IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Caessar
    Брейн,не забравям,мисля,че единият от тях е доста напред в това си начинание и бързо ще си ги набави.А какво ще стане с останалите 55-60 % от акциите?
    маце, много си далеч от истината

    Коментар


    • Моята прогноза е че цената ще се надуе за да може повече рибоци да влязат в мрежата. Все пак тези новини са дар Божий за големите играчи и опитните спекуланти

      Коментар


      • Какви са вашите прогнози след тази новина? Очаквате ли спекулации с цената в понеделник? Поздрави!

        Коментар


        • Няма само да консултира,ще купува за един небезизвестен принц...така чувам...

          Коментар


          • Бахти корупцията. Каролев нали беше близък до НДСВ, пак се е уредил да консултира.

            Коментар


            • v-k Standart Седем кандидати за “Юрий Гагарин-БТ”
              Продават дружеството през борсата наесен


              Седем са потенциалните кандидати за покупката на "Юрий Гагарин-БТ". Това каза за "Стандарт" Владимир Каролев, шеф на "Балканска консултантска компания". Тя заедно с адвокатско дружество "Събев и съдружници" и "Евро-финанс" е консултант по преструктурирането на цигарения холдинг. Дружеството, в което се печатат кутиите за родните папироси, ще бъде продавано през борсата, реши вчера Надзорният съвет на "Булгартабак". Предлагането ще започне през септември, обясни Каролев. Решението за пускане на фабриката през капиталовия пазар е било съгласувано с консултантите. Другият вариант, който бил отхвърлен, е публичен конкурс. Холдингът ще пусне 80,57% от капитала на "Юрий Гагарин-БТ" на борсата, като единственият критерий при избора на купувач ще е цената. Няма да има допълнителни следдоговорни ангажименти към купувача. Ще се продават всички активи на фабриката. Освен печатарския цех в нея влизат и цехове за филтри и цех за резервни части и нестандартно оборудване. Първоначалната идея бе те да се отделят и да преминат към холдинга, но окончателното решение е да се продава всичко накуп, обясни за "Стандарт" директорът на холдинга Христо Лачев.
              До момента единствената компания, която официално е заявила интереса си към "Юрий Гагарин-БТ", е австрийската "Майер Мелнхоф". Тя се занимава с производство на опаковки и у нас и притежава завод в Никопол.
              Невена Мирчева

              Коментар


              • Продават "Пловдив Юрий Гагарин БТ" до края на юли през борсата
                Валентин Георгиев
                Тръгва продажбата на едно от големите дружества в системата на "Булгартабак холдинг" - фабриката за опаковки "Пловдив Юрий Гагарин БТ". На 22 юни 2006 г. Надзорният съвет на холдинга e одобрил метода за продажба на притежаваните акции. Тя ще се осъществи посредством публичното им предлагане на Българска фондова борса - София АД.
                Планира се пускането на 80,57% от капитала на "Пловдив Юрий Гагарин БТ" до края на юли, като сделката е приоритетна за холдинга.
                Конкретния метод за продажба на борсата ще бъде уточнен след обсъждане с консултантския екип, казаха от "Булгартабак".
                При обсъждане начините за продажба, като предимства на публичното предлагане са изтъкнати няколко факта, сред които постигането на максимален финансов ефект, отсъствието на процедурни и технически пречки, които биха ограничили достъпа на потенциалните инвеститори, кратките срокове по осъществяване на сделката, минималната вероятност за "корупционни практики" в процеса на продажба и др.
                Освен това при този метод отсъстват допълнителни следдоговорни ангажименти към купувача, а това би разширило кръга както от стратегически купувачи, така и от инвеститори, целящи преструктуриране на дружествата.
                Нетната печалба на "Пловдив Юрий Гагарин БТ" за миналата година се повиши до 2,79 млн. лв., спрямо 510 хил. лв. за 2004 г. Акционерите на дружеството ще гласуват дивидент от 1,25 лв. на акция на редовното годишно Общо събрание, насрочено за понеделник.

                Коментар


                • "Юрий Гагарин-БТ" ще се продава на фондовата борса


                  Dnenvik.bg | 23 юни, 13:46



                  "Юрий Гагарин-БТ" АД да се продаде чрез публично предлагане на Българска фондова борса - София, реши надзорният съвет на "Булгартабак холдинг" в четвъртък. Другият вариант беше дружеството да се продаде чрез публично оповестен конкурс.

                  След разговори с консултантите от консорциума - адвокатско дружество "Събев и съдружници", "Евро-финанс" АД и "Балканска консултантска компания" ООД, е била избрана продажба на

                  акциите на регулиран пазар, съгласно допустимите методи.

                  "Юрий Гагарин-БТ" е дружество от системата на "Булгартабак холдинг" специализирано в производството на опаковки. В неговите активи са включени печатарска база и цехове за цигарени филтри и за резервни части и нестандартно оборудване.

                  Коментар


                  • Брейн,не забравям,мисля,че единият от тях е доста напред в това си начинание и бързо ще си ги набави.А какво ще стане с останалите 55-60 % от акциите?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Caessar
                      Всеки от нас може да сметне колко броя акции са тези почти 81%,които ще се излеят на пазара.За какъв ЪП говорим?
                      Цезаре, забравяш, че има няколко стабилни кандидат-купувачи, които ще се борят за мажоритарен пакет.

                      Коментар


                      • Всеки от нас може да сметне колко броя акции са тези почти 81%,които ще се излеят на пазара.За какъв ЪП говорим?

                        Коментар


                        • UUP 45- 50 leva

                          Коментар


                          • Как ще коментитате това съобщение:

                            В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Булгартабак холдинг АД-София /BTH/:
                            На 22.06.2006 год. Надзорният съвет на Булгартабак холдинг АД-София одобри метод за продажба на притежаваните от Булгартабак холдинг акции в копитала на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив /GAGBT/ - чрез публично предлагане на Българска Фондова Борса-София АД.

                            Коментар


                            • и сега кво - GAGBT ще се приватизира на борсата
                              да купуваме ли или да продаваме?

                              Коментар


                              • Много е малък, само това знам.
                                Което е потенциал цените да фръкнат доста.

                                Коментар

                                Working...
                                X