.

                            Коментар


                            • Тука тренда е само един - ЯКО НАДОЛУ :-)
                              Абе хора я ги манете тия табаци - вече е 21 век.

                              Първоначално изпратено от Kristo
                              “Юрий Гагарин БТ” на червено за тримесечието
                              Тютюневото дружество "Пловдив Юрий Гагарин БТ" отчете загуба за първото тримесечие на 2006 г. година в размер на 673 хил. лв. спрямо печалба от 938 хил. лева за същия период на миналата година, съобщи Investor.bg. Влошаването на резултата се дължи на спада в приходите от основна дейност с 25.8% до 7.75 млн. лв. от 10.45 млн. лв. година по-рано.
                              Дружеството е с основен капитал от 1.004 млн. лв. и собствен към края на първото тримесечие в размер на 39.71 млн. лв. спрямо 40.43 млн. лева година по-рано.
                              За 2005 г. "Пловдив Юрий Гагарин БТ" отчете повишение на нетната печалба до 2,79 млн. лв. спрямо 510 хил. лв. за 2004 г., според одитирания отчет на дружеството. В предварителния неконсолидиран отчет бе обявена печалба в размер на 3,88 млн. лв.
                              изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

                              Коментар


                              • “Юрий Гагарин БТ” на червено за тримесечието
                                Тютюневото дружество "Пловдив Юрий Гагарин БТ" отчете загуба за първото тримесечие на 2006 г. година в размер на 673 хил. лв. спрямо печалба от 938 хил. лева за същия период на миналата година, съобщи Investor.bg. Влошаването на резултата се дължи на спада в приходите от основна дейност с 25.8% до 7.75 млн. лв. от 10.45 млн. лв. година по-рано.
                                Дружеството е с основен капитал от 1.004 млн. лв. и собствен към края на първото тримесечие в размер на 39.71 млн. лв. спрямо 40.43 млн. лева година по-рано.
                                За 2005 г. "Пловдив Юрий Гагарин БТ" отчете повишение на нетната печалба до 2,79 млн. лв. спрямо 510 хил. лв. за 2004 г., според одитирания отчет на дружеството. В предварителния неконсолидиран отчет бе обявена печалба в размер на 3,88 млн. лв.

                                Коментар

                                Working...
                                X