If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да добра е компанията и съм е проучвал и влизал- всяка година купуват нови машини. Ходил съм и в завода- модерен е, а имат и клиенти извън тутуните Сушарт- резултатите говорят сами за себе си
Троле знаеш ли колко фирми в кризата намаляват и увеличават персонала си. И да нападате лузерите някои компании живота продължава и те ще работят, а ти на голям вътрешар се правиш. Нямам акции тук , но е добра компания и то личи по цената и
Киро е май доста по в час тука от прецаканото.
Една от любимите ми акции, инвестират, развиват се хората, личи си и по резултатите,че го правят добре.
Последните дни под усилена разпродажба най-вероятно от фондовете на Стандарт,но създаде невероятен шанс за попълване на апетитни нива от около 25лв.
Вече сте го усетили понеже трябваше да се боря с част от вас за парчета от баницата,ама намазах и аз.
Доста ми набъбна позицията в портфейла,ама не съжалявам ни на йота. За мен е по-подценена в момента от средното за борсата.
Струва 3 пъти по толкова, бъдеща ракета.Ще и дойде времето.
Липсата на дивидент е бял кахър,сигурно ще има и такъв по нататък.
Сега е по-добре по-бързо да си изплатят заемите за новите линии. А D/Еq и без това си е на доста прилично ниво.
Троле знаеш ли колко фирми в кризата намаляват и увеличават персонала си. И да нападате лузерите някои компании живота продължава и те ще работят, а ти на голям вътрешар се правиш. Нямам акции тук , но е добра компания и то личи по цената и
Акционерите са много в час- по скоро имат клиент за продукцията на тази машина
След две-три тримесечия ще се запознаеш с истината, троле, не само да седиш на монитора, да премяташ разни информацийки оттук и там и да фантазираш, но ще лъснат някои истини ако започнат да намаляват персонала - прави си изводите, дали имат клиенти или дали нямат
НЕ е препоръка
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Влага 6 млн. лв. в машина за филтри, а от филтри е взел приходи за 9-10 млн. лв. през 2010 г.
Тоест според мен инвестира за да остане в бизнеса иначе изпада. Принуден е.
Според мен тази машина е риск, защото тютюневите фабрики могат да му извиват ръце. Ако беше далавера БЛАБТ и СОФБТ щяха да си вземат собствена машина.
Не съм вътре в бизнеса обаче и може да бъркам тотално.
Затова мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Машината която е закупена е за гилзи-за цигари с филтър без тютюн. А цигарените фабрики БЛАБТ и СОФБТ произвеждат цигари с тютюнн. Но по принцип сте прав че капиталовложението е прекалено голямо в сравнение с оборота.Надделява идеята че са застъпени лични интереси в общърб на печатната база,която е основна.Така че мнението ви е правилно.
Браво на Гагарина. Вярно че борсата ни е трагична, но това не означава че добрите компании на пазара, които се справят повече от добре не заслужават едно БРАВО!
На мен това тримесечие ми се струва че е рекордно от гледна точка на приходите, за печалбите ще почакаме още малко да видим.
този приятел който много обича да сключва сделки за 2-3 бройки да вземе да спре да ми прави средната цена на сделка 38-39 лева заради комисионните, че КФН и без това доста са се настървили за приходи напоследък
Коментар