IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Отчета показва най добре

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Деси Разгледай мнение
      Г-н Шарланджиев е стахотен Мениджър от Дупокак Тракия Папир за няколко години направи монополист на пазара за опаковки от велпапе в БЪЛГАРИЯ и регионален лидер. Сега предстои да видим какво чудо ще сътвори от Юри Гагарин.
      деси, онзи ден в редица теми питаше с явен подтекст

      Първоначално изпратено от Деси Разгледай мнение
      Някой знае ли кой произвежда опаковки за цигарената промишленост, че при тези повишени продажби можеби ще има добри резултати ???

      Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции!!!
      днес вече цитираш някакво интервю от преди година

      Първоначално изпратено от Деси Разгледай мнение
      Опаковката "продава" - философията на "Юрий Гагарин" АД
      Иван ШАРЛАНДЖИЕВ, изпълнителен директор на "Юрий Гагарин" АД; Интервю на Мария ПЕТРОВА, 15 Март 2010; 09:38

      За 4 години в дружеството са инвестирани над 32 млн. лв. за нови технологии, печатни машини и квалификация на персонала

      http://www.marica.bg/show.php?id=23064
      вместо да цитираш актуалните резултати за Q4

      Юрий Гагарин с по 10% спад на приходите и печалбата през четвъртото тримесечие

      http://www.investor.bg/news/article/111633/339.html
      и не се учудвай, че цената е заспала на 40 лв. когато всичко останало се вдига

      а с писане по други теми за това дружество и със стари интервюта няма нищо да направиш

      и що се отнася до Дупокак Тракия Папир там основна роля изигра Атанас Калудов по всеобщо мнение на хора с които съм разговарял

      пожелавам ти успех
      Last edited by p0lki; 28.01.2011, 02:44.

      Коментар


      • Дано да пренесе с успехите и дивидентите на Тракия Папир

        Коментар


        • Ами те са едни от водещите по инвестиции на БФБ

          Коментар


          • Г-н Шарланджиев е стахотен Мениджър от Дупокак Тракия Папир за няколко години направи монополист на пазара за опаковки от велпапе в БЪЛГАРИЯ и регионален лидер. Сега предстои да видим какво чудо ще сътвори от Юри Гагарин.
            Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

            Коментар


            • Опаковката "продава" - философията на "Юрий Гагарин" АД
              Иван ШАРЛАНДЖИЕВ, изпълнителен директор на "Юрий Гагарин" АД; Интервю на Мария ПЕТРОВА, 15 Март 2010; 09:38

              За 4 години в дружеството са инвестирани над 32 млн. лв. за нови технологии, печатни машини и квалификация на персонала


              - Г-н Шарланджиев, "Юрий Гагарин" АД е едно от малкото дружества, пощадено от икономическата криза. Оптимист ли сте, че тази година ще реализирате миналогодишната рекордна печалба?

              - Изминалата 2009 г. бе наистина успешна за дейността и развитието на "Юрий Гагарин" АД. В условия на криза успяхме да увеличим приходите от дейността с 1,6 % спрямо 2008 година до 47 566 хил. лв. Годишният финансов резултат след данъчно облагане е печалба в размер на 3 344 хил. лева. Трябва да отбележа, че тези резултати не бяха постигнати лесно. Пазарната среда, в която "Юрий Гагарин" АД осъществява дейността си, също бе засегната от кризата в една или друга степен и това не може да не оказва влияние и върху дружеството. "Юрий Гагарин" АД произвежда многоцветни печатни опаковки от картон и филтри за цигари и когато вътрешното потребление (в страната) и продажбите на нашите клиенти намаляват, това се отразява и на дружеството. Не мога да се съглася, че дружеството бе пощадено от икономическата криза. Ние просто бяхме подготвени за нея. Успяхме да постигнем добри резултати за 2009 г. и сме оптимисти, че дружеството ще продължи своето стабилно и устойчиво развитие и през 2010 година.

              - Как успяхте в разгара на кризата през 2009 г. да реализирате печалба над 4 милиона лева?

              - Печалбата е финансов резултат. Данните от годишният финансов отчет сочат, че печалбата се дължи на едно съществено намаление на разходите с около 7% и увеличаване на приходите с 1.6% спрямо 2008 година. Но печалбата е и резултат от политиката, която провежда "Юрий Гагарин" АД, резултат от последователното преследване на целите, които сме си поставили, и ценностите, в които вярваме. Дружеството е с над 45-годишен опит в производството на печатни опаковки и цигарени филтърни пръчки. Въвели сме високи стандарти на фирмено управление и се стремим да поддържаме репутация на компетентен и лоялен партньор. Нашата цел е да бъдем предпочитаният партньор на потребителите на луксозни многоцветни печатни опаковки от хартия и картон и цигарени филтърни пръчки. "Юрий Гагарин" АД е пазарно ориентирано дружество. Политиката ни се определя от изискванията на клиентите и потребностите на пазара. Има една фраза: "Опаковката продава". Ето защо ние вярваме, че с производството на богат асортимент и качествени опаковки на атрактивни цени допринасяме за повишаване на конкурентоспособността на продуктите на нашите клиенти. Това е нашата философия. Необходими са още - съвременно технологично оборудване, мотивирани служители с висока квалификация и подържане на ефективна комуникация с клиентите и доставчиците. Изграждането на по-голямо доверие и прозрачност в отношенията между заинтересованите лица в условията на криза е ключът към успеха на една фирма. Публичният характер на дружеството е допълнително предимство в условията на криза.

              - Доколко се отрази кризата на външнотърговската дейност на фирмата?

              - Относителният дял на износа на крайни изделия на дружеството е около 13 % от общия обем за 2009 година и е намалял с 3 % спрямо 2008 година. Основните традиционни външни пазари на крайна продукция на дружеството са Румъния, Полша, Сърбия, Словакия, Черна гора, Босна и Херцеговина. През 2010 г. ще продължи усвояването на външни пазари за опаковки и филтрови пръчки в Турция, Армения, Гърция и Македония.

              - Кое от перата на дружеството - полиграфическа продукция или консумативи за цигарената индустрия е по-печелившо?

              - Необходимо е да направя едно разяснение за читателите на в. "Марица". Дружеството произвежда разнообразна полиграфическа продукция за различни отрасли, в това число и за цигарената индустрия. Производството на филтри за цигари е другото важно направление в дейността на "Юрий Гагарин" АД. Това са двете основни пера, или крайни изделия на дружеството. През 2009 година са реализирани печатни изделия и филтърни пръчки за цигари за над 45 милиона лева - 79 % от приходите за 2009 година са от печатни изделия, а 21 % - от филтри за цигари.

              - Заради увеличението на цигарите от 1 април очаквате ли понижение на приходите? Възможно ли е това да даде негативно отражение и на търговията ви с акции?

              - Производителите на цигари в България са основни клиенти на дружеството и намаляването на продажбите им на вътрешния пазар, вследствие на увеличаване на акцизната ставка върху цигарите, би могло да породи известен риск и несигурност през 2010 година. От друга страна, публикуваните отчети показват, че цигарените фабрики успешно се противопоставят на тенденцията на намаляване на пазарния им дял в България със значително увеличаване на техния износ на външни пазари. Динамиката на пазара на цигарени изделия е голяма, но ние сме оптимисти, че цигарената индустрия ще успее да съхрани доминиращите си пазарни позиции като цяло. Други основни пазари за продуктите, произвеждани от "Юрий Гагарин" АД са тези на хранително-вкусовата, парфюмерийната и козметичната промишленост в страната, които бяха засегнати от кризата в по-малка степен. Засилването на пазарния натиск и конкуренцията в тези отрасли увеличават изискванията за високо качество на потребителските опаковки, за което сме подготвени. Ще продължим да работим за привличане на нови клиенти и за усвояване на нови пазари. Нашата цел през 2010 година и в дългосрочна перспектива е стабилно и устойчиво развитие на фирмата и запазване на водещи позиции в производството на печатни картонени опаковки и цигарени филтърни пръчки. Състоянието на дружеството и переспективите за неговото развитие не ни дават основание да очакваме негативно отражение върху търговията с акции, която се извършва на Българската фондова борса. От друга страна, капиталовият пазар също е в криза и това трябва да се отчита. Нашата отговорност е да работим за повишаване стойността на компанията и за осигуряването на капиталови печалби на акционерите. Акциите на дружеството са атрактивни и имат потенциал. Разбира се, това не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа на дружеството.

              - С приватизацията на "Юрий Гагарин" бе заложена сериозна инвестиционна програма. На какъв етап от изпълнението е тази програма?

              - Това, което ни позволява да се справяме успешно по време на криза е, че своевременно осъществихме и сме в процес да финализираме една амбициозна инвестиционна програма. Общият размер на инвестициите за периода 2005-2009 година надхвърля 32 милиона лева. След приватизацията на дружеството през 2006 година ускорихме преструктурирането на дейността в посока продажба и закриване на нискоефективни активи и производства. За инфраструктурни проекти и модернизиране на материалната база бяха отделени значителни средства, но основните инвестиции бяха насочени към производството на печатни опаковки - за нови технологии, високопроизводителни печатни машини и ново оборудване за довършителните полиграфически операции. Това е разбираемо, защото 75 % от приходите на дружеството са от тази дейност. Важно значение имат и инвестициите, свързани с управлението на бизнеса и повишаване на квалификацията и развитието на персонала. Инвестициите на дружеството са финансирани със собствени и заемни средства, като се поддържа добра ликвидност за нормалното функциониране на дружеството.

              С новите инвестиции по моя сметка инвестициите са около 40 милиона след приватизацията, колкото е и пазарната капитализация на това как му викаха ФУНДАМЕНТ или нещо подобно ли беше?
              Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

              Коментар


              • Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

                Коментар


                • За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 8,16% до 39,8 лв. за брой и 40 млн. лв. пазарна капитализация. Не е ли малко посъпването спрямо резултатите

                  Коментар


                  • Много е добре отчета- Не забравяме ли , че отличниците ХЕС, МЦХ, ЕЛХИМ са с подобни и по ниски ръстове Добре е, че не спират и инвестициите. Разбира се искаме още

                    Коментар


                    • И аз признавам, че очаквах малко повече през последното тримесечие, но пак не е зле.
                      Само за Q4 имат инвестиции в размер на 5.796 млн лв, и спада на печалбата се дължи основно на "Пускови и предексплоатационни разходи", които са били 662 хил лв за тримесечието.

                      Показателите на дружеството продължават да са едни от най-атрактивните на пазара, а тепърва ще видим резултата от инвестициите.

                      Успех на всички!

                      Коментар


                      • За мен не е малко 77% ръст на печалбата

                        Коментар


                        • За мен не е малко 77% р

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от цар плъх Разгледай мнение
                            долу горе добре, очаквах повече, но не е лошо!
                            Да, слобо последно тримесечие.
                            Отделно трябва да се приспадне и данък печалба. Сега не е начислен, но в одитирания ще цъфне, към 600 хил. лв. ще е.

                            Коментар


                            • долу горе добре, очаквах повече, но не е лошо!

                              Коментар


                              • Доброто комбиниране- цигари и шоколад

                                Коментар

                                Working...
                                X